به گزارش راهبرد معاصر بر اساس آخرین اخبار منتشر شده به نقل از رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا محدودیت تردد بین شهری همچنان پابرجاست و تردد به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است. در این میان بر اساس صحبت های سخنگوی ستاد ملی کرونا در تعطیلات خرداد (14 و 15 خرداد) ممنوعیت سفر اعمال خواهد شد. کشور در شرایط است که به تازگی از پیک چهارم کرونا عبور کرده و نگرانی هایی درباره ورود به موج پنجم کرونا وجود دارد. با وجود وضعیت نزولی کرونا در کشور اما همچنان بسیاری از شهرها و استان ها در وضعیت نارنجی به سر می بردند . از انجا که یکی از دلایل تشدید بیماری و بالا رفتن تعداد مرگ و میر سفرهای های بین شهری است قرار بر این شده است که از یک روز قبل از شروع تعطیلات محدودیت های منع سفر اعمال شود. قرار است شنبه جلسه کمیته امنیتی اجتماعی وزارت کشور تشکیل شده و درباره اعمال ممنوعیت سفر برای تعطیلات خرداد ماه تصمیم گیری شود.
همچنین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی وضعیت محدودیت یا منع تردد سفر در تعطیلات ۱۴ و ۱۵ خرداد ماه را منوط به اعلام نظر وزارت بهداشت و ستاد کرونا دانست و در عین حال با توجه به قطعی برق در روزهای اخیر از مسئولان وزارت نیرو خواست که برق چراغهای ترافیکی را از برق شهری جدا کنند تا در صورت قطع برق مشکل و گره ترافیکی در معابر رخ ندهد.
دکتر علیرضا رئیسی در این باره گفت: با توجه به تعطیلات پیش رو ( ۱۴ و ۱۵ خرداد ماه) تصمیم گیریهایی در جریان است و فکر میکنم فردا در کمیته امنیتی اجتماعی وزارت کشور این پیشنهاد از طرف ما ارائه شود تا در تعطیلات پیشرو، ممنوعیت سفر را اعمال کنیم.
وی افزود: با توجه به تعطیلات چند روزه، همانطور که میدانید درست است که در وضعیت نزولی بیماری هستیم اما خیلی از شهرها و استانها در وضعیت نارنجی به سر میبرند و وضعیت بسیار شکننده است. یکی از عوامل موثر در انتشار بیماری معمولا سفرها و ترددها، تجمعات و مهمانی ها است، این پیشنهاد داده شده است تا در ایام تعطیلات از یک روز قبل از آغاز تعطیلات تا یک روز بعد از آن را منع سفر قائل شویم.
وی در خاتمه سخنان خود در یک برنامه تلویزیونی تاکید کرد: منع سفر گاهی بر اساس شهرهای قرمز و نارنجی است ولی این موضوع یک ممنوعیت است و سختگیری زیادی برای انجام سفرها قائل خواهیم شد.
رنگبندی رسمی کشور ۱ خرداد روی اپلیکیشن ماسک قرار گرفت. شهرستانهای عسلویه و کنگان (استان بوشهر)، چابهار (سیستان و بلوچستان)، بندرعباس، پارسیان، جاسک، رودان و میناب (هرمزگان) در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
در بعضی از مناطق جنوبی کشور، جهشهای مربوط به کرونای آفریقای جنوبی و هند گزارش شدهاست. لذا میبایست افزایش تعداد بستری در این شهرها را بسیار جدی گرفت.
اسامی شهرهای قرمز |
شهرستانهای عسلویه و کنگان (استان بوشهر)، |
چابهار (سیستان و بلوچستان) |
بندرعباس |
پارسیان |
جاسک |
رودان |
میناب (هرمزگان) |
آخرین آمار شهرستانها بر اساس رنگ کرونایی:
۸ شهرستان قرمز
۲۳۳ شهرستان نارنجی
۲۰۷ شهرستان زرد
صفر شهرستان آبی
آذربایجان غربی: طبق اعلام وزارت بهداشت، از ۱۷ شهرستان، پنج شهرستان اشنویه و سردشت در جنوب و پلدشت، چایپاره و چالدران در شمال آذربایجان غربی در وضعیت زرد است و شهرستانی با وضعیت قرمز در استان وجود ندارد. هم اکنون ارومیه به همراه شهرهای خوی، سلماس، ماکو و شوط در شمال آذربایجان غربی و شهرهای مهاباد، نقده، تکاب، پیرانشهر، شاهین دژ، میاندوآب و بوکان در جنوب استان وضعیت نارنجی کرونایی دارند.
البرز : اکنون پنج شهرستان تابعه استان البرز نارنجی و ۲ شهرستان دیگر زرد کرونایی هستند و ۱۱ بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در البرز جان باخته و ۱۰۱ بیمار دیگر در بیمارستان ها بستری شدند.
ایلام: در روزهای اخیر تعداد بستری های موجود کرونا در استان روند نزولی داشته و به ۹۳ نفر کاهش یافته است و در ۲۴ ساعت گذشته نیز یک فوتی ناشی از کرونا ثبت شده و مجموع فوتی های استان به ۷۷۸ نفر افزایش یافته است.همچنین ۴۹ ابتلای جدید کرونا نیز شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان ۳۸ هزار و ۳۷۸ نفر است و در مجموع بهبودیافتگان در استان نیز به ۳۷ هزار و ۴۲۹ نفر رسیده است.
مرکزی: ۶ بیمار کووید ۱۹ شبانهروز اخیر در استان مرکزی بر اثر این بیماری جان باختهاند و تک رقمی شدن فوتیها نشان از فروکش نسبی موج چهارم کرونا در این استان است و تاکنون ۲ هزار و ۶۸۷ نفر در استان مرکزی جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست دادهاند.بر اساس آخرین یافته های آزمایشگاهی ۱۴۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شبانه روز اخیر در این استان ثبت شده که ۲۰ نفر از بیماران به علت وخامت حال عمومی در بیمارستانها بستری شدهاند و از زمان همهگیری ویروس کرونا تاکنون ۵۹ هزار و ۶۸۷ نفر در استان مرکزی به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند.
اردبیل: شیوع موج چهارم بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که از نیمه فروردین ماه آغاز شده طی روزهای اخیر روند نزولی به خود گرفت و در شبانه روز گذشته در وضعیت پایدار قرار گرفته و شمار مبتلایان بستری همزمان کووید.۱۹ در این استان از ۶۳۳ نفر در پنجم اردیبهشت ماه با ۳۷۷ نفر کاهش، به ۲۵۶ فرد بستری در شبانه روز گذشته رسیده است. همچنین در شبانه روز گذشته ۴۱ فرد جدید به بیماری کووید.۱۹ در این استان مبتلا شدهاند که ۸۰ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در یک ماه قبل است و طی شبانهروز گذشته چهار نفر دیگر از افراد مبتلا به بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل جان باختند و مجموع فوتیهای کرونا در این استان نیز به یک هزار و ۷۷۲ نفر رسید.
سیستان و بلوچستان: با اضافه شدن ۱۰۷ مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان ویروس کرونا در این استان به ۳۵ هزار و ۶۹۹ نفر رسید و هماینک ۱۹۹ بیمار حاد تنفسی و ۱۰۴ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.همچنین با فوت یک مورد جدید شمار فوتی های کرونا در سیستان و بلوچستان به یکهزار و ۳۱۰ نفر رسید.
یزد: در شبانه روز گذشته از ۲۵۵ نمونه تهیه شده از مراجعان به مراکز بهداشتی و درمانی ، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۷۶ فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در این استان شناسایی شدند که از این تعداد سه نفر در بیمارستانهای استان بستری شدند و ۷۳نفر هم در منزل دوره نقاهت خود را طی میکنند.همچنین در شبانه روز گذشته یک بیمار کووید ۱۹ در استان یزد جان خود را از دست داد و هماکنون ۳۲۶ فرد مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۸۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه خدمات دریافت میکنند.
هرمزگان: در شبانه روز گذشته سه نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در استان هرمزگان جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان کرونا به یک هزار و ۲۳۵ نفر رسید.ر هفته گذشته این استان شاهد روند صعودی دوباره کرونا بود و پنج شهر شامل بندرعباس، پارسیان، رودان، جاسک و میناب که ۲۵ اردیبهشت ماه در وضعیت نارنجی قرار داشتند هم اکنون به دلیل افزایش شمار مبتلایان به رنگ قرمز تغییر یافتند. آخرین آمار بستری های کرونا در هرمزگان ۴۲۵ نفر است که از این شمار ۷۲ نفر در شبانه روز گذشته در بیمارستان های استان بستری شدند که حال ۱۴ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.
لرستان: ۲۱۱ بیمار جدید کووید ۱۹ طی شبانهروز گذشته در این استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان کرونا به ۱۱۴ هزار و ۷۰۵ نفر رسیده است.همچنین چهار نفر طی شبانه روز گذشته قربانی در لرستان به کرونا مبتلا شدند و شمار جانباختگان این ویروس نیز به یکهزار ۸۲۳ نفر رسید.براساس اعلام ستاد مقابله با کرونا هم اکنون شهرهای رومشکان و دوره چگنی در وضعیت زرد و مابقی شهرهای استان در وضعیت نارنجی قرار دارند و در زمان حاضر ۶۱۱ بیمار و مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.
همدان: با فوت هفت بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۱۴۵ نفر رسیده و در این مدت ۱۰۱ نفر دیگر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند که در مجموع بیماران سرپایی مثبت از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون به ۴۱ هزار و ۹۴۸ نفر و بیماران بستری مثبت به ۱۷ هزار و ۴۷ نفر رسیده است.هم اینک از نظر رنگ بندی ۹ شهرستان استان همدان در وضعیت نارنجی و شهرستان فامنین نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.