دولت جولانی شروط صلح با رژیم اسرائیل را اعلام کرد آمریکا بر لزوم ادغام نیرو‌های سوریه دموکراتیک با نیرو‌های الجولانی تاکید کرد توقف تمام مذاکرات تجاری بین آمریکا و کانادا پزشکیان در گفت‌و‌گو با ماکرون: رفتار‌های دوگانه آژانس انرژی اتمی مشکلات زیادی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد کرده است ترامپ: هیچ پیشنهادی به ایران نخواهم داد بقائی: مدیرکل آژانس باید درمورد نحوه همکاری با ایران تجدید نظر کلی داشته باشد /تسلیم زیاده خواهی‌های طرف‌های مقابل نمی‌شویم سناتور آمریکایی: کودکان خارجی باید همراه با والدینشان اخراج شوند بازداشت دو شهرک‌نشین اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران + عکس پاسخ حماس به ادعا‌های اسکای نیوز درباره تعیین شروط برای آتش بس روایت سفیر ایران در عربستان از رایزنی‌های تهران و ریاض در ۲ هفته اخیر گروسی: ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند وزیر خارجه فرانسه: برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین مصمم هستیم واکنش هند به بیانیه ارتش پاکستان درباره حمله انتحاری مرگبار وزیرستان جزئیات گفت‌وگوی تلفنی سرلشکر موسوی با وزیر دفاع عربستان حمایت تمام قد ترامپ از نتانیاهو با به رخ کشیدن کمک‌های مالی آمریکا

مقام سعودی: گزارش‌ها درباره گفت‌وگوهای ریاض و دمشق دقیق نیست

یک مقام وزارت خارجه عربستان سعودی، گزارش رسانه‌ها از دیدار رئیس نهاد اطلاعاتی این کشور با مقامات سوری در دمشق را غیردقیق توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 08
کد خبر: ۸۷۰۱۶

به گزارش راهبرد معاصر، «رائد قرملی» رئیس بخش سیاست‌گذاریوزارت امور خارجهعربستان سعودی گفت، ریاض از راه‌حل سیاسی درسوریهحمایت می‌کند.

 

این مقام سعودی در مصاحبه با خبرگزاری «رویترز» گفت، گزارش رسانه‌ها درباره گفت‌وگوهای رئیس نهاد اطلاعاتی سعودی و مقامات سوری در دمشق، دقیق نیستند.

 

قرملی در ادامه مدعی شد، سیاستعربستان سعودیدر قبال سوریه بر اساس حمایت از مردم سوریه، راه‌حل سیاسی زیر چتر سازمان ملل و مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت و همچنین وحدت و هویت عرب سوریه است.

وبگاه خبری-تحلیلی «رأی الیوم»، روز دوشنبه، گزارش داد که هیأتی سعودی به ریاست «خالد الخمیدان» رئیس دستگاه اطلاعات عربستان سعودی با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه دیدار کرده است. این وبگاه به نقل از برخی دیپلمات‌ها بلندپایه در دمشق در این خصوص نوشت که هیأت مذکور همچنین دیداری با «علی المملوک» معاون رئیس‌جمهور سوریه در امور امنیتی داشته و دو طرف توافق کرده‌اند که پس از عید فطر دیداری مفصل‌تر داشته باشند.

 

این دیپلمات سعودی بدون اشاره به جزئیات گفت‌وگوهای اخیر تهران و ریاض،آن راتأیید کرده و گفت: «هدف مذاکرات ایرانی‌ها و سعودی‌ها یافتن راهی برای کاهش تنش در منطقه است. امیدواریم [مذاکرات] موفقیت‌آمیز باشد اما رسیدن به جمع‌بندی نهایی در این لحظه، زودتر از موعد و ناپخته خواهد بود. ارزیابی ما بر اساس اقدامات قابل تأیید است، نه بیانیه‌ها».

 

او در ادامه گفت، سیاست‌های عربستان سعودی به شکل «بسیار روشنی» توسط «محمد بن‌سلمان» توضیح داده شده است که گفت با اینکه ریاض با به گفته او «رفتار منفی» تهران مشکل دارد، خواستار روابط خوب با آن‌ها است.

 

اولین بار روزنامه «فایننشال تایمز» ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) در گزارشی به نقل از «سه مقام» مدعی مذاکرات مستقیم میان مقام‌های ارشد عربستان سعودی و ایران در راستای تلاش برای بهبود روابط بین این دو کشور رقیب در منطقه شد. طبق این گزارش، مذاکرات مستقیم مقام‌های سعودی و ایرانی در بغداد و بعد از گذشت پنج سال از قطع روابط دیپلماتیک ریاض و تهران صورت گرفت./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار