به گزارش راهبرد معاصر بانک مرکزی اعلام کرده است که 25 اردیبهشت ماه سازمان هدفمندی یارانه ها در اجرای بند 2 مصوبات 64 جلسه ستاد ملی کرونا 2400 میلیارد تومان یارانه معیشتی رمضان را به حساب 19 میلیون و 669 هزار و 413 خانوار مشمول واریز کرده است. این یارانه معیشتی با توجه به آثار اقتصادی شیوع کرونا به اقشار ضعیف و آسیب پذیرواریز شده است. انتشار این خبر در حالی است که هنور جزئیاتی از پرداخت یارانه معیشتی جدید منتشر نشده است و بسیاری منتظر پاسخ این سوال هستند که یارانه معیشتی جدید چیست؟ و به چه کسانی تعلق می گیرد؟ حدود یک ماه پیش خبری درباره واریز 500 هزار تومان به صورت علی الحساب به حساب خانواده ها به عنوان یارانه معیشتی جدید منتشر شد. آن زمان اعلام شد دولت برای جبران ضررهای ناشی از کرونا قرار است یارانه معیشتی جدید پرداخت می کند که برای هر خانواده 4 نفره 500 هزار تومان است.
با این حال با گذشت نزدیک به یک ماه هنوز جزئیات این خبر منتشر نشده است اما با یک حساب سرانگشتی می توان فهمید که اگر میزان این یارانه نقدی برای خانواده 4 نفره 500 هزار تومان باشد، پس به هر فرد ایرانی 125 هزار تومان تعلق می گیرد. بر این اساس باید به هر خانواده 2 نفره 250 هزار تومان، به خانواده 3 نفره 375 هزار تومان و به خانواده های 5 نفره 625 تومان پرداخت شود.
همزمان با شیوع کرونا علاوه بر به خطر افتادن سلامت مردم رکود و بیکاری نیز اقتصاد کشور و خانواده ها را تحت الشعاع قرار داد این در شرایطی بود که کشور ما به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم تورم بی سابقه ای را نیز تجربه کرد. در این میان بیشترین آسیب اقتصای به قشر کم درآمد جامعه وارد شد. بسیاری از کارگران به دلیل تعطیلی واحدهای تولیدی از کار بیکار شدند این در شرایطی بود که حداقل حقوق کارگری نیز بسیار کمتر از میزان تورم در جامعه بود. فشار تورمی و کاهش قدرت خرید عموم جامعه باعث شد تا سطح رفاه مردم به شدت پایین بیاید.
بابک دین پرست با اعلام این موارد از اقدامات سازمان برنامه و بودجه در اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا، به موضوع بند (۳) مصوبات جلسه ۶۴ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ با عنوان اجازه به خزانه برای پرداخت منابع مورد نیاز مربوط به تبعات کرونا از ردیف دیگر اشاره کرد و گفت: بر اساس این مصوبه با توجه به شیوع ویروس کرونا و تبعات اقتصادی ناشی از آن و لزوم افزایش برخی از هزینهها به ویژه تقویت تامین اجتماعی، به سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده میشود؛ مازاد منابع وصولی ردیف درآمدی ۳۱۰۵۰۲، نسبت به رقم پیشبینی شده در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور را بدون رعایت ماده ۲۹ قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب ماده ۳۰ قانون برنامه وبودجه کشور درسقف بودجه عمومی، درموارد مربوط به تبعات کرونا وتصمیمات ستاد ملی کرونا تخصیص و پرداخت نماید.
معاون وزیر کشور خاطر نشان کرد: سازمان برنامه و بودجه کشور در اجرای این مصوبه و جهت تأمین کسری اعتبار صندوق بازنشستگی کشوری، مبلغ ۱۴۴۸۸ میلیارد تومان و صندوق بازنشستگی لشگری، مبلغ ۷۱۵۲ میلیارد تومان به اعتبار مصوب سال ۱۳۹۹ صندوقهای فوق اضافه کرده است.
دین پرست افزود: به این ترتیب تخصیص ردیفهای صندوقهای یاد شده از ۸۵۲۱۵ میلیارد تومان به ۱۰۶۸۵۵ میلیارد تومان افزایش یافته است که بخشی از این افزایش، با استفاده از ظرفیت مصوبه فوق الذکر بوده است.
معاون توسعه منطقهای وزارت کشور، پرداخت مبلغ ۲۳۱۰۰ میلیارد تومان در قالب بسته یارانه تسهیلات ارزان قیمت، در قالب دو مرحله پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ده میلیون ریالی، به ترتیب به ۲۲.۵ میلیون خانوار و بانوان سرپرست خانوار به تعداد ۶۰۰ هزار خانوار و پرداخت مبلغ ۱۴۰۰۰ میلیارد تومان درقالب حمایت معیشتی به حدوداً ۳۴ میلیون نفر از دهکهای پایین درآمدی و معادل بیش از ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار را از دیگر مهمترین اقدامات سازمان برنامه و بودجه با رویکرد اقدامات حمایتی در حوزه رفاه اجتماعی عنوان کرد.
دین پرست در ادامه به موضوع پرداخت تسهیلات ۶ تا ۱۶ میلیون تومانی به ۳۷۰ هزار واحد کسب و کاری که بر اثر شیوع ویروس کرونا آسیب بیشتری دیده اند، با هدف کمک و حمایت ازحفظ اشتغال وتامین هزینه عملیاتی آنها اشاره کرد و گفت: از مجموع تعداد ۸۴۰ هزار متقاضی دریافت این تسهیلات، ۵۶۰ هزار متقاضی واجد شرایط به بانکها معرفی شدهاند که تاکنون ۳۷۰ هزار نفر از تسهیلات ۶ تا ۱۶ میلیون تومانی برخوردار شده اند.
دبیر قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا، در پایان پرداخت مبلغ ۲۵۰۰ میلیارد تومان به ۶۰ میلیون نفر، در قالب طرح «معیشتی فوق العاده» در ماه مبارک رمضان را دیگر اقدام حمایتی سازمان برنامه و بودجه در حوزه رفاه اجتماعی برشمرد.
معاون وزیرکشور و دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا از اقدام مشترک سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک مرکزی برای پرداخت ۲۴۰۰ میلیارد تومان یارانه حمایت معیشتی ماه مبارک رمضان به بیش از ۱۹ میلیون و ۶۶۹ هزار خانوار معادل ۶۰ میلیون سرپرست خانوار و افراد زیرمجموعه خبر داد.
به گزارش ایسنا، بابک دینپرست در راستای مفاد بند ۲ مصوبات شصتوچهارمین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: با توجه به آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا درمعیشت اقشار ضعیف و آسیبپذیر و با استناد به بند نهم مصوبه ذیربط شورای عالی امنیت ملی، به سازمان هدفمندسازی یارانهها اجازه داده شد به ۶۰ میلیون نفراز افراد مشمول طرح معیشتی خانوارها براساس فهرستی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری دستگاههای ذیربط اعلام میکند، مبلغ ۲۴۰۰ میلیارد تومان از ابتدای ماه مبارک رمضان پرداخت کند. منابع مورد نیاز از طریق تسعیر در بخشی از منابع ارزی سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تأمین و به همان میزان سقف ردیف (۱۰) جدول تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور افزایش مییابد.
وی به اقدامات انجامشده قرارگاه عملیاتی و نتایج حاصله اشاره و تاکید کرد: با پیگیریهای انجامشده از سوی قرارگاه عملیاتی و هماهنگی و همکاری فیمابین سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک مرکزی و به موجب اعلامیه رسمی مورخ ۲۵ اردیبهشتماه جاری سازمان هدفمندی یارانهها، دراجرای بند ۲ مصوبات شصت و چهارمین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، مبلغ ۲۳ تریلیون و ۹۶۵ میلیارد و ۸۶۰ میلیون و ۳۱۰ هزار ریال، درقالب یارانه معیشت ماه مبارک رمضان سال۱۴۰۰، به ۱۹ میلیون و ۶۶۹ هزار و ۴۱۳ خانوارمشمول پرداخت شده است.
دین پرست ادامه داد: این افراد در برگیرنده مجموعاً ۶۰ میلیون و ۱۴ هزار و ۱۰۷ نفر سرپرست خانوار و افراد زیرمجموعه آنها میشود.دبیر قرارگاه افزود: به موجب گزارش سازمان هدفمندی یارانهها، سهم پرداختی به هر خانوار یکنفره معادل ۵۱۰ هزار ریال، خانوار دو نفره ۹۸۰ هزار ریال، خانوارهای سهنفره یک میلیون و ۲۵۰ هزار ریال، خانوارهای چهارنفره یک میلیون و ۵۳۰ هزار ریال و خانوارهای ۵ نفره و بیشتر نیز مبلغ یک میلیون و ۸۰۰ هزار ریال بوده است.
برای ورود به سامانه باید از شماره ملی سرپرست خانوار استفاده کنید. شماره ملی سرپرست را بهصورت یک عدد 10 رقمی بدون فاصله و خط تیره وارد کنید. مثال: 0123456789
برای ورود به سامانه لازم است از شماره حسابی که یارانه خانوار شما به آن واریز میشود استفاده کنید. این شماره حساب را بهصورت یک عدد بدون فاصله، خط تیره، نقطه و حروف وارد کنید. محدودیتی در تعداد ارقام شماره حساب وجود ندارد. مثال: 33335555
برای ورود به سامانه لازم است علاوه بر شماره ملی سرپرست، شماره ملی یکی از اعضای خانوار خود را نیز وارد کنید. شماره ملی عضو خانوار را بهصورت یک عدد 10 رقمی بدون فاصله و خط تیره وارد کنید. مثال: 0123456789
مجموعه سوالات پر تکراری که در اجرای این طرح توسط شهروندان مطرح شده است در صفحه سوالات متداول جمع آوری شده است. برای مشاهده این صفحه اینجا را کلیک کنید.