مانع تراشی آمریکا در عادی سازی روابط ایران و کشورهای عربی-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین
لاوروف:

مانع تراشی آمریکا در عادی سازی روابط ایران و کشورهای عربی

وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه از آمریکا به دلیل مانع‌تراشی در گفت‌وگوهای میان ایران و کشورهای عربی انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۷ - ۲۵ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 14
کد خبر: ۷۴۰۷۹

به گزارش راهبرد معاصر «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه امروز پنجشنبه از آمریکا به دلیل مانع‌تراشی در گفت‌وگوی میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس انتقاد کرد.

 

به نوشته خبرگزاری «ایتارتاس»، لاوروف در یک نشست خبری گفت واشنگتن تمامی اقدامات ممکن را برای مانع‌تراشی در گفت‌وگوهای میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام می‌دهد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: «ما علاقه‌مند به برقراری گفت‌وگوی نرمال میان ایران و کشورهای عربی [حاشیه خلیج فارس]، رسیدن به توافقات اعتمادسازی، شفافیت در امور نظامی و در کل توسعه همکاری‌ها هستیم.»

 

وی اضافه کرد: «متأسفانه همکاران آمریکایی‌ ما تا به حال - دست‌کم این دولت- همه تلاششان را برای جلوگیری از انجام این گفت‌وگوها به کار گرفته‌اند.»

 

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد هدف طرح مسکو برای تدوین یک راهبرد امنیتی در خلیج فارس، گسترش گفت‌وگوها میان ایران و کشورهای عربی است.

 

وی تأکید کرد: «مهم است که کسی در این فرایند دخالت نکند و اقداماتی در جهت تضعیف تلاش‌ها برای برقراری این گفت‌و‌گوها انجام ندهد.»

 

روسیه چند ماه پیش طی یک جلسه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد طرحی را برای خلیج فارس پیشنهاد داد که به کشورها اجازه می‌داد به تنش‌های بالقوه در بحبوحه تنش‌ها پاسخ دهند.

 

لاوروف در آن جلسه که مهرماه برگزار شد درباره اهداف این طرح گفت: «روسیه، طرح امنیت جمعی برای این منطقه را پیشنهاد داد که خواستار ایجاد ساز و کارهایی برای پاسخ جمعی به بسیاری از تهدیدها و چالش‌ها بود.» وزیر خارجه روسیه گفت این طرح با مشارکت ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اجرا خواهد شد.

 

ایالات متحده آمریکا مهرماه سال جاری طرح روسیه را رد کرد. «کلی کرافت»، نماینده ایالات متحده آمریکا این طرح را رد کرد و مدعی شد که هر طرحی بدون متوقف کردن «تخلفات ایران از قوانین بین‌المللی» بیهوده خواهد بود.

 

ادعای کرافت در حالی مطرح می‌شد که دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر