نحوه بازگشت دولت بایدن به برجام چگونه خواهد بود؟-راهبرد معاصر
واکنش وزارت خارجه ایران به انتخاب ترامپ؛ ما از گذشته تجربیات تلخی زیادی داریم پیام شی به ترامپ: رویارویی، به آمریکا و چین ضربه می‌زند عموی شهید سید حسن نصرالله هم به شهادت رسید وزیر دارایی آلمان برکنار شد | دولت ائتلافی شولتس ازهم فروپاشید اولین نطق هریس پس از ناکامی در انتخابات: شکست را می‌پذیرم واکنش دولت ونزوئلا بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شیخ نعیم قاسم: «میدان نبرد» تنها تعیین‌کننده سرنوشت جنگ است هریس در تماسی پیروزی ترامپ را تبریک گفت و شکست خود را اعلام کرد حزب‌ الله لبنان از موشک نقطه زن «فاتح ۱۱۰» رونمایی کرد رسانه عبری: پیروزی ترامپ ضامن چراغ سبز برای نتانیاهو نیست بازتاب پیروزی دونالد ترامپ در رسانه‌های آمریکا نخست‌وزیر لبنان: کلید هرگونه راه‌حل، توقف جنگ و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است گفتگوی تلفنی ولیعهد سعودی و ترامپ پس از پیروزی در انتخابات؛ بن سلمان: امیدوارم که روابط دو کشور تقویت شود گفتگوی ۲۰ دقیقه‌ای نتانیاهو با ترامپ پس از پیروزی در انتخابات انفجار مهیب در پالایشگاه نفت ترکیه

نحوه بازگشت دولت بایدن به برجام چگونه خواهد بود؟

گمانه‌زنی‌ها درباره اراده و نحوه بازگشت دولت بایدن به برجام با پایان انتخابات آمریکا همچنان ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۶ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 02
کد خبر: ۶۹۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر با پایان انتخابات ریاست ‌جمهوری آمریکا و پیروزی جو بایدن (بنا بر اعلام رسانه‌ها)، گمانه‌زنی‌ها درباره اراده و نحوه بازگشت "دولت بایدن" به برجام همچنان ادامه دارد.

آنچه به این نوع گمانه‌زنی‌ها بیشتر دامن می‌زند، انتشار یادداشت چند هفته پیش جو بایدن است که نوشت: "اگر ایران به اجرای سفت‌وسخت مفاد برجام برگردد، آمریکا هم به این توافق برمی‌گردد، البته به عنوان نقطه شروع مذاکرات آینده. آمریکا به رفع تحریم‌های ترامپ علیه ایران هم پایبند است. "

بایدن در گفت‌وگوی دیروز خود با توماس فریدمن، ستون‌نویس مشهور نیویورک‌تایمز بار دیگر تاکید کرده که به گفته‌های خود در یادداشتش درباره برگشت به برجام پایبند است، "هر چند کار سختی خواهد بود".

فریدمن در تشریح این گفت‌وگو به پاسخ بایدن به مقاله هشدارآمیز خود درباره قدرت موشک‌های نقطه‌زن و توان منطقه‌ای ایران با عنوان "جو (بایدن) عزیز مسئله فقط برنامه هسته‌ای ایران نیست" هم اشاره می‌کند.

به نوشته فریدمن "تیم بایدن از استدلال من (درباره خطر نقطه‌زنی موشک‌های ایران) آگاه است و می‌داند موضع نادرستی نیست، اما آن‌ها اصرار دارند که منافع کلان آمریکا (هم‌کنون) در کنترل دوباره و بازرسی کامل برنامه هسته‌ای ایران است".

خودِ بایدن در این‌باره به فریدمن می‌گوید"... ببینید، درباره موشک‌های نقطه‌زن و همه موارد دیگر که منطقه را بی‌ثبات می‌کند، صحبت‌های زیادی وجود دارد. اما واقعیت این است که بهترین راه برای دستیابی به ثبات در منطقه مقابله با برنامه هسته‌ای ایران است."

 

با این اوصاف این سوال مطرح می‌شود آیا در صورت تحقق شروط ایران در نحوه بازگشت آمریکا به برجام، آیا دولت آمریکا از ادعای "گنجاندن مسئله موشکی-دفاعی و نفوذ منطقه‌ای ایران در برجام" دست می‌کِشد و مذاکرات احتمالی آینده در آغاز صرفا بر کنترل برنامه هسته‌ای ایران و اعمال بازرسی‌های بیشتر متمرکز خواهند بود؟

باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار