درخواست استیضاح چهار وزیر در دستور کار مجلس قرار گرفت کارزار اسرائیلی با حساب‌های جعلی فارسی‌زبان برای تبلیغ رضا پهلوی اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری: مسئولان نمی‌توانند در برابر کشف حجاب سکوت کنند و بگویند ما کاری نداریم، بدانند صبر مردم حدی دارد امیر ایرانی: دریای خزر جای مانور دیگران نیست ورود مجلس به ماجرای فوت دانش آموز زنجانی پس از تنبیه بدنی هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران تغییر کرد البرز پنجشنبه‌ها تعطیل شد علت صدای انفجار مهیب در جاسک فرمانده کل سپاه: آمادگی کامل در جزایر، سواحل و دریا داریم؛ اگر حرکتی از دشمن سر بزند جواب محکمی دریافت می‌کند حقوق کارمندان و کارگران دوباره افزایش پیدا می‌کند؟ پزشکیان: برداشت بیش از حد آب‌های زیر زمینی موجب فرونشست زمین در تهران، اصفهان و بسیاری از شهر‌ها شده آیت‌الله مکارم شیرازی: آغاز اجرای قانون حجاب باید از ادارات دولتی باشد جزئیات تعطیلی پنجشنبه‌ها در تهران باهنر: اسنپ بک تحریم‌های فعلی را افزایش نمی‌دهد/ همه درآمد دولت صرف حقوق کارمندان می‌شود/ قانون حجاب اجباری در کشور لازم الاجرا نیست موافقت کمیسیون آموزش با کاهش سن ورود کودکان به مدرسه

نماینده مجلس:موضع مجلس پایان قیمت‌گذاری دستوری فولاد است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: موضع مجلس در قبال بازار فولاد، خروج فولاد از قیمت‌گذاری دستوری است، از این رو عرضه کل فولاد در بورس کالا اصلی‌ترین محور اقدامات نمایندگان مجلس است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۹ - ۲۳ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 12
کد خبر: ۷۳۸۹۰

به گزارش راهبرد معاصر  مهدی طغیانی، درباره قیمت‌گذاری فولاد گفت: از همان ابتدا که بحث ورود مجلس و دولت به حوزه فولاد مطرح شد، اعلام کردیم که نباید به دلیل ایجاد رانت، دلالی و تبعات آن وارد قیمت گذاری فولاد شویم و همان زمان در این زمینه موضع خود را شفاف اعلام کردیم.

وی اظهار داشت: درباره قیمت‌های بازار و کاهش آن معتقدیم که ممکن است قیمت‌ها، قیمت مناسبی برای مردم نباشد، اما در کنار آن اعتقاد داریم که قیمت‌گذاری راهکار برطرف کردن آن نیست.

طغیانی به راهکار تنظیم بازار فولاد اشاره کرد و گفت: راهکار برطرف کردن مشکلات موجود، تنظیم عرضه و تقاضا است و در این زمینه باید عرضه کامل در بورس کالا صورت گیرد تا بازار به سمت تعادل حرکت کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با ورود کل فولاد به بورس، هیجان موجود در بازار کنترل می شود و به دلیل آنکه تولید فولاد بیشتر از میزان مصرفی است که در کشور وجود دارد، به میزان مازاد عرضه در بورس روند مطلوب صادرات فولاد هم انجام می‌شود.

وی ادامه داد: مکانیسم بازار اصلی ترین عامل نظم بخشی به بازار فولاد است و قطعا زمانی با افزایش قیمت‌ها مواجه می‌شویم که عرضه ها در بورس کالا کاهش می یابد، به این ترتیب تاکید اصلی مجلس ورود همه جانبه محصولات فولادی به بورس کالاست.  

به گفته وی، قیمت‌گذاری یعنی پیدا شدن راه برای دلالانی که می‌خواهند از مابه تفاوتی که ایجاد می‌شود و رانتی که در دسترس آنها قرار می‌گیرد، استفاده کنند.

طغیانی خاطرنشان کرد: ما توان نظارت کافی دولت در تمام زنجیره تولید و توزیع فولاد در کشور را نمی‌بینیم و بنابراین معتقدیم که قیمت‌گذاری قطعا وضع را بدتر خواهد کرد.

این نماینده با بیان اینکه بازارها نیازمند نظارت جدی تری هستند، افزود: موضوع مهم در حال حاضر این است که وزارت صمت باید بر میزان کف عرضه محصولات فولادی نظارت کند و هر شرکتی که برخلاف تعهد عرضه خود رفتار کرد، به عنوان متخلف به نهادهای نظارتی اعلام شود که این اتفاق به تعادل بازار کمک ویژه‌ای خواهد کرد.

طغیانی در پایان اظهار داشت: در بحث قیمت‌گذاری به طور قطع نظر کمیسیون اقتصادی و سایر نمایندگان این است که نباید وارد این حوزه شد و نباید اجازه دهیم تا با قیمت گذاری، منافع سرشاری که متعلق به تولید و سهامداران شرکت‌هاست در اختیار رانت خواران قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، تعداد 53 هزار و 723 نفر با ثبت موضوع «قیمت‌گذاری دستوری فولاد باعث رانت در بازار می‌شود» و تعداد 26 هزار و 807 نفر با ثبت موضوع «دست از قیمت‌گذاری دستوری فولاد بردارید» و تعداد 1799 نفر با ثبت «درخواست توقف دستکاری قیمت نماد "فولاد"» خواستار پاسخگویی مسئولان مربوطه شدند.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار