زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم  «کش پاتل» مدیر اف‌بی‌آی شد حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده‌ایم لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن زلنسکی: با فرستاده ترامپ ملاقات سازنده‌ای داشتم گفت‌وگوی تلفنی پوتین با ولیعهد عربستان سعودی دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در دیدار با سرلشکر باقری: ایران خانه مقاومت است

صنعاء:دموکرات‌های آمریکا بی‌رحم‌تر از جمهوری‌خواهان هستند

عضو هیئت مذاکره کننده صنعاء درباره احتمال رئیس جمهور شدن نامزد حزب دموکرات در آمریکا گفت که دموکرات‌ها در عمل بی‌رحم‌تر از جمهوری‌خواهان هستند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 19
کد خبر: ۶۷۳۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک مقام یمنی خبر خبرگزاری رویترز درباره مذاکره جنبش انصار الله یمن با عربستان سعودی را تکذیب کرد.

 

«حمید عاصم» عضو هیئت مذاکره کننده صنعاء در گفت‌وگو با شبکه المیادین گفت: «اگر با طرف مقابل مذاکره شود، ما آن را کتمان نمی‌کنیم.»

 

عاصم اخبار مربوط به پیشنهاد عربستان سعودی به جنبش انصار الله درباره ایجاد منطقه حائل عربستان سعودی با یمن در ازای ایجاد آتش‌بس در یمن را تکذیب کرد و گفت: «این ادعاها، ساختگی و بی اساس است.»

 

او افزود: «اگر دولت ترامپ جنبش انصار الله را تروریستی بخواند این افتخار ماست؛ زیرا این جنبش برای آزادی مبارزه می‌کند.»

 

این مسئول یمنی تصریح کرد: «عربستان در آستانه اجلاس سران گروه ۲۰ که میزبان آن است، می‌خواهد با صحبت کردن از صلح، دنیا را متقاعد کند که خواهان جنگ نیست.»

 

نشست سران گروه ۲۰ قرار است در روزهای ۲۱ و ۲۲ نوامبر (شنبه و یکشنبه هفته آینده) در ریاض برگزار شود.

 

عاصم درباره مواضع «جو بایدن» پیروز پیش بینی شده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نسبت به عربستان گفت: «سیاست ایالات متحده در قبال عربستان با آمدن بایدن کاملاً تغییر نخواهد کرد.»

 

او ادامه داد: «دموکرات‌ها معمولاً سیاست‌های آرامی را دنبال می‌کنند، اما در میدان عمل آنها سخت‌تر و بی‌رحم‌تر از جمهوری‌خواهان هستند.»

 

این مسئول یمنی با اشاره به غیرقابل اعتماد بودن عربستان سعودی در حیطه توافقات، تصریح کرد: «عربستان سعودی نتوانسته چیزی از توافقنامه ریاض(توافق میان شورای انتقالی و دولت مستعفی یمن درباره جنوب یمن) را عملی کند، اگرچه بیش از یک سال از امضای آن می‌گذرد.»

 

عاصم تاکید کرد: «توافق ریاض مرده به دنیا آمد و تحولات نظامی یمن ثابت می‌کند که این توافق هرگز عملی نشد.»

 

نشست سران گروه ۲۰ قرار است در روزهای ۲۱ و ۲۲ نوامبر سال جاری در ریاض برگزار شود.

 

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه مدعی شد که عربستان سعودی در گفت‌وگوهایی سطح بالا به اطلاع دولت نجات ملی یمن رسانده است که می‌خواهد در ازای اعلام آتش‌بس در یمن، یک منطقه حائل بی طرف با این کشور ایجاد کند.

 

منابع رویترز در عین حال گفتند: «اگر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قبل از ترک منصب خود، تهدیدها درباره تروریستی شمردن جنبش حوثی را عملی کند، این جنبش که صنعاء، شمال یمن و بخش بیش‌تر مناطق پرجمعیت یمن را در کنترل خود دارد، احتمالا تمایل کم‌تری برای همکاری با عربستان داشته باشد.»

 

عربستان سعودی فروردین سال ۱۳۹۴ قصد داشت طی چند هفته جنبش انصارالله یمن را سرکوب کند و کنترل کل کشور یمن را در اختیار بگیرد اما این کشور با صرف میلیاردها دلار و به جا گذاشتن هزاران کشته از مردم یمن، اصطلاحا در باتلاق این جنگ گرفتار شده و نتوانسته سد مقاومت مردم یمن را بشکند.

 

این در حالی است که حضور نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در مرز شمال یمن با عربستان برای مقابله با تجاوز نیروهای ارتش عربستان سعودی و مزدوران آن است که تقریبا به شکل روزانه مناطق غیرنظامی در این نوار مرزی را هدف گرفته و از آغاز تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به یمن، صدها شهروند یمنی فقط در این منطقه کشته و زخمی شدند.

 

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد. این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

 

مقامات سعودی تاکنون چندین بار از تصمیم برای ایجاد آتش‌بس در یمن خبر داده‌اند؛ اما هیچ گاه از شدت حملات خود به یمن نکاسته و اقدامی برای کاهش یا رفع محاصره همه جانبه آن نکردند و در مواردی با بهره‌برداری از تاکتیک آتش‌بس بر حملات خود افزوده‌اند./ فارس

 

ارسال نظر