بمباران سیارکی زمین و ماه در ۸۰۰ میلیون سال پیش-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

بمباران سیارکی زمین و ماه در ۸۰۰ میلیون سال پیش

بر اساس نتایج یک تحقیق، دهانه‌های بزرگ روی سطح ماه نشان می‌دهند که سیستم سیاره زمین- کره ماه ۸۰۰ میلیون سال پیش تحت بمباران سیارکی قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 24
کد خبر: ۵۱۹۲۸
به گزارش راهبرد معاصر،  تقریباً ۶۵.۵ میلیون سال پیش، یک سیارک بزرگ، شبه جزیره «یوکاتان» را مورد اصابت قرار داد. برخورد این سیارک بزرگ که Chicxulub نام دارد، باعث ایجاد رویداد انقراض دسته جمعی شد که نسل دایناسور‌ها را از روی زمین پاک کرد.
 
 
محققان تخمین می‌زنند که چنین برخورد شدیدی در هر ۱۰۰ میلیون سال فقط یکبار اتفاق می‌افتد. روی کره زمین، بقایای اثر برخورد سیارک‌های قدیمی‌تر از ۶۰۰ میلیون سال، توسط پدیده‌های فرسایش و آتشفشان خیزی پاک شده اند، اما در کره ماه، دهانه‌های متعلق به صد‌ها میلیون سال پیش دست نخورده باقی مانده اند.
 
 
محققان در دانشگاه «اوساکا» ژاپن برای درک بهتر تاریخچه اثر برخورد سیارک‌ها بر سیستم سیاره زمین-کره ماه، سن ۵۹ دهانه بزرگ قمری را با استفاده از داده‌های جمع آوری شده از دوربین Terrain Camera که در فضاپیمای Kaguya قرار دارد، ارزیابی کردند. فضاپیمای Kaguya در واقع یک مدارگرد ماه است که توسط سازمان فضایی ژاپن پرتاب شده است.
 
 
محققان سن دهانه‌های بزرگ ماه را با اندازه گیری چگالی حفره‌های کوچکتر داخلی ارزیابی می‌کنند. تجزیه و تحلیل سن ۵۹ دهانه، با قطر ۱۲ مایل یا بیشتر نشان داد که دستکم هشت دهانه به طور همزمان تشکیل شده است.
 
 
الگو‌های ایجادشده بر اساس قوانین اندازه گیری دهانه و احتمالات برخورد، نشان داد، رگبار سیارکی که کره ماه را زخمی کرده است احتمالا بر اثر یک برخورد بزرگتر میان زمین و یک سنگ بزرگ فضایی ایجاد شده است؛ برخوردی که ۳۰ تا ۶۰ برابر قوی‌تر از ضربه سیارک Chicxulub بوده است.
 
 
این تجزیه و تحلیل نشان می‌دهد که این برخورد قبل از دوره «کریوژنین» (Cryogenian) اتفاق افتاده است؛ کریوژنین یک دوره زمین‌شناسی است که بین ۷۲۰ تا ۶۳۵ میلیون سال پیش رخ داده است.
 
 
محققان حدس می‌زنند که از هم پاشیدگی یک سیارک «نوع سی» باعث بروز یک بمباران سیارکی شده که حدود ۸۰۰ میلیون سال پیش سیستم سیاره زمین-کره ماه را مورد اصابت قرار داده است.
 
 
سیارک‌های نوع سی (C-type asteroid) سیارک‌های کربنی هستند. آن‌ها حدود ۷۵٪ از سیارک‌های شناخته شده را تشکیل می‌دهند.
 
 
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.
منبع:ایرنا
ارسال نظر
آخرین اخبار