آیا نفتکش‌ های ایرانی عازم به ونزوئلا توقیف خواهند شد؟-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی
رضا میرطاهر؛ تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر پاسخ داد؛

آیا نفتکش‌ های ایرانی عازم به ونزوئلا توقیف خواهند شد؟

رضا میرطاهر: از دیدگاه رسانه ای و تبلیغاتی مهمترین اصلی که باید مورد تاکید باشد این است که ایران و ونزوئلا به عنوان دو کشور مستقل در عرصه جهانی قرار نیست در زمینه توسعه روابط اقتصادی خود پاسخگوی هیچ کشور ثالثی باشند. در حقیقت هیچ کشور ثالثی حق ندارد در این زمینه دخالت کند یا مانع از انجام آن شود و اقدامات آمریکا نقض آشکار حقوق و قوانین بین المللی محسوب می شود.
رضا میرطاهر؛ تحلیلگر مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 13
کد خبر: ۷۰۲۴۸

آیا نفتکش‌ های ایرانی عازم به ونزوئلا توقیف خواهند شد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ در چند روز گذشته شاهد ارسال کشتی حامل محموله نفتی به کشور ونزوئلا بودیم که در راس اخبار قرار گرفت. از ابتدای امسال برای بار چندم است که این محموله به این کشور ارسال می شود و با حاشیه هایی متعددی روبرو می شویم از جمله تهدیدات امریکا. با توجه به روزهای باقی مانده دونالد ترامپ در منصب ریاست جمهوری این احتمال وجود دارد که از سوی امریکا درباره نفتکش ها واکنشی صورت بگیرد.


رضا میرطاهر تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر درباره اعزام نفت کش ها به ونزوئلا گفت: اعزام این ده نفت کش ایرانی که شامل محموله های نفتی به ونزوئلا هستند نشان از عزم ایران و ونزوئلا در گسترش روابط اقتصادی به رغم تهدیدات امریکا است. در هفته های آخر دولت ترامپ به سر می بریم. ترامپ بارها در مورد روابط نفتی این دو کشور هشدار داده بود. در سری اول ایران اقدام به اعزام 5 نفت کش کرد و ونزوئلا علی رغم تهدیدات آمریکا این نفت کش ها را به سلامت در بنادر خود تحویل گرفت و محموله ها تخلیه شدند ولی آمریکایی ها اعلام کردند که محموله نفت کش هایی را که عازم ونزوئلا بودند را توقیف کرده است. ولی ایران قبول نکرد و گفت این نفت کش ها متعلق به این کشور نبوده است. ولی اقدام اخیر در هفته های پایانی دولت ترامپ می تواند موجب واکنش آمریکا شود بخصوص با توجه به اینکه دولت ترامپ در هفته های باقیمانده به دنبال این است که ضربه شصتی به ایران نشان دهد. و یا ادعا کند که این اقدام ایران در راستای کمک به دولت مادرو است.


وی در ادامه اشاره کرد: مسلما آمریکایی ها از پیروزی حزب مادرو در انتخابات پارلمانی اخیر ونزوئلا بسیار ناراضی هستند. البته با توجه به بعد مکانی و سرعت حرکت نفت کش ها احتمالا این محموله ها زمانی به مقصد می رسد که ترامپ دولت را به بایدن تحویل داده است و کاری از دست او بر نمی آید.


میرطاهر در پاسخ به این پرسش که، در صورت دیده شدن واکنشی از سوی ترامپ راهبرد ایران چگونه باید باشد؟ تصریح کرد: با توجه به مسافت این نفت کش ها چند هفته بعد به مقصد می رسند شاید حتی بعد از دوران زمامداری ترامپ به ونزوئلا برسند. در این صورت آمریکا نمی تواند واکنشی جدی به این مساله نشان بدهد از طرفی شاید ایران نیز به همین دلیل این برهه زمانی را انتخاب کرده است.


او با اشاره به این موضوع که ایران چگونه می تواند در مقابل جو سازی هایی که در مقابل مروادات بین دو کشور انجام می گیرد سیاستی خنثی کننده در پیش بگیرد؟ پاسخ داد: به عقیده من، از دیدگاه رسانه ای و تبلیغاتی مهمترین اصلی که باید مورد تاکید باشد این است که ایران و ونزوئلا به عنوان دو کشور مستقل در عرصه جهانی قرار نیست در زمینه توسعه روابط اقتصادی خود پاسخگوی هیچ کشور ثالثی باشند. در حقیقت هیچ کشور ثالثی حق ندارد در این زمینه دخالت کند یا مانع از انجام آن شود و اقدامات آمریکا نقض آشکار حقوق و قوانین بین المللی محسوب می شود. آمریکا به چه حقی می تواند جلوی اعزام نفت کش های ایران به ونزوئلا را بگیرد؟ آمریکایی ها ادعا می کنند هر دو کشور تحت نظام تحریم آمریکا قرار دارند ولی این تحریم ها یک جانبه است و تحریم های سازمان ملل نیست و جنبه قانونی ندارد و براساس آن آمریکا نمی تواند به عنوان یک عضو سازمان ملل در راستای ممانعت اقداماتی انجام بدهد. نگاه دولت بایدن نیز با نگاه دولت ترامپ متفاوت است و احتمال سنگ اندازی از طرف دولت بایدن در این مسائل به نظر من بسیار کم ارزیابی می شود.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده