به گزارش راهبرد معاصر امروز آخرین وضعیت محدودیت تردد خودروهای غیر بومی از سوی نیروی انتظامی اعلام شد و بنا به مصوبه امروز کمیته امنیتی و انتظامی وزارت کشور تررد خودروهای غیر بومی به 18 استان ممنوع شده است. از روی شنبه تردد به استان های مازندران، گیلان و گلستان، اصفهان، مشهد، بندرعباس، بوشهر، جزیره قشم و کیش به دلیل مسافر پذیر بودن ممنوع اعلام شده است. بر اساس این مصوبه مصوبه علاوه بر جلوگیری از خودروهای غیر بومی به شهرهای اعلام شده رانندگانی که به این مصوبه توجه نکنند 500 هزار تومان جریمه میشوند. مصوبه امروز وزارت کشور به دلیل نزدیک شدن به تعطیلات 22 بهمن و جلوگیری از مسافرت مردم به شهرهای مسافر پذیر است.
پیش از این محدودیت طرح شبانه در شهرهای نارنجی از ساعت ۲۱ تا سه بامداد اعلام شده بود و این تردد در شهرهای زرد و آبی با توجه به مصوبات استانی اعمال می شد اما اکنون براساس مصوبه وزارت کشور تردد شبانه در تمام شهرها بر اساس همان ساعت اعلام شده مجدد اعمال خواهد شد و رانندگان خاطی 200 هزار تومان جریمه میشوند.
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا از ممنوعیت تردد خودروهای غیربومی به شهرهای نارنجی خبر داد و گفت: محدودیت تردد شبانه خودروها از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح نیز برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با گسترش ویروس کرونا ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری موج، سرهنگ احمد شیرانی رئیس مرکز اطلاعات وکنترل ترافیک راهور ناجا در خصوص آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای مواصلاتی کشور اظهار داشت: در حال حاضر ترافیک در آزادراه کرج - قزوین محدوده مهرویلا، آزادراه قزوین-کرج حدفاصل استاندارد تا پل فردیسو محور شهریار تهران محدوده های شهرقدس و زرنان، نیمهسنگین گزارش شده است.
سرهنگ شیرانی وضعیت جوی در جادههای کشور را بصورت پایدار دانست و گفت:پیش بینی میشود که از روز ۵ شنبه شروع بارندگی در جاده ها را به صورت بارش برف و باران در نیمه غربی کشور شاهد باشیم.
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا تصریح کرد: همراه داشتن تجهیزات زمستانی خودرو خصوصا زنجیر چرخ برای تردد در مسیرهای کوهستانی الزامی است.
سرهنگ شیرانی خاطرنشان کرد: محدودیتهای ترافیکی جلوگیری از گسترش ویروس کرونا کماکان ادامه دارد و ورود خودروهای شخصی سواری با پلاک غیر بومی و خروج پلاکهای بومی در شهرهای گروه نارنجی ممنوع است.
وی گفت: محدودیت تردد شبانه خودروها از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح نیز برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با گسترش ویروس کرونا ادامه خواهد داشت.
علیرضا قدمی گفت: از آغاز اجرای محدودیتهای کرونایی یکم آذرماه تاکنون ۸۴ هزار خودرو برگشت و ۴۲ هزار خودرو جریمه در محورهای مازندران شدند.
علیرضا قدمی در گفتوگو با خبرنگار بلاغ، اظهار کرد: صبح امروز آمد و شد خودروها در تمامی محورهای مازندران بهصورت عادی و روان جریان دارد.
وی افزود: از لحاظ جوی نیز بارشی نداریم و سطح جادههای استان خشک است ولی باتوجه به شرایط جوی احتمال ریزش و سقوط بهمن وجود دارد.
رئیس پلیس راه مازندران با هشدار نسبت به پرهیز از ترددهای غیرضروری در محورهای شمال، خاطرنشان کرد: محدودیت کرونایی کماکان در دستور کار پلیس است.
این مسئول تصریح کرد: از آغاز اجرای محدودیتهای کرونایی یکم آذر ماه تاکنون ۸۴ هزار خودرو برگشت و ۴۲ هزار خودرو جریمه شدند.
قدمی درباره اعمال محدودیت ترافیکی پایان هفته، یادآور شد: هیچ محدودیتی بهجز محدودیت کرونایی در دستور کار پلیس نیست.
وی گفت: با توجه به افزایش محسوس دما درباره احتمال سقوط بهمن و ریزش سنگ از کوه در راههای کوهستانی و ارتفاعات استان هشدار داد و از هموطنان خواست به مازندران سفر نکنند.
«مالک محترم خودرو به شماره …، در اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و محدویتهای عبوری ایجاد شده، تخلف تردد شما در محور… ثبت و در حال بررسی میباشد. پلیس راهور ناجا» این محتوای پیامی است که مدتی است برای برخی از رانندگان فرستاده میشود.
به گزارش تجارتنیوز، بعد از آنکه در بعضی از شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، محدودیتهای کرونایی اعلام شد، بنا شد خودروهایی که پلاک غیربومی دارند اجازه ورود به محدوده شهرها را نداشته باشند و همچنین تردد در ساعات منع تردد یعنی ساعات ۹ شب تا ۴ صبح نیز شامل جریمه شود.
آنطور که محمدباقر سلیمی، رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا به تجارتنیوز میگوید تا تاریخ ۹ بهمن ۹۹، حدود چهار میلیون و ۷۳۰ هزار پیامک برای مردم ارسال شده است و در این میان حتی کسانی که مجوز تردد دارند، پیامک دریافت کردهاند اما در مرحله پالایش و بررسیهای بعدی نامشان از لیست حذف میشود.
با این وجود برخی میگویند حتی برای خودروهایی که در پارکینگ قرار دارند، پیامک جریمه ارسال شده و همین مساله شائبه رندوم و تصادفی بودن ارسال این پیامکها را ایجاد کرده است. امیر یکی از کاربران توییتر از تجربه خود نوشته است: «یک سال است که از شهر خارج نشدم. بعد از شیوع کرونا هم احتیاط بیشتری کردم و رفت و آمدم را با خارج از شهر قطع کردم. اما برایم پیامک خروج از شهر و تخلف فرستادهاند.»
سمیرا هم میگوید: «چطور ممکن است برای خودرویی که ماههاست در پارکینگ خانه است، پیامک جریمه بفرستند؟! متاسفانه از پلیس هم پیگیری کردم اما جواب مشخصی ندادند.»
شرایط جوی و دستکاری پلاک خودرو توسط برخی از رانندگان، باعث میشود شماره پلاک دریافت شده با خودروی اصلی مغایرت داشته باشد.
رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا در توضیح فرآیند ارسال پیامک برای مالکان خودرو به تجارتنیوز میگوید: «سامانههای هوشمند پلاک خودروهای متخلف را شناسایی میکنند اما در برخی مواقع بر اساس شرایط نامناسب جوی، محدودیتهای دید دوربین یا محل نصب دوربین با زاویه پلاک و در مواردی دستکاری پلاک خودرو توسط برخی افراد باعث میشود در گام اول فرآیند شناسایی تخلف و اعمال قانون، شماره پلاک دریافت شده با خودروی اصلی مغایرت داشته باشد.»
او ادامه داد: «در مرحله دوم با هدف پیشگیری از تکرار تخلف و اصلاح رفتار پرخطر سامانه، بلافاصله پیامک اولیه تخلف را برای مالک خودرو ارسال میکند.»
رئیس پلیس ترافیک شهری: اگر پیام دوم برای مالکان خودرو ارسال نشود، جریمه برای آنها اعمال نمیشود.
سلیمی در پاسخ به این سوال که آیا پیامکهای خطا اصلاح میشود؟ میگوید: «در گام سوم که چک اپراتوری گفته میشود، اطلاعاتی که از سامانهها دریافت میشود با تصویر و پلاک اولیه تطبیق داده میشود. اگر خطایی در تشخیص باشد در مرحله چک اپراتوری تخلف حذف میشود و وارد فاز بعدی که اعمال قانون است، نمیشود.»
رئیس پلیس ترافیک شهری با اشاره به اینکه اگر پیام دوم برای مالکان خودرو ارسال نشود، جریمه برای آنها اعمال نمیشود، ادامه میدهد: «خطا و برداشت ناصحیح درگام اول کمتر از سه درصد است و در مرحله چک اپراتوری ۹۹ درصد از این ۳ درصد اصلاح شده و منجر به اعمال قانون نمیشوند. پیامک دوم به فاصله ۱۲ تا ۴۸ ساعت با پیامک اولیه برای مالک خودرو ارسال میشود که نشان میدهد سامانه انطباق را انجام داده است. تفاوت پیامک «در حال بررسی است» و «تخلف ثبت شد» هم در همین موضوع است. بنابراین کسانی که پیام دوم برای آنها ارسال نشده است مطمئن باشند که جریمه برای آنها اعمال نشده است.»
اما اگر باز هم در مرحله چک اپراتور تخلف خطا اصلاح نشود باز هم قابل پیگیری است. سلیمی در این مورد میگوید: «کسانی که میگویند جریمه برای آنها ثبت شده است در حالی که در زمان و مکان مورد نظر نبودند، این موضوع قابل اصلاح است اما مالکان خودرو باید مستندات خود را ارائه کنند.»
سلیمی در پایان با اشاره به اینکه تا زمانی که ستاد مقابله با کرونا این محدودیتها را ابلاغ کند ما هم اجرا میکنیم، میگوید: «محدودیتهای تردد کرونایی در مهار و شیوع ویروس کرونا رابطه مستقیم دارد. با این محدودیتها، تردد خودروها در کل کشور بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت. به همین نسبت هم تصادفات و حوادث رانندگی کاهش داشت.»
روز گذشته هم محسنی بندپی، استاندار تهران گفت: در طرح محدودیتهای شبانه تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جریمه شدهاند. این محدودیت یکی از موثرترین عوامل کاهش زنجیرهی انتقال ویروس کرونا بوده است.