مجلس پیگیر حذف ارز دولتی برای واردات دارو-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

مجلس پیگیر حذف ارز دولتی برای واردات دارو

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان این‌‌که ارز دولتی تخصیص یافته به واردات داروها باید حذف و حمایت بیمه‌‌ای بیشتر شود، گفت: اگر سامانه تی‌‌تک به طور جامع اجرا و استفاده شود، قاچاق معکوس دارو در کشور ایجاد نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 02
کد خبر: ۶۸۹۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر سید جلیل میرمحمدی میبدی با بیان این‌‌که به دلیل واردات داروها با ارز دولتی 4200 تومانی، قیمت دارو در ایران نسبت به کشورهای همجوار پایین‌‌تر است، اظهار کرد: به دلیل این اختلاف قیمتی، سودجویان داروها را از کشور ما به کشورهای همسایه قاچاق می‌‌کنند و در آن‌‌جا به فروش می‌‌رسانند.

 

وی با ارائه مثالی ادامه داد: فرض کنید قیمت دارویی که می‌‌خواهیم وارد کشور کنیم، یک دلار باشد؛ قیمت این دارو با ارز دولتی، 4200 تومان می‌‌شود اما همین دارو در خارج از کشور با ارز آزاد (که نرخ آن بین 20 تا 30 هزار تومان است) به فروش می‌‌رسد و بنابراین سود زیادی به جیب قاچاقچیان دارو وارد می‌‌شود.

 

میرمحمدی با بیان این‌‌که به دلیل تخصیص ارز دولتی به واردات داروها، زمینه سوءاستفاده برای سودجویان فراهم می‌‌شود، تصریح کرد: راهکار این است که به جای آن‌‌که دارو با ارز دولتی وارد شود، با ارز نیمایی وارد کشور شود تا قیمت آن با کشورهای همجوار تقریباً یکسان شود و انگیزه‌‌ای برای قاچاق معکوس دارو به وجود نیاید؛ از سوی دیگر برای آن‌‌که بیمار متحمل افزایش قیمت دارو، ناشی از حذف ارز دولتی دارو نشود، باید حمایت بیمه‌‌ای را افزایش دهیم که برای این‌‌ کار به‌‌جای آن‌‌که یارانه در مبدأ برای ورود دارو داده شود، باید آن را به بیمه‌‌ها بدهیم.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اعضای مجلس پیگیر حذف ارز دولتی برای واردات داروها هستند و باید مابه‌‌التفاوت ارزی به بیمه‌‌ها پرداخت شود تا حمایت بیمه‌‌ای افزایش یابد و مردم دچار افزایش هزینه‌‌های درمانی و دارویی نشوند.

 

وی درباره اهمیت استفاده از سامانه «تی‌‌تک» در جلوگیری از پدیده قاچاق معکوس گفت: داروهایی که از خارج از کشور وارد می‌‌شوند در سامانه تی‌‌تک ثبت می‌‌شوند و مسیر تأمین و توزیع دارو در این سامانه مشخص می‌‌شود؛ یعنی مشخص می‌‌شود که دارو چگونه وارد شده و به دست کدام شرکت پخش، انبار و داروخانه و بیمار رسیده است؛ بنابراین اگر این سامانه به طور جامع اجرا و استفاده شود انتظار می‌‌رود که چیزی به نام قاچاق معکوس دارو در کشور ایجاد نشود اما متأسفانه امروزه ما شاهد قاچاق معکوس داروها هستیم.

 

وی متذکر شد: باید استفاده از سامانه تی‌‌تک افزایش ‌‌یابد و به نظر من با حذف ارز دولتی و پرداخت مابه‌‌التفاوت ارزی به بیمه‌‌ها، انگیزه استفاده از سامانه تی‌‌تک نیز افزایش می‌‌یابد./ تسنیم

ارسال نظر