قیمت واکسن انفلانزا چقدر است؟-راهبرد معاصر

قیمت واکسن انفلانزا چقدر است؟

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو قیمت واکسن آنفولانزا با ارز نیمایی را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 07
کد خبر: ۵۷۹۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت واکسن آنفولانزا و زمان توزیع این واکسن مشخص شد. مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره جزئیات بیشتر از زمان توزیع واکسن آنفولانزا، قیمت واکسن آنفولانزا و بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا توضیحات زیر را ارائه کرد.

 

زمان و نحوه خرید واکسن آنفولانزا را از مسئولین پیگیر شدیم و در خبر برایتان چگونگی خرید واکسن آنفولانزا از داروخانه ها را آورده ایم. هر ایرانی می تواند با در دست داشتن کارت ملی و ثبت کدملی به داروخانه های کشور مراجعه کند و واکسن آنفولانزا را تهیه کند. بنابراین به هر کد ملی تنها یک واکسن داده می شود. جزئیات بیشتر از زمان و نحوه خرید واکسن آنفولانزا در این روزهای کرونایی را در ادامه بخوانید.

 

قیمت واکسن آنفولانزا چقدر است؟

 

سید حیدر محمدی، مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در برنامه ترهان کلینیک رادیو تهران، گفت: قیمت واکسن آنفولانزا برای گروه های پرخطر با ارز دولتی 40 تا 50 هزار تومان است اما قیمت واکسن وارداتی با ارز نیمایی متعاقبا اعلام خواهد شد.

 

اخبار اجتماعی- مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه از اسفند 98 تا هفته گذشته سهمیه ای برای داروخانه ها در نظر گرفته نشده بود اظهار داشت: داروخانه امن ترین مکان برای توزیع ماسک است؛ اما به دلیل وجود بحران کرونا با اینکه داروخانه ها اولویت اول ما بودن ولی سهمیه ای برای آنها تخصیص داده نشد.

 

محمدی افزود: یکی از مشکلات وزارت صمت در تولید ماسک ، تامین مواد اولیه تولید ماسک بود که اخیرا وزارت صمت دستور وارد سازی ماده اولیه تولید ماسک را داده است. طی جلسه ی هفته گذشته روسای سازمان حمایت و غذا و دارو، توزیع روزانه دو میلیون ماسک با قیمت 1050 تومان به داروخانه ها مصوب شد تا داروخانه ها این ماسک را با قیمت حداکثر 1300 تومان به فروش برسانند.

 

وی افزود: تقریبا یک هفته از ابلاغ این مصوبه می‌گذرد و منتظر دستور تسویه از جانب وزارت صمت هستیم. این ماسک ها هنوز توزیع نشده اند، اما پس از توزیع درصورت مشاهده قیمت های غیر مصوب، به شدت با متخلفان برخورد خواهیم کرد. امیدواریم این طرح با دستورات وزارات صمت تا پایان شهریور ماه اجرایی شود تا مردم برای فصل پاییز کمبودی نداشته باشند.

 

وی در رابطه با قیمت 4 برابری داروی پلاویکس گفت: داروی کلوپیدوگرل که برای بیماران قلبی عروقی مصرف می شود به میزان انبوه در کشور تولید شده، اما این دارو با برند تجاری پلاویکس نیز در کشور وجود دارد اما سازمان های بیمه موظف به پوشش این برند نیستند.

 

محمدی افزود: تخصیص ارز بسیاری از کالاها مثل شکر، برنج و برخی کالاهای اساسی به دلیل مشکل در تامین ارز از 4200 تومانی به ارز نیمایی تبدیل شده است و در مورد داروی پلاویکس نیز همین اتفاق رخ داده است. چون تولیدکننده داخلی دارد برای حمایت از تولید داخلی و بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری به دلیل ورود مواد اولیه این دارو از خارج از کشور ارز 4200 تومانی به این برند تعلق نمی گیرد بنابراین با افزایش قیمت این دارو مواجه شده ایم اگرچه دیگر مجوزی برای ورود داروهای خارجی مشابه داخل نداریم.

 

وی درباره قیمت گذاری داروها اظهار داشت: زمانیکه ما مقدار کافی ارز داشتیم مشکلی نداشتیم ولی وقتی با کمبود ارز مواجه شدیم این ارز 4200 تومانی به نیمایی تبدیل شد و به تبع آن قیمت داروها هم بالا رفت.

 

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره واردات واکسن آنفولانزا و تخصیص ارز آن گفت: مصرف واکسن آنفولانزا در سال گذشته مجموعا 1 میلیون و 800 هزار است که 250 هزار عدد از آن برای گروه های پرخطر بوده است و این تعداد امسال برای گروه های پرخطر به 2 میلیون و 500 هزار یعنی 10 برابر رسیده است و برای سایر گروه ها بودجه 10 میلیون عددی در نظر گرفته شده است.

 

وی با اشاره به اینکه ما همچنان مشکل تامین ارز داریم افزود: امسال مراقبت مردم در برابر آنفلوآنزا بسیار بیشتر شده و ما احساس می کنیم نیاز به تزریق این واکسن کمتر شده باشد ولی متاسفانه با اطلاع رسانی هایی که با تمرکز بر نیاز همگانی به این واکسن انجام شده باعث شده همه مردم فکر کنند باید این واکسن را تزریق کنند که این امر موجب واردات بیشتر و مصرف ارز بالاتر خواهد شد.

 

محمدی در خصوص نحوه قیمت گذاری دارو و فرآورده‌های بیولوژیک اظهار داشت: قیمت گذاری در زمینه دارو و فرآورده های بیولوژیکی با استناد به ماده 20 قانون مصوب 1334 در کمیسیون قیمت گذاری وزارت بهداشت انجام می‌گیرد. قیمت واکسن آنفولانزا برای گروه های پرخطر با ارز دولتی 40 تا 50 هزار تومان است اما قیمت واکسن وارداتی با ارز نیمایی متعاقبا اعلام خواهد شد.

 

وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا

 

دکتر حیدر محمدی درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا گفت: تا قبل از پایان شهریور ماه توزیع واکسن آنفلوآنزا را انجام می‌دهیم. تلاش‌مان این است که تا پایان شهریور ماه بخش اعظمی از واکسن‌ها را وارد کنیم و توزیع آن‌ها را انجام دهیم.

 

وی با بیان اینکه بخشی از واکسن‌های آنفلوآنزا به کشور وارد شدند، افزود: قصد داریم تا میزان واکسن‌هایی که به کشور وارد می‌شوند، بیشتر شود تا توزیع آن‌ها را انجام دهیم. واردات واکسن آنفلوآنزا بیشتر از کشورهای فرانسه، هلند، روسیه و... است.

 

این گروه از افراد حتما واکسن آنفولانزا را بزنند

 

محمدی تاکید کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر توصیه می‌شود و اصلا توصیه نمی‌کنیم که سایر مردم آن را تزریق کنند. زیرا به دردشان نمی‌خورد، بلکه تزریق آن برای گروه‌های پرخطر جهت پیشگیری از ابتلای آنها به آنفلوآنزا است. برای سایر مردم صرفا نوعی هزینه اضافه است.

 

نحوه خرید واکسن آنفولانزا

 

نحوه عرضه واکسن آنفولانزا به مردم

 

وی با بیان اینکه هنوز قیمت تمام شده آن برای مردم مشخص نیست، درباره نحوه عرضه واکسن آنفلوآنزا به مردم، گفت: توزیع و عرضه واکسن آنفلوآنزا مانند هر سال نیست و در عین حال اینطور هم نخواهد بود که مردم برای تهیه آن نیاز به نام‌نویسی داشته باشند. بلکه هر فرد به داروخانه مراجعه می‌کند و با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی می‌تواند واکسن را تهیه کند. علت این اقدام نیز آن است که هر فرد بتواند یک واکسن تهیه کند و در نتیجه هر فرد نمی‌تواند بیش از یک واکسن خریداری نماید.

 

فیلم/ توصیه وزارت بهداشت درباره واکسن آنفولانزا

 

 

 

چه کسانی نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟

 

دکتر شروین شکوهی، با اشاره به اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های پرخطر ضروری است، گفت: این واکسن با دستور پزشک برای افراد در معرض خطر تجویز می‌شود و در برخی داروخانه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت در دسترس این افراد قرار خواهد گرفت و توصیه می‌شود برای تزریق این واکسن به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود.

 

وی درباره گروه‌هایی که در اولویت تزریق واکسن قرار دارند، افزود: برخی افراد در مشاغل خاص از جمله افراد شاغل در سیستم‌های بهداشتی و درمانی، فارغ از حیطه مسئولیتشان، در معرض آسیب هستند و باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.

 

چه کسانی نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟/ زمان طلایی تزریق - خبرآنلاین

 

این متخصص همچنین افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از جمله بیماری‌های مزمن قلبی، ریوی، کبدی، متابولیک و کلیوی را نیز در اولویت تزریق این واکسن دانست و گفت: از طرفی مصرف برخی داروها، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند، به طور مشخص افرادی که تحت شیمی درمانی هستند یا به واسطه انجام جراحی پیوند عضو، تحت درمان دارویی قرار گرفته اند هم با این خطر دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افراد مسن و کودکان ۶ ماه تا ۵ سال و افراد با شاخص توده بدنی بالا (BMI) حتماً باید واکسن را تزریق کنند.

 

متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به لزوم تزریق واکسن آنفلوانزا برای زنانی که تازه زایمان کرده اند، گفت: این افراد در دو هفته اول پس از زایمان در معرض شدید آلودگی به این ویروس قرار دارند و از طرفی باید مدنظر داشته باشند که برای نوزادان زیر شش ماه، واکسن تزریق نمی‌شود، در نتیجه حتماً باید از خود و نوزادشان مراقبت کنند.

 

چه کسانی نباید واکسن آنفولانزا تزریق کنند؟

 

شکوهی در خصوص موارد منع تزریق این واکسن، تصریح کرد: اگر به دنبال مصرف واکسن در گذشته، اختلال اعصاب محیطی رخ داده باشد، فرد از تزریق این واکسن منع می‌شود. اگر فردی به تخم مرغ حساسیت داشته باشد تحت شرایط خاص در مراکز بهداشتی و درمانی امکان تزریق وجود دارد.

 

خرید واکسن آنفولانزا

 

شکوهی در خصوص میزان اهمیت تزریق واکسن آنفلوآنزا در افرادی که به کرونا (COVID-۱۹) مبتلا شده اند، گفت: تزریق واکسن برای این افراد ضرورتی ندارد، چراکه جزو گروه‌های در معرض خطری که عنوان شد، محسوب نمی‌شوند.

 

بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا

 

فلوشیپ بیماری‌های عفونی در بیماران پیوندی با اشاره به اینکه دو هفته پس از تزریق واکسن آنفلوانزا، ایمنی لازم ایجاد می‌شود، افزود: بهترین زمان برای تزریق واکسن در کشور، اوایل مهرماه تا اواسط مهرماه است چراکه اگر خیلی زود زده شود، ایمنی ایجاد شده در اواخر فصل اپیدمی، از بین می‌رود و اگر هم دیر زده شود، ممکن است آلودگی قبل از ایمنی سازی رخ دهد.

 

وی اظهار کرد: با توجه به سن و مشکلات زمینه‌ای، میزان ایمنی سازی در برابر بیماری آنفلوانزا تعیین می‌شود.

 

نحوه تولید واکسن‌های آنفلوانزا

 

متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص نحوه تولید واکسن‌های آنفلوانزا، عنوان کرد: پژوهشگران در سازمان بهداشت جهانی با مطالعه رفتار ویروس در سال گذشته طبق اطلاعاتی که از برخی کشور‌ها دریافت می‌کنند، ماهیت سال پیش روی آن را حدس می‌زنند. ایران نیز جزو کشور‌های مهمی است که سویه‌های ویروس را برای این سازمان می‌فرستد.

 

بهترین زمان برای زدن واکسن آنفولانزا چه زمانی است؟

 

شکوهی ادامه داد: در برخی مواقع حدس‌های پژوهشگران همپوشانی بالایی با ماهیت ویروس دارد و برخی اوقات اینگونه نیست. اما نکته حائز اهمیت این است که واکسن آنفلوانزا بسته به مولفه‌هایی از جمله سن، بیماری‌های زمینه‌ای و دارو‌های مصرفی، بین ۳۰ تا ۶۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند. این بدین معنی است که در بهترین شرایط هم نمی‌تواند به طور کامل شما را در برابر ویروس مصون نگه دارد و حتماً پس از تزریق باید مراقبت‌های خاصی اعمال شود.

 

مهمترین عارضه واکسن آنفولانزا

 

وی در خصوص عوارض این واکسن بیان کرد: مهمترین عارضه این واکسن ایجاد حساسیت است که البته به علت نقش سلول‌های تخم مرغ در تولید واکسن‌ها، توصیه می‌شود اگر فردی به تخم مرغ حساسیت دارد، حتماً تزریق را در مراکز پزشکی انجام دهد، چراکه عدم رعایت برخی نکات، موجب بروز اختلال در سیستم اعصاب محیطی در فرد می‌شود. البته این عارضه در حدود یک بیمار به ازای هر میلیون دز واکسن دیده شده است.

 

متخصص بیماری‌های عفونی افزود: آسیب به اعصاب مرکزی نیز عارضه‌ای است که با تزریق واکسن‌های ویروسی در قالب مقالات پژوهشی گزارش شده که بسیار نادر است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده