عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

درخواست اروپا برای خروج کشتی ترکیه‌ای از آب‌های قبرس

اتحادیه اروپا خواستار خروج یک کشتی دیگر ترکیه که به دلیل عملیات اکتشاف و استخراج نفت و گاز در مدیترانه حضور دارد، از حوزه دریایی قبرس شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۴ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 17
کد خبر: ۵۹۳۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛  سخنگوی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد این اتحادیه خواستار آن است تا کشتی کاوشگر یاووز ترکیه که به دلیل عملیات اکتشاف و استخراج منابع انرژی در دریای مدیترانه حضور دارد، از حوزه دریایی قبرس خارج شود.

 

سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود ادامه حضور کشتی یاووز، تنش‌ها و ناپایداری در مدیترانه شرقی افزایش خواهد داد.

 

تنش‌ها در مدیترانه شرقی از ماه‌ها پیش با جستجوی ترکیه برای اکتشاف نفت و گاز در آب‌هایی که قبرس و یونان ادعا می‌کنند مناطق اقتصادی انحصاری آنهاست، آغاز شده است. این تنش‌ها پس از آنکه آنکارا در ماه اوت با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد کشتی «اوروک ریس» را برای حفاری به منطقه‌ای که یونان آن را فلات قاره خود می‌داند اعزام می‌کند، تشدید شد و آتن نیرو‌های نظامی خود را به حالت آماده باش درآورد.

 

در اوایل هفته جاری نیز نیروی دریایی ترکیه یک اطلاعیه دیگری منتشر کرد مبنی بر اینکه عملیات حفاری در سواحل قبرس تا ۱۲ اکتبر تمدید می‌شود.

 

جزیره قبرس چندین دهه است که به دو قسمت قبرس یونانی در جنوب و قبرس ترکیه‌ای در شمال که تنها از سوی آنکارا به رسمیت شناخته می‌شود، تقسیم شده است. با پیدا شدن منابع هیدروکربنی در ساحل جزیره قبرس در سال ۲۰۱۱ اختلافات یونان و ترکیه بر سر این جزیره عمیق‌تر شده است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده