رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران آمریکا به اتباع خود درباره سفر به عراق هشدار داد؛ «به هیچ دلیلی به عراق سفر نکنید»

طلاق سیاسی عون و حریری

طلاق سیاسی عون و حریری روزنامه «الجمهوریه» لبنان با اشاره به حواشی اخیر دیدار میشل عون و حسن دیاب و فیلم منتشره از این دیدار، عون و حریری را در آستانه طلاق سیاسی توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۸ - ۲۵ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 14
کد خبر: ۷۴۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از روزنامه الجمهوریه، آینده ارتباط میشل عون رئیس جمهور لبنان و سعد حریری نخست وزیر مکلف به تشکیل کابینه جدید در هاله ای از ابهام قرار دارد و به نظر می رسد افق آینده لبنان با توجه به شرایط موجود همچنان نامعلوم باشد.

 

الجمهوریه گفت که طبق خبرهای واصله از منابع نزدیک به کاخ ریاست جمهوری پس از فیلم منتشر شده از سخنان رئیس جمهور میشل عون علیه حریری، بحث های سیاسی بسیاری در این زمینه به راه افتاده که ارتباط این دو را در آستانه جدایی قرار داده است.

 

به دنبال انتشار فیلم ویدئویی از دیدار عون و دیاب نخست وزیر دولت پیشبرد امور قبل از شروع جلسه شورای عالی دفاع لبنان در کاخ ریاست جمهوری «بعبدا» که در آن عون، سعد حریری را به دروغگویی متهم می کند، بحرانی را به وجود آورده است که به نظر می رسد آخرین رشته های ارتباط این دو را قطع کند.

 

خبرها حاکی از این است که قرار است تا افرادی برای میانجیگری میان عون و حریری واسطه شوند تا همه احتمالات را برای بازگشت مسالمت آمیز برای قرار گرفتن زیر یک سقف حکومتی ارزیابی کنند.

 

این در حالی است که حریری روز شنبه با رئیس جمهور ترکیه ضمن دیدار با یکدیگر در شهر استانبول، درباره مسایل مربوط به منطقه و تقویت روابط همکاری دو طرف در زمینه‌های مختلف با یکدیگر بحث و گفت‌وگو کردند.

 

این دیدار در شرایطی صورت می گیرد که لبنان در بدترین شرایط اقتصادی و سیاسی به سر می برد و حریری هنوز موفق به تشکیل کابینه جدید نشده است.

 

انفجار مهیب بیروت که ۴ اوت گذشته (۱۴ مردادماه) رخ داد، بیش از ۲۰۰ کشته و ۶ هزار زخمی برجای گذاشته است. ۳۰۰ هزار نفر نیز به دلیل تخریب خانه و کاشانه‌ خود آواره شده‌اند.

 

از سوی دیگر، لبنان از سال گذشته میلادی و به دنبال کاهش شدید لیره واحد پول این کشور، کاهش شدید ذخایر ارزی و افزایش رشد بیکاری و فقر، فقر و فروپاشی اقتصادی بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند، شیوع ویروس کرونا و پس از آن انفجار بندر بیروت نیز شرایط این کشور را بحرانی‌تر کرده است./ایرنا

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار