به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و رقابت دونالد ترامپ و جو بایدن به جایی رسیده است که ترامپ برای پیروزی در انتخابات 2020 آمریکا از حمله به رقیب استفاده کند و یک پرونده قدیمی را باز کند. ترامپ در جریان انتخابات سال 2016 میلادی هيلاري كلينتون را شکست داد و اینبار نیز ماجرای ايميل هيلاري كلينتون را به راه انداخت.
رئیس جمهوری آمریکا اکنون با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات سوم نوامبر ۲۰۲۰ میلادی تلاش میکند حجم بیشتری از ایمیلهای خانم کلینتون را از حالت محرمانه خارج و آنها را منتشر کند.ترامپ هرچند برای انتشار هرچه سریعتر ایمیلهای هیلاری کلینتون اصرار دارد، اما هنوز هیچ متن جدیدی از ایمیلهای وزیر خارجه پیشین آمریکا منتشر نشده است.
در ۲۴ ساعت گذشته در شبکههای اجتماعی فارسی زبان مطالب گستردهای از موضوعات عجیب و غریب منتشر شد که مدعی بودند از ایمیلهای هیلاری کلینتون استخراج شده است. در این متون که به ویژه در توییتر و تلگرام بسیار در میان کاربران دست به دست میشد، از همکاری میان اوباما و قاسم سلیمانی گرفته تا تاسیس داعش با برنامه مشترک ایران و آمریکا و حتی پیمان همکاری میان داعش و سپاه پاسداران صحبت میشد.
ماجرا اما آنجا کلید خورد که دونالد ترامپ از مایک پمپئو انتقاد کرد که چرا ایمیلهای هیلاری کلینتون در زمان تصدی وزارت خارجه آمریکا از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ را منتشر نکرده است. بعد از آن بود که تلاشها برای از طبقهبندی خارج کردن ایمیلهای خانم کلینتون از سوی دولت آمریکا سرعت گرفت.
با این وجود تا این لحظه هنوز متن یا ایمیل تازهای از خانم کلینتون منتشر نشده است. روز جمعه ۹ اکتبر، مایک پمپئو در گفتگو با شبکه فاکس نیوز اعلام کرد در اولین فرصت ممکن و احتمالا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این ایمیلها منتشر خواهد شد.
وبسایت فارن پالسی روز سهشنبه ۱۳ اکتبر، در مقالهای به این موضوع پرداخت و این پرسش را مطرح کرد که این ایمیلها شامل چه موضوعاتی خواهد بود؟ فارن پالسی در این مقاله همچنین اعلام کرد ما هنوز نمیدانیم قرار است چه میزان از ایمیلهای خانم کلینتون در زمان حضور او به عنوان وزیر امور خارجه منتشر شود. ضمن اینکه نمیدانیم محدودیتهای موضوعی در خصوص انتشار وجود خواهد داشت یا خیر؟
این در حالیست که طی روزهای گذشته در شبکههای اجتماعی اخبار جعلی منتشر شد که مشخص نبود چه ریشهای دارد. برخی از کاربران شبکههای اجتماعی در رشته توییتهایی دروغین از ارتباط میان دولت اوباما و سردار قاسم سلیمانی سخن گفتند.
در این توییتها که هزاران نفر هم آنها را لایک کرده بودند، همچنین موضوعات عجیب و غریب دیگری نیز مورد اشاره قرار گرفته بود که طبیعتا واقعی نبودند. چرا که اساسا هنوز ایمیلی منتشر نشده که از میان آنها اسنادی استخراج شود.همچنین برخی از این کاربران لینکهایی هم برای ادعاهای خود اضافه کرده بودند که با مراجعه به آنها به سادگی میتوان متوجه شد هیچ کدام آنها جدید نیستند و تماما مربوط به چند سال قبلاند.
در ماجراهایی از این دست سرعت انتشار اخبار غیرواقعی و همچنین گستردگی رسانههایی چون توییتر و تلگرام بر روند انتشار اخبار بدون توجه به صحت و حقانیت خبر اثر میگذارد و کاربرانی که به صورت طبیعی از شنیدن اخبار عجیب با تیرهای غریب شگفتزده میشوند بسیار سریعتر و هیجانزدهتر از موارد معمول این گزارشهای جعلی را نشر میدهند.
روزنامه عربستانی سبق به این امر اشاره کرد که در سال ۲۰۱۱، عادل الجبیر، وزیر خارجه پیشین و سفیر وقت عربستان در واشنگتن پاسخ شفاف و قاطعانهای را به اظهارات کلینتون داد.
طبق گزارش این روزنامه، این پاسخ قاطع در اظهارات الجبیر به کلینتون مطرح شده بود. کلینتون خواهان توضیحاتی درمورد ورود نیروهای سپر جزیره به بحرین شده بود چراکه نیروهای سپر جزیره عملاً بر پل رابط میان عربستان و بحرین قرار میگرفتند.روزنامه سبق اعلام کرد که ایمیل هیلاری کلینتون برملا کرد که آمریکا با مداخله نیروهای سپر جزیره برای حفظ نظم در بحرین در سال ۲۰۱۱ مخالفت کرده بود.
در این ایمیل که اخیراً از طبقه بندی خارج شده، آمده است که عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات به کلینتون تاکید کرد که این مساله یک امر داخلی برای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است.رئیس دستگاه دیپلماسی امارات در پست الکترونیک خود اعلام کرد که اقدام عربستان و امارات در اعزام نیرو به بحرین بنا به خواست دولت منامه صورت گرفته و هدف از آن بازگرداندن نظم است.
در این پاسخ آمده است پادشاه بحرین دست خود را از مدتها قبل به سمت صلح و آرامش دراز کرده بود و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بیتفاوت نخواهند ماند در حالی که دیگران بحرین را در گرو گرفتهاند. این مساله یک امر داخلی مربوط به کشورهای حوزه خلیج فارس است.
با افشای یک ایمیل از هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق آمریکا نوشت که این ایمیل ماهیت تنش در روابط اخوان المسلمین مصر و شورای نظامی که در سال ۲۰۱۲ بر این کشور مسلط بود را فاش کرد و بر جدایی محمد مرسی، رئیس جمهوری وقت مصر از اخوان المسلمین پس از تصدی پست ریاست جمهوری تأکید دارد.
طبق این گزارش، این ایمیل در تاریخ ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۲، از هیلاری کلینتون به جیکوب سالیوان، مشاور ارشد سیاسی وی ارسال شده است، حاوی اطلاعات منتسب به منابع بسیار حساس درباره جلساتی است که پس از اعلام پیروزی مرسی در انتخابات ریاست جمهوری میان رهبری اخوان و رهبری شورای نظامی برگزار شده بود.
طبق گفته منابع مذکور، این ایمیل تأیید میکند که مرسی میخواست کاملاً مستقل از اخوان المسلمین حکومت کند.این ایمیل همچنین اختلاف نظرها میان مرسی و اخوان المسلمین درباره ماهیت دولت در مصر را نشان داد.
عربی ۲۱ در ادامه گزارش خود نوشت که این اطلاعات شایعات درباره تبعیت مرسی از اخوان المسلمین پس از پیروزی در انتخابات را رد و تأیید میکند که وی در دولت طرح مستقلی را از اخوان المسلمین در پیش گرفت.
همچنین در نامه دیگری که توسط یکی از دستیاران کلینتون برای او ارسال شده آمده است که محمد بدیع، رهبر اخوان المسلمین و سعد الکتاتنی، رئیس سابق پارلمان مصر از حزب آزادی و عدالت نسبت به محمد مرسی نگران بوده و معتقد بودند که وی پس از پیروزی در انتخابات درصدد تحمیل خود به عنوان رهبر کشور و دولت خواهد بود.
کلینتون در زمان حضور در وزارت خارجه به جای استفاده از سرورهای امن دولتی با استفاده از ایمیلهای شخصی اقدام به نامهنگاری با مشاورین و سایرین میکرده. تحقیقات افبیآی نشان میداد صدها ایمیل از این سِرورهای غیرایمن ارسال شده. برخی اعضای کنگره آمریکامیگفتند این اقدام تخطی از قانون است و او باید تقاص پس بدهد. رئیس وقت افبیآی در نهایت پس از تحقیقاتش گفت که هیلاری سهلانگاری کرده اما کارش جرم نبوده. با این اوصاف در آستانه انتخابات 2016 این مساله دستاویز حمله و انتقادات از سوی ترامپ شد.
