به گزارش راهبرد معاصر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست ارائه شیوه مطلوب حمایت از کسبوکارهای خرد و خانگی با تأکید بر شعار سال و در جمع کارشناسان، متخصصان و رؤسای کمیسیونهای اقتصادی مجلس تصریح کرد: زنجیره اقدامات حمایتی از کسبوکارهای خرد در مجلس و در فضای اقتصادی متفاوت از یکدیگر و در عین حال به یکدیگر وابسته است. زنجیره تولید، ترویج، بازاریابی و مصرف باید بهنحوی باشد که حمایتهای هدفمند و اصولی صورت گیرد.
وی افزود: حمایتها از کسبوکارهای خانگی باید مقید به زمان و مشروط به رشد باشد و اگر این اتفاق نیفتد، تجربههای تلخی که در صنعت خودرو و فولاد اتفاق افتاد و شاهد آن بودیم که حمایتهای بدون ضابطه و بیبازده رخ داد، تکرار میشود و رانت ایجاد خواهد شد، همچنین باید مراقبت کرد تا سوداگریها و کسبهای بیزحمت و بدون پرداخت مالیات ایجاد نشود.
رئیس قوه مقننه کشورمان تأکید کرد: ما باید بدانیم که در شرایطی هستیم که منابع محدودی را در اختیار داریم و راهبرد خود را توسعه مبتنی بر این محدودیتها قرار دهیم. این محدودیتها، محدودیتهایی است که برخی مسائل نظیر تحریم و کرونا ایجاد کرده است و متأسفانه برخی مسائل نظیر خودتحریمیهایی که نظام اجرایی و اداری به ما تحمیل میکند، یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم و حتی اگر مسئله تحریم حل شود باید ببینیم با خودتحریمی نظام اداری و اجرایی چه میشود کرد.
قالیباف خطاب به کارشناسان، متخصصان و مدیران حاضر در این نشست گفت: زنجیره اقداماتی که در قوه مقننه و سایر قوا باید انجام شود، با اقدامات صورتگرفته در فضای کسبوکار متفاوت است و من از شما درخواست میکنم که به ما کمک کنید و بگویید که در این مسیر چه اقداماتی میتوانیم انجام دهیم. ما در 5 تا 6 سال گذشته قوانین کافی در عرصه حمایت از کسبوکار و تولید بهتصویب رساندهایم که اگر بتوانیم با نظارت مطلوب آنها را بهدرستی اجرا کنیم، کفایت میکند.
وی با انتقاد از بوروکراسی اداری حاکم بر کشور گفت: بوروکراسی به اسب سرکشی تبدیل شده است که به هیچکس پاسخگو نیست و مشکلات فراوانی را در مسیر کسبوکارهای خرد و حتی کلان ایجاد میکند و حل این موضوع در چارچوب زنجیره اقدامات یکی از اموری است که باید به آنها توجه شود، همچنین مسئله اقتصاد دولتی که 80 درصد اقتصاد ما در زمان حاضر شامل آن میشود و باعث ایجاد کوه رانتی شده است، یکی دیگر از مشکلات است.
رئیس مجلس در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه پلتفرمها در کسبوکارهای خرد و خانگی، عرصه جدیدی را پیشِروی این کسبوکارها قرار داده است، گفت: این روش کسبوکار، رفته رفته فاصله کسب و کار خرد و کوچک و بزرگ را کم میکند و این تجربه را ما در پلیس + 10 و در نیروی انتظامی داشتیم و شاهد این بودیم که چند برابر شاغلان فعال در نیروی انتظامی در بستر پلتفرمها مشغول کار شدند و یک درآمد پایداری نیز برای نیروی انتظامی ایجاد شد.
قالیباف تصریح کرد: این کار در حوزه قانونگذاری نیز تاثیرات مثبتی داشت و تا پیش از آن قانونگذار تاکید داشت که تنها افسران میتوانند جریمه صادر کنند، اما بعد از آن شاهد استفاده از فناوریهای نوین نظیر استفاده از دوربینهای نظارتی ترافیکی بودیم که تاثیرات فرهنگی نیز در جامعه داشت و امروز دیگر همه پلیس 110 و پلیس + 10 را میشناسید، چرا که اثرات فرهنگی و تسهیلگریاش را در جامعه گذاشته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: اگر فهم مشترک بین فعالان اقتصادی، کارشناسان و صاحبنظران و همچنین قوای مجریه و مقننه ایجاد شود، میتوانیم اتفاقات خوبی را در عرصه حمایت از کسب و کارها و رونق اقتصادی رقم بزنیم و در مسیر خنثیسازی تحریمها حرکت کنیم، ما در مجلس نیز بُعد نظارتی را در اولویت کار خود قرار دادهایم و حتما در اینجهت حرکت خواهیم کرد که تصمیمات گذشته در حوزه حمایتی به خوبی اجرا شود./تسنیم