پکن: سند همکاری جامع ایران-چین باعث ارتقای منافع دو ملت می‌شود-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

پکن: سند همکاری جامع ایران-چین باعث ارتقای منافع دو ملت می‌شود

وزارت خارجه چین با اشاره به امضای سند همکاری جامع تهران- پکن خاطر نشان کرد این سند باعث ارتقای منافع دو ملت می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 March 28
کد خبر: ۸۲۰۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ صفحه رسمی سخنگوی وزارت خارجه چین در توئیتر نوشت: «در ژانویه 2016 چین و ایران بیانیه مشترکی در مورد ایجاد مشارکت استراتژیک جامع صادر و توافق کردند که به یک برنامه همکاری جامع برسند. به همت مشترک آنها، برنامه همکاری جامع چین و ایران در 27 مارس امضا شد.»

 

سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه افزود: این به دو طرف کمک خواهد کرد تا از پتانسیل همکاری در اقتصاد، فرهنگ و سایر زمینه ها استفاده و مسیر همکاری های طولانی مدت را ترسیم کنند، بنابراین مشارکت استراتژیک جامع باعث ارتقاء منافع دو ملت می‌شود.

 

وزرای امور خارجه ایران و چین روز گذشته در محل وزارت امور خارجه سند همکاری‌های 25ساله ایران و چین را امضا کردند.

 

این سند با عنوان رسمی «برنامه همکاری‌های جامع ایران و چین» ثبت شده است و حوزه‌های سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصادی، علمی، جهانگردی، نفت و انرژی، زیرساخت‌های مخابراتی و فناوری ارتباطات، تجارت، بهداشت و سلامت و... را شامل می‌شود.

 

در برخی از بندها صحبت از تسهیل سرمایه‌گذاری و فاینانس است و برخی از بندها از حمایت‌های متقابل سیاسی در مجامع بین‌المللی می‌گوید. در حوزه نظامی و دفاعی موضوعاتی همچون آموزش، انتقال فناوری‌های دفاعی، مبارزه با تروریسم و رزمایش مشترک آمده است. از نکات بسیار مهم این سند می‌توان از توافق بر سر تجارت با ارزهای ملی یاد کرد./تسنیم

ارسال نظر