به گزارش راهبرد معاصر حسن روحانی در روزهای اخیر وعده واریز یارانه معیشتی ماه رمضان را داد اما مبلغ یارانه ماه رمضان مشخص نبود و وزیر کار اعلام کرد که میزان یارانه معیشتی ماه رمضان معادل یارانه معیشتی است و برای 60 میلیون ایرانی وایز می شود.
مبلغ یارانه ماه رمضان به طور دقیق اعلام نشده است و تنها اعلام شده که مبلغ 25 هزار میلیارد ریال برای پرداخت یارانه به 60 میلیون در نظر گرفته شده است. حسن روحانی مبلغ یارانه معیشتی ماه رمضان را 7 الی 14 میلیون تومان مطرح کرده است اما وزیر کار اعلام که کسانی که یارانه معیشتی دریافت میکنند در ماه رمضان معادل یک یارانه اضافه برای کمک به معیشت دریافت خواهند کرد.
با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان زمان واریز یارانه ماه رمضان مود توجه قرار گرفت که تاکنون اخبار موثقی در دسترس نیست و اما طبق گفته رئیس جمهور زمان واریز یارانه معیشتی ماه رمضان ۱۴۰۰ هفته اول ماه رمضان است.
افرادی که شامل دریافت یارانه معیشتی ماه رمضان نمی شوند مشخص شدند و افرادی که دارای ملک گران بها و درآمد بالا هستند مشمول دریافت یارانه ماه رمضان نمیشوند.
پیگیری ها از سازمان هدفمندسازی یارانه ها حاکی از آن است که دولت از طریق منابع موجود در اختیار سازمان هدفمندسازی یارانه ها، به 60 میلیون یارانه بگیر که یارانه معیشتی دریافت می کنند، یارانه ماه رمضان پرداخت می کند. بودجه اختصاص یافته برای این کمک معیشتی بالغ بر 2 هزار و 500 میلیارد تومان، است که با تایید لیست نهایی این افراد توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تا ابتدای هفته آتی پرداخت خواهد شد.
این یارانه نیز طبق روال هر ماهه واریز یارانه ها ، به حساب سرپرستان خانوارها واریز خواهد شد.
محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره سبد معیشتی ماه رمضان اعلام کرد که تمامی افراد یارانهبگیر معیشتی که حدود ۶۰ میلیون نفر از مردم هستند و از سبد حمایتی استفاده میکنند، معادل آن یارانه معیشتی را یک ماه مازاد بر آنچه که در ماه رمضان دریافت میکنند، در اختیارشان قرار گیرد.
او همچنین گفته که، در ماه رمضان همه آن ۶۰ میلیون نفری که یارانه معیشتی میگیرند میتوانند از این سبد معیشتی حمایتی ویژه ماه رمضان استفاده کنند.
در حالی که رئیسجمهور از پرداخت کارت اعتباری هفت تا ۱۴ میلیون تومانی به عنوان بسته معیشتی ماه رمضان به ۶۰ میلیون نفر خبر داده، وزیر کار میگوید که مشمولان یارانه معیشتی یک یارانه اضافه در ماه رمضان دریافت میکنند.
خانوارهایی بسته حمایت معیشتی دریافت میکنند که دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان نباشند یا خانوارهای دارای دو واحد ملکی و همچنین خانوارهایی که ارزش ملک آنها در تهران و کلانشهرها ۱۲ میلیارد ریال و در سایر شهرستانها ۹ میلیارد ریال باشد، مشمول دریافت یارانه معیشتی نیستند.
همچنین خانوارهایی که دارای خودروی سواری به ارزش بیش از سه میلیارد ریال یا خودرو عمومی یا ارزش بیش از چهار میلیارد ریال باشند، بسته معیشتی تعلق نمیگیرد.
کارفرمایان دارای بیش از سه بیمه پرداز، خانوارهای دارای بیش از سه سفر خارجی غیر زیارتی و گیرندگان تسهیلات بانکی به مبلغ بیش از سه میلیارد ریال که در حال بازپرداخت اقساط باشند مشمول این کمک ها نیستند.
میزان درآمد یکی دیگر از شاخصها برای پرداخت سبد حمایت معیشتی است. بر اساس این شاخص حداقل درآمد ماهانه خانواده یکنفره باید چهار میلیون، خانواده دو نفره پنج میلیون، خانواده سه نفره ۶ میلیون و خانواده چهار نفره هفت میلیون و خانواده پنج نفر و بیشتر هشت میلیون تومان باشد.
در ماه آذر سال گذشته وقتی قرار شد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشمولان دریافت یارانه کرونا را شناسایی کند، متقاضیان بسیاری فکر میکردند که جزو مشمولان هستند، در نهایت این وزارتخانه ۳۴ میلیون نفر را به عنوان یارانهبگیران کرونا به سازمان برنامهوبودجه معرفی کرد.
اولین واریزی که انجام شد، صدای اعتراض بسیاری از کسانی که مدعی بودند شرایط دریافت این یارانه را داشتهاند بلند شد. اعتراضها تا حدی گسترده بود که سخنگوی این طرح مجبور شد در چندین برنامه توضیح دهد؛ در نهایت نیز اقدامی برای این متقاضیان انجام نشد.
حالا قرار است دوباره وزارت کار با لحاظ کردن شرایطی مشمولان یارانه ماه رمضان(بسته معیشتی) را شناسایی به سازمان و برنامهوبودجه معرفی کند. بنا به گفته رییسجمهوری بسته حمایت معیشتی ماه رمضان به ۶۰ میلون نفر تعلق میگیرد. آیا اتفاقات قبلی برای متقاضیان این طرح نیز تکرار میشود؟
***خانوارهایی که دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان
***خانوارهای دارای دو واحد ملکی
***خانوارهایی که ارزش ملک آنها در تهران و کلانشهرها ۱.۲ میلیارد تومان و در سایر شهرستانها ۹۰۰ میلیون تومان باشد
***خانوارهایی که دارای خودروی سواری به ارزش بیش از سه میلیارد ریال یا خودرو عمومی یا ارزش بیش از چهار میلیارد ریال باشند
***کارفرمایان دارای بیش از سه بیمه پرداز
***خانوارهای دارای بیش از سه سفر خارجی غیر زیارتی
***گیرندگان تسهیلات بانکی به مبلغ بیش از ۳۰۰ میلیون تومان که در حال بازپرداخت اقساط باشند
همچنین حداقل درآمد ماهانه خانواده یک نفره باید چهار میلیون، خانواده دو نفره پنج میلیون، خانواده سه نفره شش میلیون و خانواده چهار نفره هفت میلیون و خانواده پنج نفر و بیشتر هشت میلیون تومان باشد.