دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

لاوروف: منافع ایران و ترکیه در مباحث منطقه ای لحاظ می شود

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره به مذاکرات سه جانبه بین باکو، ایروان و مسکو از لحاظ کردن منافع ایران و ترکیه در این مذاکرات خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۴ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 09
کد خبر: ۹۱۱۳۵

به گزارش راهبرد معاصر وزیر خارجه روسیه چهارشنبه از در نظر گرفتن منافع ایران و ترکیه در مذاکرات سه جانبه بین روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان خبر داد.

 

به نوشته خبرگزاری «نیوز آرمنیا» «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه گفت، گفته‌های طرف‌های درگیر در قره باغ اغلب تحت تاثیر احساسات است.

لاوروف گفت: «از همه کسانی که در این وضعیت درگیر هستند می‌خواهیم در ترویج زندگی معمول برای ساکنان این منطقه کمک کنند.»

 

وی افزود روسیه با تلاش نیروهای حافظ صلح و وزارت شرایط اضطراری به طور فعال درگیر محقق شدن این مورد است.

وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که فعالیت‌های گروه کاری سه جانبه ارمنستان،روسیه و جمهوری آذربایجان در رفع موانع ارتباطات منطقه‌ای اختصاص یافته است.

 

لاوروف گفت: «اثربخشی فعالیتهای کارگروه سه جانبه قبل از هر چیز با توجه به این که این رفع موانع به طور مستقیم به بهبود زندگی مردم کمک می‌کند ، تعیین می‌شود.هم منافع ترکیه وهم منافع ایران در این مباحث سه جانبه بدون تردید در نظر گرفته می‌شوند. در غیر این صورت، رفع موانع نتیجه حداکثری نخواهد داشت.»

 

وزیر خارجه روسیه روز سه شنبه نیز درباره مداخله غرب در امور قره باغ هشدار داد. وزرای خارجه روسیه، فرانسه و آلمان روز سه شنبه در یک مکالمه تلفنی آخرین وضعیت منطقه قره باغ به ویژه وضعیت مرزهای بینجمهوری آذربایجان و ارمنستان را مورد بررسی قرار دادند.

این سه دیپلمات ارشد در این رایزنی بر اهمیت ساز و کار آتش بس و لزوم حل اختلافات با روش‌های سیاسی و دیپلماتیک تاکید کردند. وزاری خارجه کشورهای یاد شده نقش گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا در روند مذاکرات بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان را دوباره تأیید کردند.

 

وزیر خارجه روسیه در این رایزنی خاطرنشان کرد که هرگونه دخالت سازمانهای بین‌المللی در این روند تنها با موافقت باکو و ایروان امکان پذیر است.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان چهارم آبان ۱۳۹۹ بعد از ۴۴ روز درگیری، با وساطت روسیه بر سر آتش‌بس در منطقه قره‌باغ کوهستانی به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در «آغ‌دام»، «کلبجر» و «لاچین» را تخلیه کند و کریدوری زمینی از نخجوان به جمهوری آذربایجان ایجاد کند.

 

جمهوری اسلامی ایران نیز بارها اعلام کرده که جنگ وخونریزی به صلاح کشورهای دوست وهمسایه نیست و طی این مدت بارها باکو و ایروان را به برقراری ثبات در منطقه و رعایت قوانین بین‌المللی دعوت کرده است./فارس

ارسال نظر