سه روز بعد از این مصاحبه تعدادی کاربر گمنام یا ناشناس توئیتر فارسی با هشتگ #ایمیلهای_هیلاری شروع به توئیت و به اصطلاح خودشان «افشاگری» درباره محتویات این ایمیلها کردند و ادعا کردند دموکراتها با کمک سپاه پاسداران، داعش را ساختند (در حالیکه ترامپ بارها کلینتون و اوباما را متهم به ساخت گروه داعش کرده بود)، سردار سلیمانی دستور سر بریدن شهید حججی را داده، حمله به رژه اهواز کار سپاه بوده و عدهای هم پا را فراتر گذاشته و نوشتند آمریکاییها از رهبر انقلاب خواستهاند فتوای حرام بودن بمب هستهای را بدهد!
نکته جالب این است که هیچ رسانه آمریکایی خبری در این باره منتشر نکرده. منطقی است که چنین بمبهای خبریای سرخط خبر بزرگترین شبکههای آمریکایی و رسانههای دست راستی این کشور آن هم در کوران رقابتهای انتخاباتی نشدهاند؟ فرض را بر این میگذاریم که این ایمیلها به خبرنگاران آمریکایی نرسیده و صاف آمده جلوی دست برخی کاربران ایرانی. آیا این ادعاها حقیقت دارند؟ این کاربران گمنام که به صورت سازمان یافته در ساعات اخیر در این باره توئیت کردهاند، برای اثبات ادعایشان آدرس یک سایت دولتی آمریکا را دادهاند.
با ورود به این سایت تمام ایمیلهایی که تابحال از کلینتون منتشر شده با تاریخ دقیق نوشتن نامه و بارگذاری آن روی سایت مشخص است. آخرین نامه سال ۲۰۱۹ روی سایت قرار گرفته و مشخص میشود چیزی که پمپئو وعده آن را داده تا این لحظه هنوز محقق نشده است.
حالا باز هم فرض را بر این میگذاریم که این مدارک روی این سایت هم نیست و تنها و صرفاً به دست برخی کاربران ناشناس ایرانی رسیده. آیا راست میگویند؟ کافی است برخی از توئیتهایی را که با عکس ایمیلها منتشر شده، صحت سنجی کنیم. یکی از کاربران ایرانی به انگلیسی نوشته: «اوبامای برنده جایزه صلح نوبل از قاسم سلیمانی حمایت کرده تا به بشار اسد در سرکوب مردم سوریه کمک کند و به ایران ۱۵۰ میلیارد دلار رشوه داده». او برای این ادعایش سه ایمیل هم پیوست کرده.
مطالعه دقیقتر این نامهها نشان میدهد که هیچکدام از این ادعاها در متن ایمیلها نیامده و یکی از آنها حتی مربوط به همکاری اخوان المسلمین با قطر است و اصولاً ارتباطی با ایران ندارد. حتی برخی کاربران دیگر از وی سوال کردهاند چرا متن توئیت با ایمیلها همخوانی ندارد؟
از این دست توئیتها در ساعات اخیر بسیار منتشر شده. چیزی که واضح است این است که این بار هم برخی کاربران فیک و ناشناس ضدانقلاب با هشتگسواری سازمان یافته و گسترده روی مطالبی خیالی که وجود خارجی هم ندارند، سعی در القای مطالب سراسر کذب نسبت به ایران و شهیدان مدافع حرم داشتند و باز هم سعی کردند جای شهید و جلاد را عوض کنند.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، در این ایمیل هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق این کشور از قرارداد تسلیحاتی ۶۰ میلیارد دلاری که در آن زمان بزرگترین قرارداد محسوب میشده و آمریکا قصد انعقاد آن را در سال ۲۰۱۶ با عربستان داشته، دفاع کرده است.
این در راستای پاسخگویی به سوالات اعضای کنگره بوده که درباره تاثیر این توافق تسلیحاتی بر امنیت ملی آمریکا نگران بوده و تردید داشتند.
معاونان کلینتون اندور شاپیرو و ریچارد ویرما، بر عمق مشارکت نظامی با ریاض و تاثیر گسترده آن بر امنیت ملی آمریکا و منافع آن بر سیاستها و دیدگاه واشنگتن در خاورمیانه تاکید کردند.
در عین حال وزارت خارجه آمریکا اشاره کرد، نگرانیهای اعضای کنگره درباره حمایت سعودی از سیاستهای آمریکا در سطح منطقه و روند صلح در خاورمیانه از مهمترین مسائلی است که از نزدیک با عربستان چه علنی و چه محرمانه درباره آنها هماهنگی میکنیم.