سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم

ورود ائتلاف ناتو به ماجرای «لاچین»

ورود ائتلاف ناتو به ماجرای «لاچین» به دنبال سفر اخیر یک مقام ارشد ناتو به ارمنستان و جمهوری آذربایجان، این ائتلاف بیانیه‌ای صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۳ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 21
کد خبر: ۱۶۹۴۵۱

به گزارش راهبرد معاصر از شماره شنبه وبگاه «حتق» به نقل از وبگاه ناتو، «خاویر کولومینا» نماینده ویژه دبیرکل ناتو در قفقاز و آسیای مرکزی، به قفقاز جنوبی سفر و از ارمنستان و جمهوری آذربایجان بازدید کرد.

بر اساس این گزارش، کولومینا در این دیدارها بر اهمیت تردد آزاد افراد و وسایل نقلیه در جاده «لاچین» تاکید کرد. ناتو در بیانیه خود اعلام کرد که سفر کولومینا به منطقه بخشی از رایزنی‌های سیاسی منظم او با این دو کشور مهم شریک ناتو بوده است.

وی در ارمنستان با «نیکول پاشینیان» نخست وزیر، «آرارات میرزویان» وزیر خارجه و «سورن پاپیکیان» وزیر دفاع و سایر مقامات ارمنستان دیدار کرد. نماینده ناتو در جمهوری آذربایجان با «جیحون بایراموف» وزیر خارجه و سایر مقامات جمهوری آذربایجان دیدار کرد.

در بیانیه ناتو آمده است که کولومینا در مورد همکاری ناتو با ارمنستان و جمهوری آذربایجان و کمک‌های هر دو کشور به امنیت اروپا گفت وگو کرد.

کولومینا بر لزوم رسیدگی به مسائل بشردوستانه و اهمیت از سرگیری گفت‌وگوها و تلاش برای عادی سازی روابط بین ایروان و باکو تاکید کرده است.

ناتو به ویژه با جمهور آذربایجان همکاری گسترده‌ای دارد و هرساله با هدف ارتقا سطح کیفی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان، دوره آموزشی نظامی برای این کشور برگزار می‌کند.

جاده مهم لاچین مدتی است که توسط عوامل جمهوری آذربایجان مسدود شده و زندگی صد و بیست هزار نفر ساکن این منطقه را در وضعیت مخاطره آمیزی قرار داده است.

«روبن واردانیان» مقام ارشد منطقه قره باغ کوهستانی در این باره گفت، قطع برق در این منطقه در حال حاضر به مدت چهار ساعت در روز ادامه دارد، اکثر مدارس تعطیل شده‌اند و از زمان شروع بحران، مشاغل قادر به فعالیت عادی نیستند و ۳۴۰۰ نفر شغل خود را از دست داده‌اند.

دید‌بان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد که انسداد طولانی‌مدت جاده می‌تواند به «عواقب وخیم انسانی» منجر شود. هرچه اختلال در کالاها و خدمات ضروری طولانی تر باشد، خطر برای غیرنظامیان بیشتر خواهد بود.

پارلمان اروپا نیز چند روز قبل قطعنامه‌ای را تصویب و در آن انسداد جاده‌ها را محکوم کرد و از جمهوری آذربایجان خواست که به سرعت آن را باز کند/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار