به گزارش راهبرد معاصر؛ برای بررسی وضعیت آراء دونالد ترامپ باید به چهار سال قبل برگردیم. چهار سال قبل روند نظرسنجی ها به نفع هیلاری کیلینتون بود. اتفاقی که افتاد عدم علاقمندی بخشی از رای های خاکستری بود که به هیلاری به عنوان یک کاندیدای زن تمایلی نشان ندادند و تابع شعارهای پوپولیستی ترامپ بودند. ترامپ پایگاه رای خاصی دارد. رای دهندگان به او عمدتا سفید پوستانی هستند که کمتر تحصیلات دانشگاهی دارند. او 4 سال پیش حتی توانست ایالت های مرددی مثل پنسیلوانیا و وینسکانسین و فلوریدا و پنسیلوانیا را که روزگاری پایگاه دموکرات ها بود از آن خود کند. در چهار سال گذشته اتفاقاتی رخ داده که ممکن است بازی را عوض کند. در داستان کرونا ترامپ به دلیل مولفه های اقتصادی موجود از جمله کاهش نرخ بیکاری و وضعیت خوب بورس دست بالایی برای پیروزی داشت. اگر هر کسی کاندید بود ترامپ پنجاه به یک او را می برد. آما با کرونا و برخورد نسبتا غیر علمی و غیر حرفه ای او و مدیریت نادرستی که داشت بازی عوض شد طوری که امروز آمریکا نزدیک به دویست هزار کشته داده است. کرونا باعث شد بیش از چهل میلیون نفر در آمریکا بیمه بیکاری درخواست کنند و تعداد زیادی کشته شوند و وضعیت در شرایط نامعلومی قرار بگیرد. اتفاقی که رخ داد این بود که ترامپ در چند وقت اخیر بازی را از مقوله کرونا به سمت امنیت برده است و تا حدودی می توان گفت موفق شده است.
چند وقت گذشته باب وودبار خبرنگار واشنگتن پست که در سابقه اش افشای رسوایی تیم نیکسون در ماجرای واترگیت را دارد کتابی به نام خشم را منتشر می کند و در این کتاب به مصاحبه ای با ترامپ اشاره کرده که طی آن ترامپ می گوید من می دانستم که کرونا چه جور بیماری است و سعی داشتم ان را خیلی سخت و وحشتناک جلوه ندهم تا مردم آسیبی نبینند. با توجه به پیامد های کرونا و کشته هایی که داده و آسیب های اقتصادی بوجود آمده این مصاحبه می تواند سورپرایز بزرگی برای دموکرات ها باشد. ولی باید بتوانند در مناظرات روی این موضوع بحث کنند و همین می تواند آرا خاکستری آمریکا را به سمتی ببرد که پای صندوق حاضر شوند چون می توان بر این موضوع که ترامپ در بحران مدیریت خوبی ندارد بحث کرد. امروز تحلیل ها نشان می دهد.
مشکل دموکرات ها این خواهد بود که ترامپ در مناظره ها دست بالای کلامی دارد و مشخص نیست بایدن بتواند در مناظرات مانوری داشته باشد یا خیر؟ چهار مناظره در راه است که از اواخر نوامبر شروع می شوند. ترامپ به دنبال سوپرایز با واکسن کرونا بود تا فضای پیروزی انتخاباتی خود را فراهم کند. اما دکتر فااوچی که یکی از دانشمندان پزشکی آمریکا است و در کنار دولت قرار دارد اعلام کرده واکسن تا آن زمان آماده نمی شود و اگر واکسن مشکلات علمی داشته باشد و روند را به خوبی رعایت نکرده باشد من با ان موافقت نمی کنم. اگر افرادی چون دکتر فااوچی تاییدیه ندهند قطعا ارائه واکسن دچار مشکل خواهد شد بخصوص اینکه برخی از کسانی که واکسن را تزریق کرده اند دچار مشکلاتی هستند و امکان اعلام این سوپرایز روز به روز کاهش پیدا می کند. مساله ای که وجود دارد نزدیک شدن رقابت بایدن و ترامپ است. اگر بایدن بتواند در ایالتهایی که کلینتون رای گرفته بود محبوبیت به دست بیاورد احتمال برد بالایی خواهد داشت. در ایالت های میشیگان و وینسکاسین نیز احتمال برد الکترال دارد. امروز در وینسکاسین بسیار نزدیک هستند و همین موارد به این دور از انتخابات آمریکا ویژگی می دهد.
در مناظرات پیش رو بایدن ضعیف عمل نکند و ترامپ نیز نتواند به خوبی از خود دفاع کند می توان شانسی برای بایدن قائل شد و ترامپ را برنده قطعی پیش بینی نکرد. امروز دو نفر 50 به 50 شانس دارند ترامپ بر امنیت تاکید دارد و تیم بایدن بر کرونا تاکید دارد. نتیجه این انتخابات بر روی ایران تاثیر خواهد داشت. برد مجدد ترامپ با توجه به هشدار های او نشان می دهد که به دنبال توافق سریع با ایران است این چیزی نیست که حاکمیت خواهان آن باشد. هیمن فضا می تواند وضعیت را برای ایران سخت تر کند چون بر نرخ ارز تاثیر خواهد داشت ولی اگر بایدن پیروز انتخابات باشد به صرف پیروزی خوشبینی ایجاد می کند و در کوتاه مدت اثر مثبتی بر فضای کشور ما دارد. این خوشبینی بر تورم تاثیر می گذارد و ترمز برخی از نرخ ها را می کشد. ولی امروز نتیجه رقابت ها قابل پیش بینی نیست قطعا مناظرات تعیین کننده خواهد بود.