رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

رویکرد فشار ترامپ بر ایران شکست خورده است

یک قانونگذارسابق مصر و یک مقام سابق ارشد آمریکا اتخاذ ساز و کار فشار حداکثری دولت آمریکا بر ایران را بی‌ثمر برشمردند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۶ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 19
کد خبر: ۵۹۶۴۲

به گزارش راهبرد معاصر  یک قانونگذار سابق مصر و یک مقام سابق ارشد آمریکا اتخاذ رویکرد اعمال فشار بیشتر دولت آمریکا بر ایران را نسخه‌ای بی‌ثمر برشمردند.

به نوشته وبگاه شبکه خبری «ان بی سی نیوز» «مونا مکرم عبید» قانونگذار سابق مجلس مصر و استاد علوم سیاسی حال حاضر«دانشگاه آمریکی‌ها» در قاهره گفت، تحریم‌های آمریکا علیه ایران مشکل برنامه هسته‌ای این کشور را برطرف نمی‌کند و تنها انتخابات ماه نوامبر (آبان) ممکن است این وضعیت را تغییر ‌دهد.

وی در زمینه انتخاب احتمالی «جو بایدن» نامزد دموکرات انتخابات 2020 آمریکا گفت:«بایدن نمی‌خواهد درگیر حل منازعات در خاورمیانه شود. او نسبت به ایران انعطاف پذیرتر خواهد بود.»

«جیم کلیپر» مقام ارشد سابق آمریکا که عهده‌دار ریاست اطلاعات ملی این کشور از سال 2010 تا 2017 بود نیز در این زمینه گفت: «اهداف فشار حداکثری آمریکا بر ایران برای تغییر رفتار این کشور بود، اما تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.»

وی افزود، با  بیرون رفتن از برجام ما خود را منزوی کرده ایم و به نظرم اهرم فشار بر ایران را از دست داده ایم.

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا گفته است این کشور تمام اقدامات لازم را برای اطمینان از بازگشت تحریم‌ها علیه ایران انجام خواهد داد.  وزیر خارجه آمریکا که در یک کنفرانس خبری مشترک با «دومینیک راب»، وزیر خارجه انگلیس حضور داشت گفت با او درباره جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح در اکتبر ۲۰۲۰ رایزنی کرده است. 

او گفت: «ما هفته آینده برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران به سازمان ملل برخواهیم گشت تا اطمینان حاصل کنیم که محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران، دائمی می‌شوند. معتقدیم که این کار برای مردمان همه کشورها بهتر است.»

ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریم‌ها که با نام‌های دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپ‌بک» نیز شناخته می‌شود به دنبال احیای تمامی قطعنامه‌های تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند. تلاش آمریکا در این مسیر پس از شکست این کشور در به تصویب رساندن قطعنامه‌ای که خواستار جلوگیری از انقضای محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران بود، صورت می‌گیرد. آن قطعنامه که روز ۲۵ مرداد به رأی گذاشته شد با ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) رد شد.

واشنگتن از قبل اعلام کرده بود چنانچه در تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران موفق نشود قصد دارد بر حسب تفسیر خود از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و توافق هسته‌ای برجام برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران اقدام کند. آمریکا در نامه مورخ ۳۰ مرداد خود به رئیس شورای امنیت ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده است.

چنانچه آمریکا از برجام خارج نشده بود، این نامه، روند ۳۰ روزه‌ای را آغاز می‌کرد که می‌توانست به «بازگشت خودکار» تحریم‌ سازمان ملل علیه ایران منجر شود. در آن حالت، تمامی تحریم‌های سازمان ملل نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ (برابر با ۰۴:۳۱ بامداد ۳۰ شهریورماه) علیه ایران از سر گرفته می‌شدند. این تاریخ، چند روز قبل از سخنرانی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد است.   با این حال، آمریکا اردیبهشت سال ۱۳۹۷ به مشارکتش در برجام خاتمه داده و طبق گفته اعضای شورای امنیت نمی‌تواند از حقوق تصریح‌شده در این توافق و متن قطعنامه صادرشده برای تأیید آن استفاده کند.

 

فارس

کلمات کلیدی: آمریکا ایران
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار