رویکرد خطرناک ترامپ نسبت به انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین
ترامپ و اعتبارزدایی از نظام انتخاباتی آمریکا؛

رویکرد خطرناک ترامپ نسبت به انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا

رئیس جمهور آمریکا با اتخاذ سیاست‌های پوپولیستی و اعتبارزدایی از نظام انتخاباتی آمریکا و همچنین رقیب انتخاباتی اش یعنی جو بایدن، سعی دارد خود را به مثابه برنده قطعی انتخابات 2020 آمریکا معرفی کند. او در این مسیر، تلویحا نسبت به تبعات وحشتناک انتخاب بایدن به سمت ریاست جمهوری آمریکا و تاثیر آن بر امنیت و نظم داخلی آمریکا، هشدار می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 07
کد خبر: ۵۷۹۸۸

چرا رویکرد ترامپ به انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا خطرناک است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، مدت زمان چندانی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر 2020 باقی نمانده است. در این راستا، گمانه زنی های زیادی در مورد پیروزِ احتمالی این انتخابات مطرح شده است. برخی با استناد به نتایج نظرسنجی های اخیر در آمریکا و پیشتازی "جو بایدن" در برابر "دونالد ترامپ" بر این باورند که ترامپ به باشگاه آن دسته از روسای جمهوری در تاریخ آمریکا خواهد پیوست که صرفا برای یک دوره پیروز انتخابات شده و کرسی ریاست جمهوری آمریکا را تصاحب کرده اند. با این حال، شواهد و قراین حاکی از این هستند که دونالد ترامپ با آگاهی از موقعیت متزلزل خود که تا حد زیادی ناشی از سومدیریت وی در کنترل بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا و به تبع آن، پیامدهای اقتصادیِ گسترده این بحران بر اقتصاد آمریکا هستند، سعی دارد تا راهبرد و رویکردی مخربی را جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا اتخاذ کند. رویکردی که موجب شده برخی صاحب نظران بین المللی از زیان و آسیب های گسترده آن به روند دموکراسی در آمریکا هشدار دهند. در این چهارچوب به طور مثال، "مارک لئونارد" عضو ارشد "اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا" به تازگی در مقاله ای برای "پایگاه خبری پراجکت سیندیکیت" هشدار داده که راهبرد ترامپ در رابطه با انتخابات آمریکا، معجونی از "حقه های کثیف" است که بدون تردید، خسارات زیادی را برای آمریکا به بار خواهد آورد.

 

چرا رویکرد ترامپ به انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا خطرناک است؟

 

در این چهارچوب، اینگونه به نظر می رسد که راهبرد انتخاباتی ترامپ بر پایه اصولی قرار دارد که وی با تکیه بر آن ها سعی دارد از رقبای خود مشروعیت زدایی و زمینه را برای پیروزی خودش در شرایطی که از وضعیت مساعدی از حیث مقبولیت نزد افکار عمومی برخوردار نیست، فراهم کند. از جمله مهمترین راهبردهای انتخاباتی ترامپ جهت پیروزی در انتخابات آتی در این کشور می توان به مورادی که در ادامه می آید اشاره کرد:

 

ترامپ و پروژه قهرمان سازی از خود

یکی از راهبردهای رهبران پوپولیستی نظیر ترامپ، "قهرمان سازی از خود" در عرصه سیاست داخلی و ارائه تصویری میهن‌پرست از رفتارها و سیاست هایشان است تا از این طریق بتوانند، از دشمنان و رقبای خود مشروعیت زدایی کرده و خود را به مثابه یگانه انتخابِ مناسب و معقول برای افکار عمومی جلوه دهند. در این راستا، ترامپ از زمان تلاش های انتخاباتی خود جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، همواره سعی داشته با شعارهایی خاص نظیر "اول آمریکا"، "بار دیگر عظمت و شکوه را به آمریکا بازگردان"، و "آمریکایی بخر و آمریکایی را به کار مشغول کن"، خود را به مثابه چهره ای ملی گرا و میهن پرست نشان دهد و رقیبان خود نظیر "هیلاری کلینتون" و به طور کلی دموکرات ها را، وطن فروش و مسبب تمام مشکلات ایجاد شده برای آمریکا نشان دهد.

ترامپ به طور خاص در بحبوحه کارزار انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا، بر شدت تلاش های خود در این زمینه افزوده است. او بارها تاکنون تاکید کرده که انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا موجب خواهد شد تا تروریست ها و رقبای بین المللی آمریکا خوشحال شوند و آمریکا متحمل خسارات زیادی شود. این قِسم اظهارنظرهای ترامپ، چیزی جز پروژه تکرار شونده ای که رهبران اقتدارگرا در پیش می گیرند و با "غیریت سازی"، سعی در حذف رقبای خود دارند، نمی باشد. اهمیت این مساله از این منظر است که اقدامات ترامپ در این چهارچوب موجب شده اند تا شمار زیادی از طرفداران وی هم این ایده ها را بپذیرند و تحریک شوند که انتخاب افرادی نظیر بایدن، چیزی جز خسارت و خیانت برای آمریکا به بار نخواهد آورد. از این رو، هرگونه مقاومت و اقدامی علیه آن ها ولو غیرقانونی، کاملا مشروع است و برای حراست از وطن(آمریکا)، کاملا ضروری است. بدون تردید این رویکرد ترامپ و هوادارانش، تبعات امنیتی زیادی را نیز به دنبال خواهد داشت.

 

ترامپ و سواستفاده از شبکه های اجتماعی

یکی از ویژگی های مهم ترامپ از ابتدای شروع به کارش به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی نظیر "توئیتر" بوده است. در این چهارچوب حتی برخی از منتقدان وی نسبت به این مساله ابراز نگرانی کرده و تویئت زنی های فراوان ترامپ را نمودی از انزوای وی و سیاست هایش دانسته اند. با این حال، باید به این نکته توجه کرد که افزایش استفاده ترامپ از شبکه های اجتماعی در بحبوحه تلاش های انتخاباتی اش، عمیقا بر یک منطق خاص استوار است. در این چهارچوب، ترامپ قادر است سیاست های پوپولیستی خود را در قالب محیطی(فضای مجازی و شبکه های اجتماعی) دنبال کند که نظارت چندانی روی آن نیست و کارشناسان و متخصصان نیز قادر نیستند به نحو مطلوبی به موضع گیری های ترامپ واکنش نشان دهند.

از این منظر، شبکه های اجتماعی را بایستی به مثابه یک ابزار مهم در دستان ترامپ و طرفدارانش دانست که آن ها با استفاده از آن، هر آنچه می خواهند را بر علیه رقبا و دشمنان خود انجام می دهند و می گویند. در این چهارچوب، آن ها به راحتی می توانند شعائر و اطلاعات جعلی بدهند و با استفاده از تاکتیک اتهام زنی و ابهام افکنی، زمینه را برای تقویت مواضع خود فراهم سازند. موضوعی که موجب شده تا برخی از کارشناسان و تحلیلگران بین المللی از مدیران شبکه های اجتماعی مهمی نظیر توئیتر بخواهند تا دامنه نظارتی خود را بر مواردی از این دست تشدید کنند و اجازه ندهند که رهبرانی نظیر ترامپ هر آنچه می خواهند را با استفاده از چهارچوبی که آن ها برایشان فراهم می سازند، بگویند. رویکرد غیرمسوولانه ترامپ در استفاده از شبکه های اجتماعی، تاکنون بارها و بارها با اتتقادات گسترده ای مواجه شده است و حتی در موردی در رابطه با موضع گیری ترامپ در مورد بحران شیوع ویروس کرونا، به اخطار شبکه اجتماعی توئیتر به رئیس جمهور آمریکا منجر شده است. پیش از این نیز، بسیاری از منتقدان ترامپ به این نکته اشاره داشتند که رئیس جمهور آمریکا که به معتبرترین منابع اطلاعاتی در جهان دسترسی دارد، چرا باید بیش از 150 توئیت را که از منابع نامعتبر و نادرست منتشر شده اند، باز نشر کند؟

 

ترامپ و سیاست "سرکوب رای" و ایجاد انشقاق اجتماعی در جامعه آمریکا

یکی از راهبردهای خطرناک دیگری که دونالد ترامپ در بحبوحه تلاش های خود جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پیش گرفته است، استفاده از راهبرد "سرکوب رای" و تشدید درگیری های اجتماعی در جامعه آمریکا است. در این چهارچوب، ترامپ در مدت اخیر تلاش های زیادی جهت اعتبار زدایی از نظام انتخاباتی آمریکا نیز انجام داده است. به عنوان مثال وی بارها تاکید کرده که برگزاری انتخابات آمریکا با استفاده از سرویس خدمات پستی این کشور، موجب ایجاد تقلب در انتخابات می شود و اگر وی در این انتخابات ببازد، شکست وی تنها نتیجه تقلب بوده است. او حتی در سفر اخیر خود به یکی از مناطق آمریکا از مردم خواسته تا دو بار رای دهند تا از این طریق، ضعف برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با استفاده از سرویس خدمات پستی این کشور را نمایش دهند. در حقیقت ، ترامپ از این طریق سعی دارد قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشورش، عملا نظام انتخاباتی را مقصر شکست احتمالی‌اش در انتخابات معرفی کند و فضایی را برای جنجال افکنی و فشار آوردن بر رقبایش، باقی بگذارد.

 

چرا رویکرد ترامپ به انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا خطرناک است؟

مقاله پیتر نیکولاس در آتلانتیک: این مقاله هشدار می دهد که ترامپ با سیاست های خطرناک انتخاباتی اش، عملا جامعه آمریکا را در آستانه ناامنی و هرج و مرج فراگیر قرار داده است.

 

از طرفی، اقدامات گسترده ترامپ جهت تشدید درگیری میان گروه های مختلف اجتماعی در آمریکا نیز اشاره به حربه قدیمی دارند که رهبران اقتدارگرا از دیرباز و در زمان هایی که با بحران مشروعیت و مقبولیت مردمی رو به رو می شوند، از آن استفاده می کنند. بر این اساس، این رهبران، با استفاده از تاکتیک "تفرقه بینداز و حکومت کن"، سعی می کنند تا جو غالب که به نفع رقبایشان است را به نفع خود تغییر دهند. آن ها در این مسیر، سعی می کنند تا خود را یگانه حافظ نظم و امنیت در جوامعشان نیز نشان دهند. امری که ترامپ به وضوح و با طرح شعار "نظم و قانون" در بحبوحه اعتراضات ضدنژادپرستی، به آن اشاره کرد. این در حالی است که خودِ ترامپ به نوعی طرفدارانش را تحریک می کند که گویی در حال آماده کردن آن ها برای یک شورش و ناامنی گسترده در داخل خاک آمریکا است. در این رابطه، "پیتر نیکولاس" نویسنده و خبرنگار مشهور "پایگاه خبری آتلانتیک" به تازگی در مقاله ای با عنوان "علایمی هشدار دهنده از انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا" می نویسد: "ترامپ به نحوی در مورد انتخابات آمریکا موضع گرفته که گویی طرفدارانش را آماده کرده که اگر شکست بخورد، بایستی یک انقلاب واقعی را در آمریکا به راه بیندازند. او به همه طرفدارانش اینگونه القا کرده که فقط تقلب می تواند جو بایدن را رئیس جمهور آمریکا کند. از این رو آن ها باید محکم بایستند و از کشورشان دفاع کنند". بدون تردید این رویکرد ترامپ، خسارتی عظیم به منافع ملی آمریکا و ارزش هایی نظیر احترام به دموکراسی است که این کشور سال ها داعیه دفاع از آن ها را داشته است.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار