به گزارش راهبرد معاصر؛ یارانه نقدی از سال 89 به ایرانیان پرداخت می شود و مبلغ آن ماهانه حدود 45 هزار و 500 تومان است. یارانه نقدی 10 هر ماه به حساب سرپرستان خانوار وازیر می شود. در این میان هنوز کسانی هستند که یارانه نقدی دریافت نمی کنند. با توجه به شرایط بد اقتصادی و تورم بالای این روزها در کشور برخی نیاز به دریافت یارانه دارند. در ادامه نحوه نحوه ثبت نام افرادی که یارانه ندارند را برایتان توضیح دادیم. یارانه معیشتی نیز 20 هرماه به حساب واجدین شرایط واریز می شود. اما کسانی هستند که از یارانه معیشتی نمی گیرند. نحوه ثبت نام و اعتراض جاماندگان یارانه نیز در زیر آمده است. یارانه انواع مختلفی دارد . یارانه به صورت نقدی هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود . بعضی از مردم از دریافت یارانه جامانده اند . به تازگی امکانی میسر شده است برای دریافت یارانه مخصوص جاماندگان که در ادامه می خوانید .
یارانه کمک دولتی است که به اقشار ضعیف و کم درآمد پرداخت می شود. بسیاری از مردم نیازمند هنوز یارانه ۴۵ هزارتومانی را دریافت نمیکنند و باید برای دریافت یارانه ثبت نام کنند. نحوه ثبت نام افرادی که یارانه ندارند را بخوانید.
یارانه نقدی هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود . یارانه معیشتی نیز از دیگر طرح های دولت برای کمک به مردم بوده است . در ادامه به بررسی ثبت نام جاماندگان یارانه می پردازیم .
مهدی طغیانی پیرامون طرح جاماندگان دریافت یارانه اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت از اقشار آسیب و طرح تأمین کالاهای اساسی، پیشنهادی با عنوان طرح جاماندگان دریافت یارانه مطرح کردند که بر اساس آن افرادی که در زمان ثبت نام یارانهها به دلیل عدم دسترسی به سیستمهای اینترنتی و مراکز ثبت نام از ثبت نام جا ماندند فرصت ثبت نام مجدد خواهند یافت.
وی افزود: هنوز طرح تأمین کالاهای اساسی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به صورت کامل جمع بندی نشده است و متأسفانه بلافاصله بعد از مطرح شدن آن در صحن علنی رسانهای شد؛ در صورتی که برخی از موارد این طرح حتی هنوز در صحن مطرح نشده است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به منابع مالی طرح تأمین کالاهای اساسی گفت: مجلس شورای اسلامی پیرامون منابع این طرح پیشنهاداتی را مطرح کرده است، اما دولت در حال حاضر دولت منابع پیش بینی شده را غیر قابل واقعی توصیف کرده است.
طغیانی در ادامه گفت: در صورتی که طرح تأمین کالاهای اساسی در مجلس شورای اسلامی جمع بندی نشود و به صورت مصوبه فعلی به شورای نگهبان راه یابد، مغایر با اصل ۷۵ قانون اساسی شناخته میشود؛ بنابراین در صورتی طرح تأمین کالاهای اساسی از شورای نگهبان عبور میکند که منابع معین مورد تأیید دولت برای این طرح پیشنهاد شود در غیر این صورت این طرح برای دولت بار مالی خواهد داشت.
پس از افزایش قیمت بنزین که در آبان ماه سال گذشته توسط دولت انجام شد دولت تصمیم گرفت درآمد حاصل از این افزایش قیمت را در قالب کمکهای نقدی تحت عنوان یارانه معیشتی به مردم پرداخت کند.
بر همین اساس مقرر شد خانوارهای یکنفره ۵۵ هزار تومان، خانوارهای دونفره ۱۰۳ هزار تومان، خانوارهای سهنفره ۱۳۸ هزار تومان، خانوارهای چهارنفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوارهای پنجنفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان از دولت یارانه معیشتی بگیرند.
اولین مرحله از پرداخت این یارانهها در آذرماه سال ۹۸ صورت گرفت که دولت به ۶۰ میلیون نفر و به عبارتی به حساب بانکی ۱۸ میلیون سرپرست خانوار یارانه حمایتی پرداخت کرد و البته بنا به اعلام دولت، حدود ۶ میلیون خانوار، غیرنیازمند هم شناخته شده بودند و هیچ پولی به آنان پرداخت نشد؛ همین موضوع باعث شد که بسیاری از افراد جامانده از طرح معیشتی نسبت به این موضوع گلایه داشته باشند.
بر همین اساس ستاد شناسایی مشمولان بسته حمایتی معیشتی دولت نسبت به این موضوع ورود کرد و سازوکاری اندیشیده شد تا افرادی که این بسته را دریافت نکردهاند، بتوانند به دولت اعتراض خود را اعلام کنند.
ثبت نام در سامانه #۶۳۶۹* و درخواست رسیدگی یکی از اقداماتی بود که برای جاماندگان در نظر گرفته شد. بنا به گفته سخنگوی ستاد کمک هزینه معیشتی، از حدود ۶.۲ میلیون درخواستی که در کد دستوری #۶۳۶۹* ثبت شده بود، ۶۶۶ هزار درخواست مربوط به کسانی بود که در لیست یارانهبگیران نبودند و همچنین مشمول بسته حمایت معیشتی هم نشدند.
خانوارهایی که ارزش ملک آنها در تهران و کلانشهرها ۱.۲ میلیارد تومان و در سایر شهرستانها ۹۰۰ میلیون تومان باشد، خانوارهایی که دارای خودروی سواری با ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون تومان یا خودروی عمومی با ارزش بیش از ۴۰۰ میلیون تومان باشند و کارفرمایانی که بیش از ۳ بیمهپرداز داشته باشند، این کمک را دریافت نمیکنند. در عین حال خانوارهایی که بیش از ۳ سفر خارجی غیرزیارتی داشتهاند و گیرندگان تسهیلات بانکی بهمبلغ جمعا بیش از ۳۰۰ میلیون تومان که در حال بازپرداخت اقساط باشند نیز نباید منتظر دریافت این مبلغ باشند.
براساس اطلاعیه ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی سقف درآمد برای خانوار چنین اعلام شده است؛ خانوار یک نفره با حداقل درآمد سالانه ۴۸ میلیون تومان، خانوار دو نفره با حداقل درآمد سالانه ۶۰ میلیون تومان، خانوار سه نفره با حداقل درآمد سالانه ۷۲ میلیون تومان، خانوار ۴ نفره با حداقل درآمد سالانه ۸۴ میلیون تومان و خانوار ۵ نفره و بیشتر با حداقل درآمد سالانه ۹۶ میلیون تومان.
بر اساس اعلام سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان بسته حمایت معیشتی ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار بسته معیشتی را دریافت میکنند که حدود ۶۰ میلیون نفر هستند؛ همچنین در مرحله اول اعتراضات حدود ۳ میلیون و ۷۰ هزار خانوار اعتراض کردند که به یک میلیون و ۱۷۶ هزار خانوار واریز شد، یعنی حدود یک سوم افرادی که معترض بودند بسته معیشتی دریافت کردند.
رای انتقال یارانه پس از ازدواج، طلاق، تولد و فوت باید اقدامات لازم را از 10 تا 20 هر ماه انجام دهند.
در این میان افرادی که ازدواج کرده اند و تمایل به جدا کردن حساب یارانه خود دارند، باید همسر به عنوان سرپرست خانوار با در دست داشتن مدارک از جمله اصل شناسنامه، اصل کارت ملی، اصل شناسنامه و اصل کارت ملی والدین زوج و اصل و کپی عقد نامه به شعب دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه و تقاضای جدا کردن یارانه از سرپرستی پدر کنند.
به علاوه زوجهایی که از یکدیگر جدا شده اند باید با انتقال یارانه بعد از طلاق باید با در دست داشتن مدارک خود از قبیل: شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق و کپی تمامی مدارک به دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند که فرد در این بین باید حساب یارانه جدایی برای خود را در یکی از بانکها ایجاد کند در غیر اینصورت یارانه پرداخت نمیشود.
همچنین اگر افراد مطلقه برای انتقال یارانه به تفاهم نرسند و یکی از طرفین مشکل ایجاد کند، باید به مرکز فرمانداری شهر یا استان خود مراجعه کنند.
البته در مواردی که پدر فوت کرده باشد یارانه به حساب مادر خانوار واریز میشود که یکی دیگر از مشکلات یارانه بگیران فوت سرپرست خانوار است که در چنین موارد یارانه اعضای خانوار به طور موقت قطع میشود و برای حل این مشکل باید مادر و فرزندان با مدارک اصل شناسنامه و اصل کارت ملی، کپی مدارک شناسایی، کارت ملی سرپرست قبلی و گواهی فوت باید به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه کنند. بعد از ارائه مدارک به مرکز فوق در برخی خانوادهها دیده میشود که با فوت پدر خانواده، فرزند ارشد سرپرستی را به عهده میگیرد و در چنین شرایطی انتقال یارانه به روش بالا انجام میگیرد.
انتقال یارانه در خانوارهای بد سرپرست نیز، در مرکز پلیس +۱۰ انجام میگیرد، اما در این موارد جهت تغییر در کفالت، حضانت و … افراد باید ابتدا به مرکز فرمانداری استان مربوطه مراجعه و همراه با نامه رسمی فرمانداری به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
هم چنین، رای جدا کردن یارانه باید حدود یک تا دو ماه زمان صرف میشود تا یارانه افراد پس از انتقال به حساب سرپرست خانوار واریز شود و نکته قابل توجه اینجاست که خانوارها برای دریافت یارانه و از دست ندادن فرصت برای ماه پیش رو بین دهم تا بیستم هر ماه این موضوع را پیگیری کند.
گفتنی است در میان افرادی هستند که برای جدا کردن یارانه خود اقدام کرده اند، ولی پس از این کار، هنوز پس از گذشتن چند ماه یارانهای دریافت نکرده اند و پیگیریها نیز از سوی سازمان هدفمندی نیز راه بجایی نبرده است، همانطور که یارانه متولدین سال ۹۷ با تاخیر چند ماه واریز شد امکان واریز یارانه افرادی که اقدام به تغییر سرپرست خانوار خود کرده اند وجود دارد، البته تمامی این خانوارها باید قید واریز یارانههای معوق که از یک ماه تا چند ماه است را بزنند تا شاید بتوانند یارانه خود را جدا کنند.