شتاب ریاض برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو همزمان با ریاست‌جمهوری بایدن-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

شتاب ریاض برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو همزمان با ریاست‌جمهوری بایدن

یک رسانه رژیم صهیونیستی از شتاب ریاض برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو در سایه نگرانی مشترک آنها در قبال تغییر احتمالی برخی سیاست‌های خارجی دولت بایدن خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 25
کد خبر: ۷۸۷۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، به اذعان رسانه‌های صهیونیستی، مذاکرات میان ریاض و رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر، شدت بیشتری یافته است.

 

«روعی کیس» خبرنگار امور عربی در شبکه محلی ۱۱ اسرائیل، موسوم به «کان» طی گزارشی با اشاره به این امر نوشت: اخیرا میزان تماس‌ها میان مقامات ارشد در ریاض و تل‌آویو افزایش یافته است. این گفت‌وگوها بر روی نگرانی سعودی‌ها از تغییر دولت در ایالات متحده و سیاست دولت «جو بایدن» در قبال منطقه متمرکز است.

 

بنا بر این گزارش، دلیل اینکه سعودی‌ها نگرانی در قبال سیاست‌های دولت بایدن را با رژیم صهیونیستی در میان می‌گذارند شاید به این دلیل باشد که گمان می‌کنند صهیونیست‌ها به ریاض مقابل دولت جدید آمریکا کمک خواهند کرد. ضمن اینکه ریاض علاوه بر آنکه با تل‌آویو از بازگشت احتمالی آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران نگران است، نگران تمرکز دولت بایدن بر پرونده حقوق بشر در عربستان سعودی نیز هست.

 

دوشنبه پیش، کاخ سفید اعلام کرد که بایدن در زمانی مناسب با «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی تماس خواهد گرفت. «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانسی خبری گفت که «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا با «محمد بن سلمان» همتای سعودی خود گفت‌وگو کرده است.

 

وی بدون اشاره به زمان دقیقی گفت که بایدن و ملک سلمان در زمانی مناسب با یکدیگر گفت‌وگو خواهند کرد. ضمن اینکه دولت بایدن بر خلاف دولت سابق، در قبال قضایای مربوط به حقوق بشر در عربستان سعودی ساکت نخواهد ماند. ما به دنبال بازنگری در روابطمان با عربستان سعودی هستیم.

 

پیشتر نیز شبکه صهیونیستی «کان» از راه‌اندازی یک خط تماس میان عربستان و رژیم صهیونیستی برای هماهنگی سیاست‌ها در خصوص دولت جدید آمریکا خبر داده بود و در توضیح درباره دلیل راه‌اندازی این خط تماس مدعی شد که تل‌آویو و ریاض قصد دارند با یکدیگر ائتلافی را در برابر دولت بایدن تشکیل دهند.

 

طبق ادعای رسانه صهیونیستی، اسرائیل و عربستان سعودی قصد دارند مواضع جو بایدن در قبال عربستان سعودی و «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد عربستان سعودی را تعدیل کنند.

 

راه‌اندازی این خط تماس مستقیم در حالی است که عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی روابط علنی ندارد، هر چند که دو طرف از سال‌ها پیش به صورت غیرعلنی همکاری‌هایی در زمینه‌های اطلاعاتی و امنیتی آغاز کرده‌اند. با این وجود، گمان می‌رود عربستان سعودی همانند امارات متحده عربی و بحرین ممکن است به زودی روابط خود با رژیم صهیونیستی را رسمی و علنی کند.

 

رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی که برای پیگیری تحریک‌آمیزترین سیاست‌های خود از حمایت گسترده دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا برخوردار بودند در ماه‌های گذشته تلاش‌های وسیعی را برای اطمینان یافتن از تداوم سیاست‌های ترامپ را آغاز کرده‌اند.

 

برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی است «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد عربستان سعودی که اسناد سیا نشان می‌دهند دستور قتل «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی را صادر کرده ممکن است در دوران ریاست‌جمهوری بایدن هدف برخی سیاست‌های تقابل‌جویانه قرار بگیرد.

 

بعد از ترور جمال خاشقچی، شماری از اعضای کنگره آمریکا به دنبال معرفی طرح‌هایی برای تنبیه محمد بن‌سلمان بودند اما حمایت‌های دونالد ترامپ از ولیعهد سعودی موجب شد که در نهایت این طرح‌ها به سرانجام مطلوب نرسند. ترامپ بارها با بیان اینکه عربستان سعودی مشتری سلاح‌های آمریکا است تلویحاً اعلام کرد که قصد دارد اقدامات بن‌سلمان را نادیده بگیرد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار