شرط ستاد ملی مقابله با کرونا برای سفر در نوروز-راهبرد معاصر

شرط ستاد ملی مقابله با کرونا برای سفر در نوروز

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا شرط ستاد ملی مقابله با کرونا برای سفر در نوروز 1400 را تشریح کرد. در ادامه جزئیات بیشتر از وضعیت شغرهای نوروزی در تعطیلات عید را بخوانید.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 20
کد خبر: ۷۸۱۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سخنگوی ستاد مقابله با کرونای کشور از شروط مهم این ستاد برای برقراری سفرهای نوروزی گفت و افزود: تنها در صورتی مجاز به تردد و سفر نوروزی هستیم که وضعیت کرونا در حالت کم خطر و شرایط مناسب بماند و چنانچه وضعیت شهرها نارنجی و قرمز شود محدودیت ها باز خواهند گشت و تصمیمات جدید اتخاذ می شود. به گفته رئیسی تمامی تصمیمات ستاد مقابله با کرونای مشور برای شرایط کنونی است و اگر وضعیت تفییر کند این ستاد حتما تصمیمات جدیدی می گیرد. در ادامه جزئیات بیشتر از جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا در کشور را که بخش مهمی از آن درباره شرط ستاد ملی مقابله با کرونا برای سفر در نوروز را با هم میخوانیم.

 

 دکتر علیرضا رییسی درباره وضعیت گردشگری و سفرهای نوروزی با توجه به شیوع کرونا، گفت: به طور کلی بحثی که درباره عید نوروز و گردشگری وجود دارد و در ستاد ملی مقابله با کرونا هم مطرح شد، این است که ما یک برنامه‌ریزی انجام دهیم. به هر حال عید قبلی که گذشت و عید پیش رو درگیر کرونا هستیم و یادمان نرود که عید ماقبل هم درگیر سیل بودیم. بر این اساس سه عید نوروز است که مردم از خانه بیرون نرفته‌اند و فشارهای روحی و روانی زیادی بر روی آنهاست.

 

تقسیم بندی ۴ گروه برای سفرهای نوروزی/ مجوز فعالیت هتل ها صادر شد

 

وی افزود: بر همین اساس تصمیم‌گیری شد که اگر چنانچه روند نزولی‌ بیماری ادامه پیدا کند و میزان بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور بسیار کاهش یابد و تعداد شهرهای آبی و زردمان غالب باشد، بتوانیم در قالب رعایت پروتکل‌های کنترل شده برخی سفرها را داشته باشیم. به عنوان مثال در حال حاضر هتل‌ها می‌توانند فعالیت داشته باشند. اگر در هتل بتوانیم افراد را تحت نظارت و رعایت پروتکل‌ها اسکان دهیم، بسیار ایمن‌تر از این است که در جاهای دیگری که کنترلی روی آن‌ها وجود ندارد، اسکان داده شوند.

 

شرط ستاد ملی مقابله با کروناروز

 

رییسی ادامه داد: به طور کلی سفرها را می‌توان در چهار دسته تقسیم‌بندی کرد؛ یک گروه ممکن است افراد با تور به سفر بروند که از قبل تحت نظارت تور برنامه‌ریزی شده و هتل‌شان و گردش‌هایی که می‌روند، بر اساس برنامه‌ریزی و تحت نظارت خواهد بود که این بحث سازمان گردشگری می‌تواند این‌ها را پوشش دهد. گروه دوم افرادی هستند که ممکن است برای رزرو هتل و اسکان‌شان با تور هماهنگ کنند، اما با ماشین شخصی یا پرواز و... سفر کنند. این گروه هم قابلیت نظارت و کنترل را دارند. گروه سوم فرادی هستند که خودشان به مسافرت می‌روند و ممکن است به ویلاها و جاهای دیگری روند که تحت نظارت نیست و گروه چهارم هم مسافرت کرده و در محل سفر اقدام به چادر زدن می‌کنند.

 

وی گفت: بر این اساس می‌توان گروه یک و دو را تحت نظارت و کنترل قرار داد، گروه چهار می‌تواند ممنوع باشند، اما مشکل با گروه سوم باقی می‌ماند که واقعا این گروه خیلی قابل کنترل و نظارت نیست.

 

شرط مهم ستاد ملی مقابله با کرونا برای انجام سفرهای نوروزی

 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: از طرفی دیگر بحث رنگ‌بندی شهرها هم مطرح است. بروز این اتفاقات یک قید دارد و دوستان باید قید و شرط آن را ذکر کنند. در صورتی این اتفاقات خواهد افتاد که ما دچار خیز چهارم نشویم. اگر در شرایط فعلی و نزولی‌تر از فعلی باشیم، این شرایطی که ذکر کردم، صادق است، اما اگر دچار خیز چهارم شدیم، تمام این برنامه‌ریزی‌ها باطل می‌شود. این را از الان به دوستان اعلام می‌کنیم که در حال حاضر بر اساس شرایط موجود برای آینده برنامه‌ریزی می‌کنیم. اگر این شرایط موجود تغییر کند، قطعا برنامه‌ریزی‌ها هم تغییر می‌کند. اگر وضعیت شهرها قرمز شود، قطعا محدودیت‌ها و ممنوعیت تردد بین شهری و... قطعا باز می‌گردد.

 

وضعیت گردش ویروس انگلیسی در کشور/ ۳ ویژگی ویروس کرونای انگلیسی

 

            شرط ستاد ملی مقابله با کرونا برای سفرهای نوروزی                                       شرط ستاد ملی مقابله با کرونا برای سفر در نوروز

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت  درباره وضعیت گردش ویروس انگلیسی در کشور، گفت: ویروس کرونای انگلیسی چند خصوصیت دارد؛ اول اینکه قدرت سرایت بسیار بالایی دارد، دوم اینکه افراد کم سن و سال تر بیشتر علامت‌دار می‌شوند و سوم اینکه در حال حاضر الگوی درگیری ریه در این ویروس مقداری با ویروس اصلی ووهان متفاوت‌تر شده است. به طوری که ۳۰ درصد میزان کشندگی‌اش بالاتر رفته است.

 

وی افزود: به طور کلی در اپیدمی‌ها اینگونه است که ویروسی که قدرت سرایت بالاتری داشته باشد، به سرعت جایگزین ویروس قبلی می‌شود. زیرا در یک رقابت با ویروس قبلی است و بر این اساس به سرعت رشد کرده و بقیه جامعه را می‌گیرد و فرصتی نمی‌دهد که ویروس قبلی انتقال یابد. منتها اگر بیماریابی در جامعه‌ای قوی باشد و اطرافیان بیمار را تست و قرنطینه کنید، شانس سرایت و نش بیماری بسیار کاهش می‌یابد.

 

رییسی تاکید کرد: به طور کلی از زمان شناسایی یک ویروس به شرطی که کنترل هم نشود، حدود سه ماه طول می‌کشد که بتواند جایگزین ویروس قبلی شود. البته یکسری عوامل مداخله‌گر مانند رعایت پروتکل‌ها، استفاده از ماسک، واکسیناسیون و... می‌تواند سرعت را بسیار پایین آورد.

 

ویروس انگلیسی در کشور گردش کرده، اما هنوز جایگزین ویروس قبلی نشده

 

وی گفت: ما بر اساس شواهدی که داریم، ویروس قطعا در کشور گردش کرده است، اما هنوز جایگزین ویروس قبلی نشده‌ است. کانون‌های ویروس انگلیسی را در اهواز، قزوین و تهران و البرز پیدا کردیم اما محدود هستند و به صورت کانون‌های کوچک هستند.

 

مجوز سفرهای نوروزی

 

واکسن های چینی کرونا در راه ایران

 

رییسی درباره واکسن هندی و چینی کرونا و واردات آن‌ها به کشور نیز گفت: برای واکسن چینی نیاز به یکسری مستندات بود که به سازمان غذا و دارو تحویل داده شده و امیدواریم که طی یک هفته تا ۱۰ روز آینده اولین محموله واکسن سینوفارم چینی در حدود ۲۵۰ هزار دوز وارد کشور شود و بعد دو میلیون دوز قرارداد بستند که به ما بدهند.

 

قول کووکس برای واردات ۴.۲ میلیون دوز واکسن آسترازنکا تا پایان فوریه

 

وی افزود: در زمینه واکسن بهارات هند که کووواکسین نام دارد، تفاهمی امضا شده و قول‌هایی داده‌اند اما به اندازه واکسن چینی مطمئن نیستیم که به زودی وارد شود. بر اساس تفاهمی که انجام شده، اعلام کردند که یک میلیون دوز می‌دهیم که ممکن است در فروردین و اردیبهشت به دست‌مان برسد، اما بیشترین امید ما به کووکس است و واکسن آسترازنکایی که قرار است به ما تحویل دهند که حدود ۴.۲ میلیون دوز است که به ما اعلام کرده بودند که از نیمه فوریه تا آخر فوریه به دست‌مان می‌رسد که بر اساس نامه‌ای که ب ما زدند و سر قول‌شان باشند، باید طی دو هفته آینده ۴.۲ میلیون دوز آسترازنکا به دست ما برسد.

 

اگر وضعیت کرونا تغییر کرد و محدودیت های تردد بین استانی اجرایی شد، شهروندان باید برای انجام سفرهای ضروری مجوز تردد کسب کنند. در ادامه نحوه اخد مجوز تردد بین استانی را در موقعی که محدودیت های تردد بازگشته است، می خوانید.

 

لینک سامانه ثبت نام مجوز تردد بین شهری+ نحوه ثبت نام

 

لینک سامانه ثبت نام مجوز تردد بین شهری در ادامه برای شما همراهن عزیز به نمایش گذاشته می شود. با کیک بر روی لسنک زیر نسبت به تردد بین شهری اقدام فرمائید. در ادامه نحوه ثبت نام نیز به صورت تصویری نمایش داده شده است.

 

لینک سامانه ثبت نام مجوز تردد بین شهری

 

مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه تردد بین شهری

 

الف) لطفاً قبل از ورود به سامانه ثبت درخواست تردد، به نکات زیر توجه نمایید:

 

  1. تصویر تمامی مدارک ارسالی باید با فرمت .jpg و حجم آن حداکثر ۵ مگابایت باشد.

  2. در صورتیکه تصویر مدارک با گوشی تلفن همراه عکس برداری می­شود، باید کیفیت لازم برای مشاهده را داشته باشد. در صورت ناخوانا بودن، درخواست تأیید نخواهد شد.

  3. آن­دسته از افرادی که محل کار یا محل اسکان آنها در دو شهرستان مختلف می­ باشد، جهت اخذ برگه تردد مدارک زیر را بارگذاری نمایند:

  • تصویر کارت شناسایی وسیله نقلیه یا برگ سبز خودرو

  • تصویر سند مالکیت منزل یا اجاره نامه

  • تصویر گواهی محل کار (مثل صفحه اول دفترچه بیمه، کارت شناسایی محل کار یا معرفی­نامه با مهر محل کار)

  • تصویر یکی از قبوض آب، برق یا گاز

  • افرادی که به دلایل پزشکی و درمانی می­بایست در موعد مقرر به مراکز درمانی مراجعه کنند، مدارک زیر را در سامانه بارگذاری کنند:

  • تصویر کارت شناسایی وسیله نقلیه یا برگ سبز خودرو

  • تصویر یکی از قبوض آب، برق یا گاز

  • مدارک پزشکی و درمانی دال بر الزام حضور بیمار در این شهر

 

ب) مراحل تکمیل فرم به شرح زیر می­باشد:

 

  1. متقاضی پس از تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک مورد نیاز، کد رهگیری را از طریق سامانه و همچنین پیامک دریافت می­نماید.

  2. اطلاعات بارگذاری شده از سوی فرمانداری بررسی و تأیید می­گردد. پیامک تأیید نهایی نیز برای متقاضیان ارسال خواهد شد. همچنین از طریق پروفایل شخصی خود در بخش پیگیری در خواست می توانید از وضعیت درخواست مطلع شوید.

  3. پس از دریافت پیامک تأیید نهایی، متقاضی باید تاییدیه مجوز تردد را بصورت الکترونیکی در بخش پیگیری در خواست دریافت نماید

 

لینک سامانه ثبت نام مجوز تردد بین شهری

 

مجوز تردد بین شهری برای چه کسانی صادر می‌شود؟

 

عیسی فرهادی فرماندار تهران درباره چگونگی و شرایط دریافت مجوز تردد بین شهری گفت: حتما باید در سامانه ما موضوع بیماری، کشاورزی، کارخانه و صنعت، پخش داروخانه‌ها و مواد غذایی ثبت شود تا مجوز تردد داده شود.
 

وی افزود: از روز سه‌شنبه متقاضیان واجد شرایط برای سفر به شهرستان‌های خارج از استان تهران می‌توانند به سامانه مراجعه کنند.
 
 

طراحی سامانه صدور مجوز تردد بین شهری


فرماندار تهران گفت: از سه شنبه، ۱۶ دی ماه، متقاضیان واجد شرایط برای سفر به شهرستان‌های خارج از استان تهران می‌توانند به سامانه مراجعه کنند.


فرماندار تهران در ارتباط تصویری با برنامه پیگیری شبکه خبر گفت: باتوجه به افزایش تقاضا های حضوری برای سفرهای بین شهری، سامانه ای برای صدور مجوز طراحی شده است.

وی افزود: این تجمع حضوری خلاف سیاست‌های ستاد مبارزه با کرونا است.

 

فرهادی در ادامه اظهار کرد: متقاضیان سفر به شهرستان‌های خارج از استان تهران یا دیگر استان‌های کشور می توانند از روز سه شنبه، ۱۶ دی ماه که واجد شرایط در زمینه‌های کشاورزی، صنعت، بیماری باشند در سامانه ثبت نام کنند.

 

فرماندار تهران گفت: افراد واجد شرایط به مدت ۷۲ ساعت اجازه خروج از تهران را خواهند داشت.



او همچنین درباره صدور مجوز به استان مازندان در شرایط قرمز کرونایی گفت: میزان تقاضای سفر به این استان بیش از این است و مجوز های صادر شده در ایام هفته صورت گرفته بود.



فرهادی گفت: برخی از خودروها بدون مجوز تردد می کنند که جریمه خواهند شد.

 

صدور مجوز تردد بین شهری به چه مدارکی نیاز دارد؟

 
 
مقامات وزارت کشور و فرمانداری عنوان کرده‌اند تردد میان شهرها ممنوع است و فقط افرادی می‌توانند در بین شهرها تردد کنند که مدارک پزشکی یا برگه ماموریت کاری و اداری داشته باشند.
 

آنگونه که گزارش‌ها نشان می‌دهد در برخی از موارد صدور مجوز بسیار ساده است و در مواردی با سختی و دشواری زیادی همراه است. در برخی از موارد مدارک را اینترنتی می‌توان ارسال کرد و در مواردی برای کل روند باید ساعت‌ها در صف ایستاد و گاهی هم مجوزی به افراد داده نمی‌شود.

 

برای صدور مجوز تردد بین شهری به چه مدارکی نیاز داریم؟


اما صدور مجوز به چه مدارکی نیاز دارد؟ مقامات وزارت کشور و فرمانداری عنوان کرده‌اند تردد میان شهرها ممنوع است و فقط افرادی می‌توانند در بین شهرها تردد کنند که مدارک پزشکی یا برگه ماموریت کاری و اداری داشته باشند.

 

اما گویا این رویه آنگونه که فرمانداری عنوان می‌کند همیشه هم دشوار هم نیست. بهتر است افراد هنگام مراجعه به فرمانداری سند و مدرکی برای اثبات ضرورت سفر خود داشته باشند، اما اگر سندی هم وجود نداشته باشد، مجوز سفر صادر می‌شود.

 

پیگیری‌ها نشان می‌دهد جز در آستانه شب یلدا، در دیگر موارد قرار بوده سخت‌گیری زیادی برای صدور مجوز سفر بین شهری وجود نداشته باشد و به هر فردی که برای سفر مراجعه کند، مجوز بدهند و همین گونه هم بوده است.

 

روند صدور مجوز در دیگر استان‌ها گویا راحت است. در برخی از استان‌ها ابتدا باید به سایت فرمانداری مراجعه و مدارک پزشکی یا ماموریت کاری و اداری و مدارک ماشین را در سایت بارگذاری کرد. در این حالت کد پیگیری صادر می‌شود و فرد می‌تواند با این کد به فرمانداری مراجعه کند و مجوز سفر را بگیرد.

 

اما در برخی دیگر از استان‌ها این روند کاملا حضوری انجام می‌شود. افراد مدارک ماشین را به فرمانداری می‌برند و مجوز سفر می‌گیرند. نهایتا یک تا دو ساعت زمان لازم است.

 

مشکل صدور مجوز تردد بین شهری در تهران


اما در تهران روند کار دشوارتر است و همین مساله انتقاداتی هم داشته است. هم صف دریافت مجوز طولانی است و هم در مواردی برخورد با مردم کاملا سلیقه‌ای است. مجوزها در دو جا صادر می‌شود. به عبارتی محل صدور مجوز به سه استان گیلان، مازندران و گلستان در جنت‌آباد جنوبی است و دیگر شهرها در خیابان مطهری.

 

تجربه مراجعان برای دریافت مجوز تردد در تهران کاملا متفاوت است. یکی از مراجعان می‌گوید گویا در تهران مجوز تردد برای کار شخصی بسیار سخت صادر می‌شود. او می‌گوید بعد از چند بار مراجعه توانسته مدارک را به فرمانداری تحویل بدهد. آنها مدارک را به دقت بررسی کرده‌اند و بعد از آن هم به او اعلام شده که باید از پلیس پیگیری کند که آیا امکان سفر دارد یا نه؟

 

مراجعه‌کننده دیگری می‌گوید سه ساعت در نوبت تحویل مدارک بوده و مامور بدون توجه و بررسی به مدارک مجوز سفر را در لحظه صادر کرده است.

 

فرد دیگری می‌گوید برای تردد دائم از شمال به تهران از طرف محل کارش برگه ماموریت کاری به فرمانداری تهران داده و کل دوره محدودیت تردد، توانسته بدون مشکل سفر کند. او می‌گوید بهترین مدرک برای گرفتن مجوز تردد، داشتن ماموریت کاری است.

 

این انتقادات در فضای مجازی هم وجود دارد. یکی از کاربران نوشته که مدارک پزشکی خود را آماده کرده، اما هنگام مراجعه هیچ مدرکی از او نخواسته‌اند و فقط دو تا سه ساعت در یک صف شلوغ معطل شده است.


فرد دیگری نوشته که از ساعت ۸ صبح در صف دریافت مجوز بوده و ۸۰۰ نفر قبل از او شماره گرفته‌اند و باید ساعت‌ها در صف بماند.

مجوزهای تردد بین شهری جدی است یا نه؟


یکی از متقاضیان مجوز می‌گوید با مجوز درمانی از اصفهان به تهران آمده اما هم، زمان رفت و هم زمان برگشت در میان راه توسط پلیس متوقف و دو میلیون تومان جریمه شده و نشان دادن مجوز سفر هم مانع جریمه او نشده است و حالا باید با مراجعه به پلیس جریمه خود را صفر کند.

 

مخاطب دیگری می‌گوید به سادگی مجوز سفر از اراک به تهران برای حل یک مشکل خانوادگی را گرفته است. او می‌گوید در هنگام رفت و برگشت مشکلی در راه نداشته اما در فرمانداری به او تاکید کرده‌اند که اگر دوربین پلاک او را جریمه کرد، بعد از سفر می‌تواند این جریمه را پاک کند.

 

راهنمای ثبت نام در سامانه تردد وزارت کشور برای صدور مجوز تردد بین شهری


آموزش تصویری و گام به گام راهنمای سامانه ثبت نام تردد آنلاین وزارت کشور برای درخواست صدور مجوز تردد بین شهری.

 

نحوه ثبت نام در سامانه تردد بین شهری

 

راهنمای سامانه ثبت نام تردد آنلاین وزارت کشور

پس از ورود به سایت سامانه تردد وزارت کشور moi.ir در صورتی که قبلا در پورتال وزارت کشور (میزخدمت و تحریریه) ثبت نام نموده اید، باید از همان نام کاربری و کلمه عبور استفاده نمایید.

 

در صورت عدم داشتن حساب کاربری ابتدا باید در سامانه ثبت نام تردد آنلاین وزرات کشور روی ثبت نام کلیک نمایید.

 

راهنمای تصویری ثبت نام در سامانه تردد:

 

ابتدا وارد سامانه ثبت نام تردد وزارت کشور از طریق لینک زیر شوید

 

سایت سامانه ثبت نام تردد وزارت کشور

 

اطلاعات خود را وارد کنید و سپس روی عضویت کلیک نمایید

 

سامانه ثبت نام مجوز تردد بین شهری

 

پس از ثبت عضویت وارد صفحه کاربری خود در سامانه تردد وزارت کشور می‌شوید

 

نکته: در هنگام ورود، بجای کلمه کاربری, کد ملی خود را وارد نمایید.

 

در قسمت درخواست جدید اطلاعات خودروی خود را وارد نمایید

 

راهنمای ثبت نام تردد بین شهری

 

پس از تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک مورد نیاز، کد رهگیری را از طریق سامانه دریافت می­نماید.

 

اطلاعات بارگذاری شده از سوی فرمانداری بررسی و تأیید می­گردد. پیامک تأیید نهایی نیز برای متقاضیان ارسال خواهد شد. همچنین از طریق پروفایل شخصی خود در بخش پیگیری درخواست می توانید از وضعیت درخواست مطلع شوید.

 

الف) لطفاً قبل از ورود به سامانه ثبت درخواست تردد، به نکات زیر توجه نمایید:

 

  • تصویر تمامی مدارک ارسالی باید با فرمت .jpg و حجم آن حداکثر ۵ مگابایت باشد.

  • در صورتیکه تصویر مدارک با گوشی تلفن همراه عکس برداری می­شود، باید کیفیت لازم برای مشاهده را داشته باشد. در صورت ناخوانا بودن، درخواست تأیید نخواهد شد.

  • آن­دسته از افرادی که محل کار یا محل اسکان آنها در دو شهرستان مختلف می­ باشد، جهت اخذ برگه تردد مدارک زیر را بارگذاری نمایند:

  • تصویر کارت شناسایی وسیله نقلیه یا برگ سبز خودرو

  • تصویر سند مالکیت منزل یا اجاره نامه

  • تصویر گواهی محل کار (مثل صفحه اول دفترچه بیمه، کارت شناسایی محل کار یا معرفی­نامه با مهر محل کار)

  • تصویر یکی از قبوض آب، برق یا گاز

  • افرادی که به دلایل پزشکی و درمانی می­بایست در موعد مقرر به مراکز درمانی مراجعه کنند، مدارک زیر را در سامانه بارگذاری کنند:

  • تصویر کارت شناسایی وسیله نقلیه یا برگ سبز خودرو

  • تصویر یکی از قبوض آب، برق یا گاز

  • مدارک پزشکی و درمانی دال بر الزام حضور بیمار در این شهر

 

ب) مراحل تکمیل فرم به شرح زیر می­باشد:

 

  1. متقاضی پس از تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک مورد نیاز، کد رهگیری را از طریق سامانه و همچنین پیامک دریافت می­نماید.

  2. اطلاعات بارگذاری شده از سوی فرمانداری بررسی و تأیید می­گردد. پیامک تأیید نهایی نیز برای متقاضیان ارسال خواهد شد. همچنین از طریق پروفایل شخصی خود در بخش پیگیری در خواست می توانید از وضعیت درخواست مطلع شوید.

  3. پس از دریافت پیامک تأیید نهایی، متقاضی باید تاییدیه مجوز تردد را بصورت الکترونیکی در بخش پیگیری در خواست دریافت نماید

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار