به گزارش راهبرد معاصر؛ مجلس طرحی برای افزایش یارانه نقدی دارد. زارعی نماینده مجلس شورای اسلامی از افزایش مبلغ یارانه نقدی خبر داد. ما در راهبرد معاصر جزئیات افزایش افزایش یارانه نقدی، زمان واریز افزایش یارانه و مبلغ جدید یارانه نقدی را مورد بررسی قرار دادیم. زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق کمیسیون مجلس از افزایش نرخ ارز گمرکی در سال آینده خبر داد و افزود: دولت می تواند این یارانه را با عنوان یارانه سلامت در اختیار مردم قرار دهد و یا اینکه مبلغ یارانه نقدی را افزایش دهد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق کمیسیون مجلس گفت: نرخ ارز گمرکی سال آینده از ۴۲۰۰ تومان به ۱۷۵۰۰ تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق کمیسیون مجلس اظهار داشت: نرخ ارز گمرکی سال آینده از ۴۲۰۰ تومان به ۱۷۵۰۰ تومان افزایش پیدا خواهد کرد که موجب درآمد ۴۰ هزار میلیارد تومانی دولت خواهد شد که باید به عنوان یارانه معیشتی یا سلامت به مردم پرداخت کند.
پیشتر نمایندگان دیگری نیز درباره نحوه افزایش مبلغ یارانه نقدی توضیح داده بودند و هرکدام به ارائه راهکاری برای افزایش یارانه پرداخته بودند که در ادامه چند راهکار را با هم مرور می کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در شرایط فعلی اقتصادی که امکان خلق و پیشبینی منابع جدید وجود ندارد، ترکیب یارانه نقدی با معیشتی بهترین راهکار برای افزایش یارانه نقدی است.
احمد بیگدلی در مورد مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 99 مبنی بر افزایش یارانه نقدی به 72 هزار تومان، گفت: وقتی می خواهیم مصارفی را در بودجه تعریف و پیش بینی کنیم باید منابع آن در نظر گرفته شود و 27 هزار تومانی که به یارانه اضافه شد درآمد حاصل از صرفهجویی مصرف بنزین است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: در واقع یارانه 72 هزار تومانی ترکیبی از یارانه نقدی و معیشتی بنزین است که باید به یارانه بگیران پرداخت شود.
وی با تاکید بر اینکه راهی جز استفاده از درآمد حاصل از صرفهجویی مصرف بنزین برای افزایش یارانههای نقدی نداریم، ادامه داد: یارانه معیشتی به برخی افراد پرداخت نشد در حالی که شرایط پرداخت را داشتند و بسیاری نسبت به عدم پرداخت یارانه معیشتی اعتراض کردند.
نماینده مردم خدابنده در مجلس دهم ادامه داد: در واقع روش و شیوه پرداخت یارانه معیشتی درست نبود و در شرایط فعلی اقتصادی که امکان خلق و پیش بینی منابع جدید وجود ندارد ترکیب یارانه نقدی با معیشتی بهترین راهکار برای افزایش یارانه نقدی است.
بیگدلی ادامه داد: بر اساس قانون هدفمندی یارانهها قیمت حاملهای انرژی باید پلکانی افزایش و به واسطه آن قیمت یارانه های نقدی افزایش می یافت و در حال حاضر این کار انجام شده است.
نماینده مجلس پیشنهاد کرد میزان یارانه نقدی در سال آینده افزایش یابد. سید تقی کبیری ،بر ضرورت افزایش یارانه نقدی در سال آینده تأکید کرد و گفت: معتقدم میزان یارانه نقدی باید افزایش یابد، زیرا رقم فعلی کفاف زندگی و مخارج یارانهبگیران را نمیدهد.
وی به پیشنهاد جدید تعدادی از نمایندگان مجلس برای افزایش یارانه نقدی در قالب بودجه سال آینده اشاره و تصریح کرد: تعدادی از نمایندگان مجلس پیشنهاد دادند، میزان یارانه نقدی به 200 هزار تومان برای سرپرستان خانوار افزایش یابد.
عضو هیئترئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: پیشنهادات مختلفی برای افزایش میزان یارانههای نقدی در سال آینده مطرح شده است، البته فعلا در حد پیشنهاد است و در جلسات مجلس و کمیسیون تلفیق بودجه 98 باید درباره آن تصمیمگیری شود.
کبیری در پایان خاطرنشان کرد: برخی معتقدند افزایش میزان یارانههای نقدی موجب تورم میشود که با مدیریت صحیح میتوان از آن جلوگیری کرد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس می گوید با حذف یارانه ثرتمندان باید اعتبار آزاد شده از آن برای اشتغالزایی هر استان هزینه شود.
محمد علی پورمختار با اشاره به احتمال حذف یارانه ثروتمندان در سال 98 و توزیع یارانه نقدی توسط استان ها گفت: چند سال پیش به رئیس جمهور پیشنهاد دادیم که پرداخت یارانه نقدی را به استان ها داده شود، چرا که هر استان به راحتی می تواند ثروتمندان را شناسایی و یارانه آنها را حذف کند.
حذف یارانه نقدی ثروتمندان رقم سنگینی می شود که می تواند مشکل اشتغال را حل کند. عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی درباره اعتبار آزاد شده از حذف یارانه نقدی ثروتمندان بیان داشت: اعتباری که از حذف یارانه نقدی ثروتمندان باید به بودجه اشتغالزایی همان استان افزوده شود، به عباراتی اگر هزار میلیارد تومان اعتبار از حذف یارانه نقدی ثروتمندان یک استان احصا می شود، چه اشکالی دارد این اعتبار به طور مشخص و قابل ارزیابی از سوی مجلس و دیوان محاسبات در اشتغالزایی هزینه شود.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: نباید اعتبار آزاد شده از حذف یارانه نقدی ثروتمندان، در حوزه جاری و متفرقه هزینه و گم شود که نتوان آن را رصد کرد.
وی تاکید کرد: حذف یارانه نقدی ثروتمندان رقم سنگینی می شود که می تواند مشکل اشتغال را حل کند، در واقع با این کار هم مشکل نیازمندان برطرف می شود و یارانه نقدی دریافت می کنند و هم موجب می شود سطح توزیع ثروت افزایش یابد.
پورمختار درباره افزایش یارانه نقدی، بیان داشت: برای افزایش اعتبار یارانه نقدی در برنامه ششم توسعه حکمی تصویب شده است، در این حکم تاکید شده است که تا حدود 70 درصد حداقل حقوق باید به نیازمندان یارانه داده شود، امسال این رقم 750 هزارتومان بود و سال آینده این مبلغ بیشتر می شود، دولت اجازه دارد از محل هدفمندی یارانه ها 7 هزار میلیارد تومان به این موضوع اختصاص دهد.
این نماینده مجلس گفت: دولت باید این حکم قانون برنامه ششم توسعه را عملیاتی کند تا مشکل بخش نیازمند برطرف شود و با حذف یارانه نقدی ثروتمندان اعتبار بیشتری برای حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی در نظر بگیرد، تا مشکل بیکاری در بازه زمانی کوتاهی حل شود.
وی با بیان اینکه مجلس افزایش یارانه نقدی را تصویب کرده است، عنوان کرد: نباید اعتبار افزایش یارانه نقدی از حذف یارانه نقدی ثروتمندان تامین شود، برای کمک به طبقه آسیب پذیر ردیف اعتباری دیگری تعریف شده است و نیاز نیز از این اعتبار آزاد شده استفاده کرد.
پورمختار تاکید کرد: در سال های گذشته شاهد افزایش هزینه آب، برق و گاز هستیم و بررسی ها حاکی از آن است که سالیانه بین 39 تا 41 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می شود این در حالی است که در آمد ناشی از افزایش قیمت ها بیش از 120 هزار میلیارد تومان است، مجلس و دیوان محاسبات به این اختلاف ورود کرده اند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این اختلاف حدود 65 هزار میلیارد تومان می شود که باید مشخص شود این مبلغ جای دیگر هزینه نشود و به سمت اشتغال و حمایت از واحدهای تولیدی برود.