نقش پررنگ کنگره در پسا انتخابات-راهبرد معاصر
پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام
مسعود دانشمند؛ عضو اتاق بازرگانی در گفت و گو با راهبرد معاصر بررسی کرد؛

نقش پررنگ کنگره در پسا انتخابات

حتی در صورت پیروزی بایدن و تلاش او برای بازگشت به برجام نباید نقش مهم و استراتژیک کنگره را درباره توافق احتمالی با ایران نادیده انگاشت. کنگره ی آمریکا نیز باید در آنچه آقای بایدن تصمیم گیری می کند نظر خود را بدهد، و چون در کنگره افرادی با دیدگاه های مختلف و زیر نفوذ لابی صهیونیست ها هستند، اتخاذ هر راهبردی با دشواری های خاص خود روبرو خواهد بود.
مسعود دانشمند؛ عضو اتاق بازرگانی
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۱۳ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 03
کد خبر: ۶۵۲۲۶

نقش پررنگ کنگره در پسا انتخابات

 

مسعود دانشمند فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی در گفت و گو با راهبرد معاصر در خصوص وابسته کردن اقتصاد ایران به انتخابات آمریکا گفت: به نظر می رسد ما بیش از آنچه که باید خود را به مساله ای به نام انتخابات آمریکا وصل کرده ایم در حالی که روی کار آمدن هیج کدام از نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا نباید برای ما چندان مهم باشد.

 

وی در این باره افزود: ما باید این سوال را از خودمان بپرسیم که واقعا اگر اکنون جو بایدن روی کار بیاید، آیا کل مسائل اقتصادی ایران حل می‌ شود؟ آیا اگر جو بایدن منتخب مردم آمریکا شود و پایش به کاخ سفید باز شود آیا از آسمان تهران بر روی سر مردم دلار می بارد؟ قطعا جواب منفی است به این دلیل که می دانیم حتی بر فرض محال اگر آقای جو بایدن هم انسان خوبی باشد وی همه کاره و تصمیم گیرنده نهایی در آمریکا نیست که برای ما معجزه ای کند.

 

مسعود دانشمند در این باره تاکید کرد : با توجه به این تفاسیر و اینکه آقای بایدن همه کاره نیست و کنگره ی آمریکا نیز باید در آنچه آقای بایدن تصمیم گیری می کند نظر خود را بدهد، و چون در کنگره افرادی با دیدگاه های مختلف و متفاوت هستند که نظر نهایی آنها بسیار مهم است.

 

فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی بیان داشت: بنابراین اینگونه نیست که فکر کنیم اگر فردا آقای بایدن انتخاب شد ظرف ۵ دقیقه ۵۰ میلیارد دلار ارز را دو دستی تحویل ایران می دهد. ما باید به این واقعیت رسیده باشیم که اقتصاد ما به صورت درون زا باید ترمیم شود، یعنی اینکه به جای دلواپسی برای روی کار آمدن این نامزد یا عدم رای آوری آن نامزد، بر مسائل مدیریتی و داخلی اقتصاد خود تکیه و بیماری های داخلی اقتصاد را درمان کنیم. لذا برای ما نباید فرق کند که ترامپ روی کار بیاید یا بایدن.

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: هر کدام از نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا روی کار بیایند برای ما نباید چنان فرقی نداشته باشد، ممکن است انتخاب هر کدام از نامزدها مثلا ۱۰ درصد روی بازارها و اقتصاد ما تاثیر بگذارد آن هم به صورت هیجانی و روانی، لذا انتظار می رود ما اقتصاد خود را بر مبنای توانمندی های درونی خود برنامه ریزی کنیم.

 

مسعود دانشمند در خصوص اتفاقات بعد از انتخاب رئیس جمهور آمریکا به ما گفت: بر فرض مثال اگر آقای جو بایدن روی کار بیاید، اول بهمن‌ماه قدرت رسمی را به دست می‌گیرد تا وزرا را تعیین کند،  از کنگره مجوز بگیرد، تا اوایل  اسفندماه زمان می برد، لذا تا بخواهد برای توافق نهایی با ایران کاری انجام دهند یا تحریم‌ها را بردارند و به برجام برگردند، آنها به تعهدات خود و ما به تعهدات خود بازگردیم، عملاً این موضوع به اواخر سال آینده موکول می شود بنابراین این گونه نیست که با روی کار آمدن آقای جوبایدن ظرف ۵ دقیقه آنها به برجام بازگردند.

 

این فعال اقتصادی در این باره توضیح داد: برای نهایی کردن همین برجامی که آمریکا از آن خارج شد بیش از ده سال مذاکره انجام شد لذا نمی توان توقع داشت که مثلا برای توافق و مذاکره دیگری در مدت زمان کوتاهی کاری انجام داد.  آقای ترامپ بارها بر این موضوع تاکید کرده که در صورت بازگشت به برجام روی مسائل مختلف موشکی، منطقه ای، هسته‌ای و حقوق بشر و... باید توافق و مذاکره صورت بگیرد. تمام این موضوعات مسائل و مباحث بسیار پیچیده ای هستند که که یک روزه حل نمی شوند و خط قرمز جمهوری اسلامی ایران هستند لذا به جای اینکه  منتظر باشیم ترامپ یا آقای بایدن روی کار بیایند حتی  به فرض اینکه علاقمند با مذاکره با ما باشند و ما هم به مذاکره با آنها علاقه مند باشیم، تا این موارد حل و فصل شود قطعا حداقل یکی دو سال زمان می‌برد، لذا ما نمی توانیم کشور را روی هوا نگه داریم، نمی‌توانیم مردم را گرسنه نگه داریم به امید اینکه جوبایدن بیاید و سرنوشت اقتصادی ما را تغییر دهد در حالی که ما خودمان باید مبنای تغییرات اصولی و اساسی در ساختارهای اقتصادی خودمان باشیم. هر گونه نگاه به غرب و امیدواری به آمریکا به تعویق انداختن اصلاحات اساسی اقتصادی و به تاخیر انداختن رشد و توسعه اقتصادی است.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار