واریز بیمه بیکاری برای ۹۱ هزار جامانده هفته آینده+ جزئیات

واریز بیمه بیکاری برای ۹۱ هزار جامانده هفته آینده آغاز می‌شود. رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت تأمین اجتماعی درباره جزئیات واریز بیمه بیکاری ۹۱ هزار جامانده توضیحات بیشتری را ارائه کرد که مشروح آن در خبر زیر قابل مشاهده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۶ - ۰۷ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 27
کد خبر: ۷۱۹۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از شیوع کرونا بسیاری از مشاغل در ادامه فعالیت خود آسیب های جدی دیدند و مجبور به تعدیل نیروی کار خود شدند. برخی کارگران کار خودر ا از دست دادند. بیمه تامین اجتماعی نیز در این میان با واریز بیمه بیکاری به کمک این خانواده ها آمد. طبق برآوردهای مرکز آمار حدود 2 میلیون کارگر شغل خود را از دست دادند اما مرکز پژوهش های مجلس این آمار را جمعیتی بین 2 میلیون تا 6 میلیون نفر برآورد کرد. رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت تأمین اجتماعی درباره جزئیات واریز بیمه بیکاری 91 هزار جامانده توضیحات بیشتری را ارائه کرد. 

 

مشاغلی مانند هتل داری؛ باشگاه‌ها ورزشی، مراکز گردشگری و در کل مجموعه خدمات از جمله مشاغلی بودند که آسیب بیشتری دیدند و همین مسئله باعث شد تا به روایت آمار مرکز آمار حدود ۲ میلیون نفر در اثر پیامد‌های کرونا بیکار شدند و به روایت مرکز پژوهش‌های مجلس این آمار بین ۲ تا ۶ میلیون نفر است.

 

در اسفند ما بود که دولت به منظور حمایت از صنوف و کسب و کار‌های آسیب دیده از کرونا، مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص داد که با حمایت سازمان برنامه و بودجه، همکاری وزارت کار و تأمین اجتماعی روند پرداخت مقرری بیمه بیکاری آغاز شد.

 

اما هنوز هستند افرادی که از عدم پرداخت مقرری بیمه بیکاری ابراز نارضایتی دارند و می‌گویند که علی رغم ثبت شماره حساب در سامانه بیمه بیکاری در فروردین و اردیبهشت تا کنون مقرری بیمه بیکاری دریافت نکرده اند.

 

محمد بایندریان رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی درباره آخرین اخبار از پرداخت بیمه بیکاری کرونا به مشمولان می‌گوید: بخشی از بیمه بیکاری کرونا که برای ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت برای بیکاران کرونایی در نظر گرفته شده بود، پرداخت شده است.

 

وی با بیان اینکه ۹۱ هزار نفر هنوز بیمه بیکاری کرونا را دریافت نکرده‌اند، گفت: در دو مرحله لیست این افراد را برای سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده‌ایم و برای هفته آینده به احتمال زیاد پرداخت آن‌ها صورت خواهد گرفت.

 

بایندریان با اشاره به اینکه افرادی را که بعد از خرداد همچنان بر سر کار نرفته بودند و بیکاری آن‌ها ادامه دار بود، بیمه بیکاری کرده‌ایم، ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی بیمه بیکاری به آن‌ها پرداخت کرده است، هرچند تعدادی از این افراد هنوز برای ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت بیمه بیکاری کرونا را دریافت نکرده‌اند.

 

بیمه بیکاری برای ۹۱ هزار جامانده، هفته آینده واریز می‌شود

 

چرا پرونده بیمه بیکاری کرونا تاکنون بسته نشده است؟

 

رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا پرونده بیمه بیکاری کرونا تاکنون بسته نشده است؟ تصریح کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا پرداخت مقرری بیمه‌بیکاری کرونا بر عهده دولت بود و از محل صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شد، اما دولت با مشکل تامین اعتبار در پرداخت بیمه بیکاری روبرو شد به همین دلیل بیمه بیکاری کرونا به تمامی افراد واریز نشده است.

 

واریز بیمه بیکاری برای ۹۱ هزار جامانده هفته آینده

 

وی با بیان اینکه هفته آینده بیمه بیکاری کرونا برای ۹۱ هزار نفر از جاماندگان واریز خواهد شد، بیان کرد: گروهی از افراد که شماره شبا آن‌ها ناقص بود و لیست آن‌ها پس از ارسال به خزانه مجدد به سازمان تامین اجتماعی ارجاع داده شده بود، هنوز پرداخت نشده است.

 

۱۵ هزار نفر به دلیل ایراد در اطلاعاتشان موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده اند

 

بایندریان اضافه کرد: حدود ۱۵ هزار نفر به دلیل ایراد در اطلاعاتشان موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده اند و هفته آینده لیست آن‌ها به ادارات کار برای رفع اشکال ارجاع داده می‌شود.

 

رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت سازمان تامین اجتماعی افزود: امیدوار هستیم تا ۱۰ روز آینده اطلاعات این افراد اصلاح شده و به خزانه دولت برای واریز ارسال شود.

 

زمان واریز بیمه بیکاری برای ۹۱ هزار جامانده

 

مراحل دریافت بیمه بیکاری چگونه است؟

 

سامانه ثبت نام آنلاین بیمه بیکاری همزمان با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا در کشور و به دستور محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روزهای پایانی سال ۹۸ راه‌اندازی شد؛ سامانه‌ای که بنابر آخرین آمار، تا آخرین لحظات سال گذشته، میزان بیش از ۲۴ هزار متقاضی بیمه بیکاری بوده و انتظار می‌رود در سال جاری نیز با حجم سنگینی از درخواست‌های جدید مواجه شود. اما سوالی که این روزها ذهن بسیاری از عموم را درگیر خود کرده، این است که نحوه ثبت نام در این سامانه به چه شکل است؟

 

طریقه ثبت نام در سامانه آنلاین درخواست بیمه بیکاری

 

با مراجعه به وبسایت «ثبت درخواست بیمه بیکاری»، در همان ابتدا با پیغامی مهم روبه‌رو می‌شویم: «سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری با توجه به شیوع بیماری ویروس کرونا و ضرورت عدم مراجعه حضوری متقاضیان به ادارات طراحی شده است. ثبت درخواست الکترونیکی بیمه بیکاری در این سامانه به منزله رعایت بند ب ماده ۶ قانون بیمه بیکاری محسوب خواهد شد و پس از ثبت درخواست، ادامه فرایند از طریق همین سامانه به مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

 

ثبت درخواست بیمه بیکاری

 

پس از اطلاع یافتن از شرایط اولیه ثبت نام، روی لینک «ثبت درخواست بیمه بیکاری» کلیک می‌کنیم و در مرحله بعد با وارد کردن اطلاعات شخصی و بیمه‌ای فرد مورد نظر، مرحله نخست ثبت نام را تکمیل می‌کنیم.

 

ثبت درخواست بیمه بیکاری

 

در پایان یک کد رهگیری به شما داده خواهد شد تا ادامه ثبت نام خود را در آینده از طریق آن انجام دهید. توجه داشته باشید، از آنجا که ادامه روند ثبت نام شما در آینده نیز آنلاین خواهد بود، حفظ و نگهداری از این کد بسیار حیاتی به حساب می‌آید.

 

تکمیل حضوری مراحل ثبت نام آنلاین

 

در موعدی که این سامانه پس از دوران کرونا برای شما مشخص خواهد کرد، می‌بایست جهت تکمیل ثبت نام خود و تعیین‌تکلیف نهایی به اداره کار محل کار خود مراجعه نمایید. لازم به ذکر است، استمرار پرداخت مقرری پس از پایان ۳ ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت مستلزم رسیدگی حضوری و طرح پرونده در کمیته های دونفره خواهد بود.

 

آیا مشمول بیمه بیکاری در زمان کرونا هستم؟

 

یکی از مهم‌ترین پیش‌شرط‌های ثبت نام در سامانه این است که از زمان بیکار شدن شما تا هنگام ثبت نام، بیش از ۳۰ روز نگذشته باشد، زیرا در غیر این‌صورت شما مشمول دریافت حقوق بیمه بیکاری نخواهید بود.

 

مصوبه بیمه بیکاری هنرمندان ربطی به کرونا ندارد

 

ایرج راد

 

روز یکم دی‌ماه خبری به نقل از سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد با این مضمون که دولت با برقرار شدن بیمه بیکاری اهالی فرهنگ، هنر و رسانه موافقت کرده و این موضوع به تصویب رسیده است.

 

از آنجا که در چند ماه گذشته بعد از همه‌گیری کرونا و تعطیلی بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی و هنری بارها موضوع امنیت شغلی و بیمه ایام بیکاری به عنوان یک مطالبه جدی از سوی جامعه فرهنگی مطرح شد، انتشار این خبر کورسوی امیدی در دل هنرمندان ایجاد کرد که شاید این مصوبه جدید در دوران کرونا دست آنان را بگیرد و بخشی از دغدغه‌هایشان را برطرف کند.

 

البته در این خبر جزییاتی درباره چگونگی و همینطور زمان اجرای این مصوبه اعلام نشده بود. با این حال، چون بسیاری از هنرمندان در چند ماه گذشته انتقادها و درخواست‌های خود را در زمینه مساله امنیت شغلی مطرح کرده بودند، این ذهنیت در بخشی از جامعه هنری ایجاد شد که شاید این انتقادها به جایی رسیده است. به ویژه که در بخشی از این خبر، وزیر فرهنگ هم شرایط سخت هنرمندان را در دوران کرونا تایید کرده بود.

 

به این ترتیب، این امید قوت گرفت که شاید مصوبه تازه به سرعت به جریان بیفتد اما ایرج راد، رئیس هیات مدیره خانه تئاتر و رئیس شورای عالی خانه هنرمندان ایران می‌گوید: مصوبه اخیر دولت درباره برقراری بیمه بیکاری اهالی فرهنگ و رسانه ربطی به دوره کرونا ندارد بلکه مصوبه‌ای است که پیش‌تر در انجمن‌های صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه مطرح شده است.

 

او که در انجمن‌های صنفی سراسری فرهنگ و هنر و رسانه به عنوان نماینده هنرمندان تئاتر حضور دارد، توضیح می‌دهد: پیش از این در انجمن‌های صنفی سراسری، موضوع حقوق ایام بیکاری اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در ماده ۹۲ برنامه پنج ساله ششم توسعه مصوب شده است. بند «چ» ماده ۹۲ مربوط به امنیت شغلی است که تصویب شده بود و بند «ح» آن که مربوط به حقوق ایام بیکاری است، باقی مانده و تصویب نشده بود.

 

او ادامه می‌دهد: «آنچه به تازگی یعنی روز ۳۰ آذر ماه تصویب شده و وزیر فرهنگ و ارشاد از آن خبر داده‌اند ، مربوط به تصویب همین بند «ح» است که از قبل باقی مانده بود و به تازگی در هیات دولت، کار نهایی بر آن صورت گرفته است ولی این مصوبه ربطی به دوران کرونا و برقراری بیمه بیکاری هنرمندان در این مقطع ندارد.»

 

شکی نیست که این مصوبه، اتفاقی مبارک است ولی با توجه به اینکه هیچ گونه جزییاتی درباره چگونگی و زمان‌بندی اجرای آن و نیز تامین اعتبارش اعلام نشده، بیشتر به یک موضوع مبهم تبدیل شده که پرسش‌های بسیاری برای جامعه فرهنگی و هنری ایجاد کرده است.

ارسال نظر