روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد

تروئیکای اروپایی: راه درازی در مذاکرات وین پیش رو داریم

تروئیکای اروپایی: راه درازی در مذاکرات وین پیش رو داریم دیپلمات‌های انگلیس، فرانسه و المان روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در وین بیان کردند: ما از گفت‌وگوهای سازنده‌ای که در وین صورت گرفته و از مشارکت مثبت تمام طرف‌ها استقبال می‌کنیم. پیشرفت‌هایی صورت گرفته اما هنوز راه درازی درپیش است. آنها همچنین خاطر نشان کردند که تمام طرف‌ها را تشویق می‌کنند تا از فرصت دیپلماتیک پیش‌رو استفاده کنند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۴ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 21
کد خبر: ۸۴۷۸۱

به گزارش راهبرد معاصر دیپلمات‌های سه کشور اروپایی عضو برجام می‌گویند که مذاکرات گروه چهار بعلاوه یک در وین پیشرفت کرده اما هنوز راه درازی تا فعال کردن توافق هسته ای ایران باقی مانده است.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، دیپلمات‌های انگلیس، فرانسه و المان روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در وین بیان کردند: ما از گفت‌وگوهای سازنده‌ای که در وین صورت گرفته و از مشارکت مثبت تمام طرف‌ها استقبال می‌کنیم. پیشرفت‌هایی صورت گرفته اما هنوز راه درازی درپیش است.

 

آنها همچنین خاطر نشان کردند که تمام طرف‌ها را تشویق می‌کنند تا از فرصت دیپلماتیک پیش‌رو استفاده کنند.

دیپلمات‌های یادشده بدون اشاره مستقیم به حادثه خرابکاری تروریستی علیه تاسیسات حساس هسته‌ای ایران، هرگونه اقدامات تنش‌زایی را که روند مذاکرات برجام را به خطر اندازد محکوم کردند.

 

هجدهمین سلسله نشست‌های کمیسیون مشترک برجام از ۱۳ فروردین گذشته با هدف فعال کردن برجام و بررسی احتمال بازگشت آمریکا به این توافق آغاز شده است. دور پنجم این نشست، دیروز در گراندهتل وین برگزار شد و روسای هیات های مذاکره کننده به بحث و بررسی در خصوص آخرین وضعیت گفت‌وگوهای فنی و پیش‌نویس های اولیه متون و نحوه تداوم گفت‌وگوها پرداختند.

 

آن‌ها توافق کردند علاوه بر دو گروه کارشناسی فعلی (در حوزه لغو تحریم ها و هسته ای) هفته آینده یک گروه کارشناسی سوم نیز برای گفت‌وگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام  ایجاد شود.

 

براساس برنامه اعلام شده، هیات ها پس از مشورت در پایتخت های متبوع خود، هفته آینده ضمن از سر گیری نشست کمیسیون مشترک برجام، گفت و گوهای فنی و کارشناسی را دنبال خواهند کرد.

 

جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید همه طرف‌ها کاملا مصمم هستند تا برای احیای برجام به یک راه حل دست یابند.

 

بورل این مطلب را در یک رشته توییت درباره آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای ایران در وین اعلام کرد و افزود: دو هفته گذشته پیشرفت مهمی در وین برای احیای توافق هسته‌ای ایران حاصل شد. کار ساده‌ای نیست اما همه هیئت‌ها سخت کار کردند و مصمم به یافتن راه حل هستند.

 

وی با اشاره به اینکه دیپلماسی بهترین راه برای کسب اطمینان در خصوص بازگشت آمریکا به توافق است، تاکید کرد همه طرفین باید در این زمینه انعطاف پذیری داشته باشند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عنوان کرد که در کسوت هماهنگ کننده آماده است کار خود را دو برابر کند و با همه طرف‌ها از جمله ایالات متحده آمریکا در این زمینه گفتگو و همکاری کند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار