روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد

دود آتش سوزی‌های گسترده آمریکا به اروپا رسید

دود آتش سوزی‌های گسترده آمریکا به اروپا رسید شدت آتش‌سوزی‌های کم سابقه هفته‌های گذشته در غرب آمریکا به حدی بوده که دود ناشی از آن به سوی مناطقی از اروپا رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۳ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 17
کد خبر: ۵۹۳۸۱

به نقل از یورونیوز، اداره اروپایی «کوپرنیک»، بزرگ‌ترین برنامه منفرد دیدبانی زمین در دنیا که توسط کمیسیون اروپا و با همکاری آژانس فضایی اروپا انجام می‌شود با طرح این هشدار اعلام کرد که این وضعیت به دلیل وزش بادهای شدید در کالیفرنیا طی روزهای آینده پایدار خواهد ماند.

دودهای ناشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی در غرب آمریکا که با وزش باد و گرمای هوا وسعت گرفته، با عبور از اقیانوس اطلس به اروپا رسیده است.

دفتر اروپایی کوپرنیک از زمان آغاز مشاهدات ماهواره‌ای تغییرات آب و هوایی در سال 2003 تاکنون هرگز داده‌هایی به این وسعت و بزرگی در خصوص آتش‌سوزی‌ها ثبت نکرده است.

بر اساس گزارش کوپرنیک فعل و انفعالات ناشی از آتش‌سوزی‌های هفته‌های اخیر در ایالات متحده «ده‌ها تا صد‌ها برابر شدید‌تر از حد متوسط» عنوان شده است.

کوپرنیک در گزارش خود یادآور می‌شود که مقادیر بی سابقه‌ای کربن در پی این آتش‌سوزی‌ها در جو زمین رها شده و دود متراکم ناشی از آتش‌سوزی‌ها از ایالات متحده و اقیانوس آتلانتیک عبور کرده است.

دود متراکم آتش‌سوزی‌ها مسافتی 8 هزار کیلومتری طی کردند

مارک پارینکتون، یکی از کارشناسان سرویس نظارت بر جو در برنامه کوپرنیک ضمن اشاره به مسافت زیادی که دودهای ناشی از آتش‌سوزی تاکنون پیموده‌اند و آلودگی ناشی از پدیده می‌گوید: «واقعیت انکار ناپذیری است که آتش‌سوزی‌ها آلودگی زیادی در جو ایجاد می‌کنند و مشاهده دود غلیظ ناشی از آن در فاصله 8 هزار کیلومتری نشان دهنده میزان ویرانگری و تخریب این پدیده از نظر وسعت دامن‌گیری و مدت زمان پایداری است.»

بیشترین حجم دودهای متراکم در سواحل غربی ایالات متحده متمرکز شده‌اند؛ جایی که شهرهای بزرگی نظیر لس‌آنجلس و سان‌فرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا و یا شهرهای شمالی‌تری نظیر پورتلند در اورگن یا سیاتل در ایالت واشنگتن در حال حاضر یکی از بدترین کیفیت‌های هوا در جهان را دارند.

مقامات محلی در مناطق یاد شده طی روزهای گذشته بارها نسبت به «ناسالم» و حتی «خطرناک» بودن کیفیت هوا به شهروندان هشدار داده‌اند.

ثبت بیش از 7 هزار و ششصد مورد آتش‌سوزی در کالیفرنیا

گفته می‌شود که بیش از 17 هزار مامور آتش نشانی از اواسط ماه اوت تاکنون به شکلی خستگی ناپذیر تنها برای مهار آتش‌سوز‌ی‌های جنگلی در ایالت کالیفرینا پا به میدان گذاشته‌اند.

کالیفرنیا با ثبت 25 کانون آتش‌سوزی بیشترین خسارات را از این ناحیه متحمل شده است. گوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا روز چهارشنبه هشدار داده بود که وزش بادهای «سانتا آنا» که بسیار شدید و حاوی هوای گرم و خشک است در روزهای آینده وضعیت آتش‌سوزی‌ها را در این ایالت به مراتب وخیم‌تر خواهد کرد.

به گفته فرماندار کالیفرنیا، امسال بیش از 7 هزار و ششصد مورد آتش‌سوزی در این ایالت به ثبت رسیده؛ در حالی که سال گذشته میلادی کم‌تر از 5 هزار مورد آتش‌سوزی در کالیفرنیا گزارش شده بود.

آتش‌سوزی‌ها دستکم 30 کشته به جا گذاشته است

بر اساس تازه‌ترین آمار ارائه شده از سوی مقامات محلی، آتش‌سوزی‌ها در ایالت‌های کالیفرنیا و اورگن تا کنون دستکم 30 کشته به جا گذاشته است.

بر این اساس همچنین گفته می‌شود که بیش از 2 میلیون هکتار از مراتع و جنگل‌های این مناطق دستخوش دود و آتش شده و ده‌ها هزار نفر نیز مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده‌اند.

این گزارش می‌ا‌فزاید که صدها منزل مسکونی در پی این حادثه آتش گرفته و به خاکستر تبدیل شده‌اند.

تعدد آتش سوزی‌های در سراسر کره زمین به اعتقاد دانشمندان و کارشناسان از پدیده‌های جوی متاثر از تغییرات آب و هوایی به خصوص افزایش دما و کاهش بارندگی ناشی می‌شوند.

 

تسنیم

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار