دلیل رشد انفجاری اقتصاد چین چیست؟-راهبرد معاصر

دلیل رشد انفجاری اقتصاد چین چیست؟

در بین تمام غول‌های اقتصادی، چین سریع‌ترین اقتصاد دنیا را دارد به طوری که میانگین رشد اقتصادی 30 ساله این کشور تا سال 2019 نزدیک به 10 درصد تخمین زده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۹ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 05
کد خبر: ۸۲۷۹۶

به گزارش راهبرد معاصر به تعبیر کارشناسان رشد اقتصادی چین طی 30 سال گذشته انفجاری بوده است و این رشد انفجاری منجر شده است تا این کشور در حال حاضر در جایگاه دومین اقتصاد برتر دنیا گیرد. طی سال‌های 2011، 2012 و 2019 چین رکورد رشد اقتصادی را شکاند به طوری که در این سال‌ها رشد اقتصادی این کشور به ترتیب 9.6، 7.9 و 8 درصد تخمین زده شده است.

مالکیت اکثر شرکت‌ها در چین دولتی است به طوری که در بین شرکت‌های استراتژیک چین نمونه‌هایی از آنها مانند سینوپک، پتروچین و شرکت ملی نفت فلات قاره چین در مالکیت دولت این کشور هستند و به واسطه هزینه‌های زیادی که دولت چین برای ارتقای تجهیزات این شرکت‌ها کرده است، پس از سال‌ها این شرکت‌ها توانسته است در فهرست 500 شرکت برتر دنیا قرار گیرند.

طبق آخرین برآوردهای صورت‌گرفته در سال 2008 تنها 29 شرکت چینی در فهرست 500 شرکت برتر دنیا حضور داشته اند که تعداد این شرکت ها در حال حاضر به 119 شرکت رسیده است و حالا شرکت سینوپک این کشور پس از والمارت دومین شرکت برتر در بین 500 شرکت منتخب در دنیا است. درآمد این شرکت در سال 2020 نزدیک به 407 میلیون دلار تخمین زده شده است و گفتنی است که شرکت ملی نفت چین نیز در بین 5 شرکت برتر این فهرست در جایگاه چهارم قرار گرفته است و درآمد این کشور در سال گذشته 379 میلیون دلار تخمین زده شده است.

یکی دیگر از فاکتورهایی که چین را طی سال‌های اخیر در صدر فهرست اقتصادهای برتر دنیا قرار داده است تولید ناخالص داخلی این کشور است. طبق آخرین براوردهای صورت‌گرفته تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2019 نزدیک به 14.73 تریلیون دلار بوده است و با وجود پاندمی کرونا و مشکلاتی که تحریم‌ها و افزایش تعرفه‌های گمرکی از سوی آمریکا برای چین در سال 2020 به وجود آورده بود، تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته نیز افزایش یافت و به رقم 15.42 تریلیون دلار رسید.

گفتنی است که در حالی که چین 20 درصد از جمعیت جهان را درخود جای داده است طبق آمار ارائه شده از سوی نهادهای رسمی این کشور، تنها 4 درصد از جمعیت آن زیر خط فقر زندگی می کنند.

چین در عرصه فناوری نیز طی سال های اخیر نامدار بوده است به طوری که شرکت هواوی این کشور در حال حاضر یکی از برترین سازندگان تجهیزات مخابراتی در جهان است و همچنین در حوزه اینترنت نسل پنجم نیز به گفته کارشناسان این شرکت به زودی در دنیا به یکی از رهبران و توسعه دهندگان این فناوری تبدیل خواهد شد./اقتصادنیوز
 
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار