عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

الکاظمی خواستار برقراری رابطه با ایران بر اساس منافع مشترک شد

الکاظمی خواستار برقراری رابطه با ایران بر اساس منافع مشترک شد نخست وزیر عراق درباره خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفت که دیگر حضور «نیروهای جنگی» در عراق ضرورتی ندارد، اما در عین حال به حمایت لجستیکی و فنی و آموزشی نیاز است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 28
کد خبر: ۵۶۶۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق گفته که در انتخابات زود هنگام پارلمان عراق که قرار است ششم ژوئن آینده برگزار شود، کاندیدا نخواهد شد و تمرکز کنونی وی روی این مساله است که «به عراقی‌ها اجازه داده شود تا آزادانه و بدون فریب و ترس یا تهدید در رای‌گیری مشارکت کنند».

 

وی تصریح کرد: «سعی من بر این است که شرایط برگزاری انتخابات آزاد و سالم و بازگشت اعتماد به عراقی‌ها در فرآیند انتخابات را مهیا کنم و در این مرحله حساس به هیچ چیزی فکر نکنم».

 

الکاظمی که با روزنامه «دِ نشنال» امارات گفت‌وگو می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره خروج نیروهای آمریکایی از عراق، گفت که «باز استقرار» (جابجایی) نیروهای آمریکایی در جریان است و دیگر حضور «نیروهای جنگی» در عراق ضرورتی ندارد. من شخصا احساس می‌کنم که آمریکا به توسعه شراکتش با ما پایبند است.

 

وی در پاسخ به سوال دیگر درباره اینکه آیا اوضاع عراق بدون حضور نیروهای آمریکای بهتراست یا نه؟ گفت: «ما وارد مرحله جدیدی شدیم  نیاز به نیروهای جنگی در عراق نداریم، زیرا نیروهای عراقی قادر به مقابله با عناصر داعش هستند، اما در عین حال نیاز به حمایت لجستیکی و فنی و آموزشی وجود دارد، لذا حمایت از حضور آمریکا در عراق به شکل غیر ملموس ادامه دارد».

 

طرح اخراج نیروهای آمریکایی از عراق که به یک موضوع مهم و جنجالی در این کشور تبدیل شده است، در جلسه پارلمان عراق در پنجم ژانویه امسال، دو روز پس از شهادت سردار سلیمانی و همرزمانش در نزدیکی فرودگاه بغداد، به تصویب رسید.

 

نخست وزیر عراق در ادامه گفت‌وگوی خود با این روزنامه اماراتی اظهار داشت: «گروه‎هایی که تصور می‎کنند فرا قانونی هستند، به زودی تحرکات جدی را از سوی نیروهای امنیتی ما شاهد خواهند بود».

 

مصطفی الکاظمی اضافه کرد: «برنامه‌های دولت از جمله انحصار سلاح در دست نیروهای امنیتی کشور، بر مبنای حاکمیت عراق است».

 

نخست وزیر عراق تاکید کرد که در گذشته تلاش های زیادی برای کاهش تعداد نیروهای امنیتی رسمی شده بود، اما اکنون تلاش ما بر این است که ساختار این نیروها سازماندهی و شاکله آن از عناصر فاسد پاکسازی شود.

 

وی درباره روابط دو کشور ایران و عراق گفت: معتقدم که رعایت دو اصل در روابط ما موثر است که اولی عدم دخالت در امور داخلی هر کشوری و عدم استفاده از اراضی هیچ کشوری برای حمله به کشور دیگر است و دیگری این است که الگوی روابط ما با ایران باید الگوی رابطه دولت و دولت و بر مبنای منافع مشترک باشد.   

 

الکاظمی همچنین با اشاره به عملیات نظامی مستمر ترکیه در عراق گفت: ما نگرانی آنکارا درباره عناصر پ‌.‌ک‌.ک را درک میکنیم اما طبیعتا با نفوذ ترکیه در اقلیم کردستان عراق مخالفیم، لذا نیاز داریم که نگرانی دوجانبه رفع شود تا در روابطمان به ثبات برسیم./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار