اختلاف مالیاتی 70 همتی بین صندوق توسعه و وزارت اقتصاد چگونه شکل گرفت؟ تاکید وزیر اقتصاد بر بازسازی صنایع آسیب‌دیده گمرک:مجوز ثبت سفارش واردات ایکس‌ری‌های باکیفیت ازسوی وزارت صمت صادر نشد نقش «محب» در پرداخت حقوق کارکنان دولت چیست؟ میدری: حمایت از همه فروشگاه‌های عرضه‌کننده کالابرگ ادامه دارد/ تغییری در سیاست عرضه نداریم ارزش بازارهای سهام ایران برای نخستین بار از ۲۱ هزار همت عبور کرد بانک مسکن در سال 1404 اتفاقات خوب و فوق العاده ای را رقم زد قیمت طلا ۱۸ عیار ۶ شهریور ۱۴۰۵ پاک‌نژاد: تحویل نفت ایران به مشتریان ادامه دارد وضعیت انرژی کشور در ۹ ماه آینده مناسب خواهد بود هفته طلایی بورس در تالار شیشه ای/ بازدهی ۵.۳۶ درصدی بازار سرمایه ثبت شد یک پیش‌بینی مهم درباره بازار طلا و ارز در نیمه دوم سال/ قیمت دلار و طلا تا کجا می‌تواند بالا رود؟ وزیر اقتصاد: لایحه اصلاح قوانین تولید، تجارت و سرمایه‌گذاری تدوین شد ایران‌خودرو چگونه می‌تواند «تویوتای ایران» شود؟ همتی: ارز کافی برای آرامش بازار داریم قیمت دلار و طلا تا کجا بالا می‌رود؟

پیش‌خریداران خودرو نقره داغ شدند+ ریزش شدید قیمت خودرو

پیش‌خریداران خودرو نقره داغ شدند+ ریزش شدید قیمت خودرو یک کارشناس خودرو گفت: با وجود افزایش نرخ ۳ ماه یک‌بار خودرو منطق حکم می‌کند، پیش خریداران به نسبت آورده اولیه و بر اساس نرخ کارخانه‌ای در زمان واریز وجوه اولیه، مالک خودرو شناخته شوند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۹ - ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 13
کد خبر: ۷۰۲۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، مرتضی شجاعی درباره دلایل اعتراض پیش خریداران قرعه‌کشی‌های اخیر گفت: عمده اعتراضات مشتریان به افزایش فصلی در قیمت‌های کارخانه‌ای محصولات بر می‌گردد که در زمان قرعه‌کشی پیش‌بینی نشده بود.

 

وی اظهار داشت: کمی بعد از انجام قرعه‌کشی‌های پرطرفدار برای پیش فروش محصولات ایران خودرو و سایپا، موضوع موافقت شورای رقابت با افزایش قیمت فصلی خودروسازان خبرساز شد. فارغ از این‌که این اتفاق در تاریخ مداخلات قیمتی شورای رقابت سابقه نداشته و بدعت محسوب می‌شود، برای مشتریانی که به نرخ روز خودرو تحویل می‌گیرند، گلایه‌هایی ایجاد کرد.

 

بیشتر بخوانید: 

نتایج قرعه کشی سایپا امروز ۲۳ آذر ۹۹+ اسامی برندگان با کد پیگیری و کد ملی

 

این کارشناس خودرو تأکید کرد: مهم‌ترین اعتراض این دست از مشتریان که اعتراض به حقی هم هست، ناشی از سود مشارکت بسیار ناچیز یا صفر خریداران توام با این افزایش قیمت‌های فصلی است. نمی‌شود، خودروساز پس از قبول سود مشارکت صفر، شروع به افزایش قیمت آن هم به صورت 3 ماه یکبار کند. مصرف‌کنندگان واقعی که احیاناً لا به لای برندگان قرعه‌کشی‌های اخیر بوده‌اند، عمدتاً در ازای تأمین افزایش قیمت کارخانه‌ای دچار تنش و کسری بودجه می‌شوند.

 

وی افزود: مضاف بر این مسأله، به دلیل عدم تناسب قیمت‌ کارخانه‌ای محصولات خودروسازان با یکدیگر، مشتریانی که سود مشارکت صفر را پذیرفته‌اند، اکنون با قیمت‌هایی بالاتر از قیمت بازار در زمان واریز وجوه اولیه مواجه و نقره‌داغ شده‌اند و در مواردی برای کوییک و ساینا مجبور به پرداخت مبالغی به مراتب بیشتر از انواع خودروهای خانواده پژو می‌شوند که از این تبعیض هم گله دارند.

 

شجاعی اظهار داشت: البته با توجه به شکل‌گیری کمپین‌های اعتراضی درباره ارسال دیرهنگام دستورالعمل‌های مربوط به قیمت خودرو در پاییز، متقاضیان دریافت خودرو در مهرماه توانستند با قیمت تابستان خودرو دریافت کنند که این مسأله ناشی از تزلزل در سیاست‌گذاری‌های حوزه خودرو است و بهتر بود برای رفع اعتراض همه متقاضیان و تحویل خودرو با قیمت منصفانه به کلیه پیش خریداران تدبیری شود.

 

شجاعی افزود: برای برخی از مشتریان در دعوت‌نامه‌های فصل پاییز خودروی دیگری درج شده، در حالی‌که ناتوانی در تحویل خودروها هیچ ارتباطی با تحریم ندارد و صرفاً ناشی از معطلی تعیین قیمت از سوی شورای رقابت یا تعلل خودروساز در تحویل خودروی ثبت‌نامی است. به عنوان مثال پیش خریداران ساینای s باید ساینای معمولی آن هم با نرخ‌های جدید و بدون سود مشارکت تحویل بگیرند؛ در حالی‌که سایپا علت تحویل خودروی جایگزین را که قرار بود از اول مهر تحویل مشتریان شود، تعلل در تعیین قیمت از سوی شورای رقابت اعلام کرده است و یا در مورد کوییک s اساساً خودروساز اعلام کرده، توان تحویل خودرو را ندارد.

 

کارشناس حوزه خودرو پیشنهاد داد: منطق حکم می‌کند، با وجود افزایش نرخ 3 ماه یک‌بار خودرو، پیش خریداران به نسبت آورده اولیه و بر اساس نرخ کارخانه‌ای در زمان واریز وجوه اولیه، مالک خودرو شناخته شوند و برای تملک خودرو، الباقی قیمت خودرو را به نرخ روز بپردازند.

 

بیشتر بخوانید: 

نتایج قرعه کشی سایپا امروز ۲۳ آذر ۹۹+ اسامی برندگان با کد پیگیری و کد ملی

 

قیمت خودرو در بازار کماکان ریزشی خواهد بود

شجاعی درباره آخرین تحولات بازار خودرو نیز گفت: با توجه به روند نزولی قیمت خودرو در بازار آزاد و مقاومت برخی ذی‌نفعان در برابر کاهش نرخ‌های کارخانه‌ای، کاهش نرخ بازار آزاد به زیر قیمت کارخانه بعید نیست و این مسأله رکودی مشابه شرایط سال 94 و 95 در پی خواهد داشت. البته این اتفاق درباره برخی محصولات که قیمت کارخانه‌ای گزاف و بی‌منطقی دارند، سریع‌تر رخ خواهد داد و قاعدتاً پیش خریداران معترض و منصرف بیشتری خواهد داشت./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار