عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

استولتنبرگ:ناتو بابت خروج زودهنگام از افغانستان، بهای سنگینی خواهد داد

ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز سه‌شنبه هشدار داد که این سازمان نظامی ممکن است بابت خروج زودهنگام از افغانستان، بهای سنگینی دهد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۸ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 17
کد خبر: ۶۷۱۸۴

به گزارش راهبرد معاصر وی این اعلام خطر را پس از آن صادر کرد که مقام آمریکایی گفتند دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد شمار قابل توجهی از نظامیان کشورش را در هفته های پیشرو از افغانستان خارج کند.

استولتنبرگ گفت: ما با تصمیم سختی روبه رو هستیم. ما تقریبا ۲۰ سال در افغانستان بوده ایم و هیچ یک از متحدان ناتو خواستار ماندن بیش از زمان مورد نیاز در این کشور نیستند.

وی افزود: اما در عین حال، بهای ترک زودهنگام این کشور و یا به نحوی هماهنگ نشده ممکن است زیاد باشد.

دبیرکل ناتو تاکید کرد افغانستان با خطر تبدیل شدن دوباره به صحنه فعالیت تروریست های بین المللی برای طراحی و سازماندهی حملات به کشورهای ما مواجه است و داعش ممکن است خلیفه تروریستی از دست رفته اش در عراق و سوریه را در افغانستان بنا کند.

تصمیم آمریکا برای خروج نظامیانش از آمریکا تنها چند روز پس از انتصاب مقام های وفادار به دونالد ترامپ در مناصب مهم پنتاگون اتخاذ شد. این مقام ها در استیصال ترامپ از ادامه حضور نیروهای آمریکایی در مناطق جنگ زده سهیم هستند.

طبق برنامه پیش بینی شده، ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی در افغانستان نیمه دوم ژانویه ۲۰۲۱ (اواخر دی ماه ۹۹) این کشور را ترک می کنند.

براساس اعلام مقام های آمریکایی، به فرماندهان ارتش در مورد خروج برنامه ریزی شده از افغانستان اطلاع داده شده و کار روی یک فرمان اجرایی ادامه دارد، اما این فرمان هنوز به فرماندهان ارجاع داده نشده است.

ناتو در سال ۲۰۰۳ مسئولیت امنیت بین المللی در افغانستان را برعهده گرفت، دو سال پس از آنکه این ائتلاف تحت رهبری آمریکا، طالبان را به دلیل پناه دادن به اسامه بن لادن سرکرده سابق القاعده از قدرت ساقط کرد.

ناتو در سال ۲۰۱۴، آموزش و اقدامات مشورتی به نیروهای امنیتی افغانستان را آغاز کرد، اما به تدریج نیروهایش را از این کشور خارج کرد. ناتو برای عملیات در افغانستان، به شدت به نیروهای مسلح آمریکا متکی است.

انتظار می رود که ترامپ پیش از خروج از کاخ سفید در ماه ژانویه (بهمن)، دستور عقب نشینی همه نیروهای آمریکایی از افغانستان و عراق را صادر کند.

آمریکا فوریه سال جاری میلادی (اسفند ۹۸) توافقی را با طالبان امضا کرد که براساس آن تا ماه می سال ۲۰۲۱ نیروهای خارجی از افغانستان خارج می‌شوند.

رییس جمهوری آمریکا که بازگشت نیروهای نظامی این کشور به کشورشان جزو وعده‌های مهم انتخاباتی او بود، پیشتر گفته بود تا نوامبر سال جاری میلادی (آبان) شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان به ۴ تا ۵ هزار نیرو کاهش می‌یابد.

ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده