انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

واکنش طالبان و دولت افغانستان به اظهارات ظریف

وزارت خارجه افغانستان و گروه طالبان نسبت به اظهارات وزیر امور خارجه ایران درباره لشکر فاطمیون و حضور طالبان در فهرست گروه‌های تروریستی واکنش نشان دادند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۰۳ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 23
کد خبر: ۷۱۴۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در گفت‌وگو با «طلوع نیوز» درباره موضع این کشور در رابطه با طالبان گفته بود: «در قوانین، ما هنوز طالبان را از گروه تروریستی خارج نکردیم؛ ما در این باره تابع ملل متحدیم».

 

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان در واکنش به این موضوع اظهارات ظریف را «مداخله آشکار» در امور داخلی افغانستان و «غیر مسئولانه» و «به دور از واقعیت» دانست که به روابط دو کشور لطمه وارد می‌کند.

 

وی تصریح کرد که این گروه در فهرست تروریستی سازمان ملل درج نیست و اظهارات ظریف براساس «ناآگاهی» وی است.

 

همچنین ظریف با تایید حمایت ایران از لشکر فاطمیون علیه گروه تروریستی داعش نیز اظهار داشت: اینها بهترین نیروهایی هستند که اگر دولت افغانستان تمایل داشته باشد، می‌تواند با سابقه رزم آن‌ها با تروریست‌ها و داعش هر جا که بخواهد از آن‌ها برای مبارزه با داعش و تروریسم و نیز حفظ امنیت افغانستان کمک بگیرد.

 

«گران هیواد» سخنگوی وزارت خارجه افغانستان نیز در این باره گفت که حضور شهروندان افغانستان در صفوف فاطمیون خلاف منافع ملی، قانون اساسی و سیاست خارجی افغانستان است.

 

وی با تاکید بر اینکه دولت از این روند حمایت نمی‌کند، افزود: «درباره حضور اتباع افغان در صفوف فاطمیون دولت جمهوری اسلامی افغانستان نظر متفاوت دارد. قانون اساسی، منافع ملی و سیاست خارجی افغانستان اجازه نمی‌دهد که اتباع افغانستان به جز تحت پرچم افغانستان، در دیگر کشورها وارد جنگ‌ها و منازعات شود».

 

وی همچنین تاکید کرد که کابل از همکارهای ایران در راستای میزبانی از مهاجران افغانستان و کارهای مشترک افغانستان و ایران قدردانی کرده و از حمایت ایران از نظام، قانون اساسی و دستاوردهای 20 سال گذشته نیز استقبال می‌کند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار