عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت بُرد پرگل ملوان، فرار شمس آذر از شکست و توقف گل‌گهر رایج‌ترین علامت بیماری پارکینسون / راه کنترل علائم بیماری

اثر ویتامین D در پیشگیری از ابتلا به کرونا چگونه است؟

یک متخصص عفونی به بیان توضیحاتی درباره نقش ویتامین D در پیشگیری از ابتلا به کرونا پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 12
کد خبر: ۹۱۳۹۳

بهگزارش راهبرد معاصر؛ جمال میرزایی متخصص عفونی و فلوشیپ فوق تخصص نقص ایمنی، سرطان و پیوند ، گفت: مقاله‌ای چند روز گذشته در خصوص نقش ویتامین D در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا منتشر شده که در آن بر روی ۱۸ هزار نفر تحقیق انجام شده است. در این تحقیق افرادی که تست بیماری آن‌ها مثبت شده با افراد دارای تست منفی بیماری؛ مورد مقایسه قرار گرفته اند.

 

او در ادامه افزود: در واقع این تحقیق سطح ویتامین D افراد را قبل از دوره پاندمی و همزمان با دوره پاندمی بررسی و در ادامه سطح ویتامین را با ابتلا به ویروس کرونا مقایسه کرده است. نکته جالب این مقاله در مقایسه با سایر مقالاتی که بر نقش پیشگیرانه ویتامین D تاکید کرده بودند این است که عوامل مختلفی مانند سن، جنس، نژاد، شاخص توده بدنی و اعتیاد یا عدم اعتیاد به مصرف سیگار که در کنار سطح ویتامین D می‌توانند موثر باشند مورد ارزیابی قرار گرفته است.

 

این متخصص عفونی بیان کرد: نتیجه جداسازی و یکسان سازی گروه‌ها این شد که ویتامین D نقش بسیار حیاتی در پیشگیری از ابتلا به کرونا نداشته است. به عنوان مثال در قسمتی از مقاله نوشته شده کسانی که BMI یا توده بدنی بالایی دارند؛ به طور طبیعی ویتامین D کمتری را دارا هستند و این موارد عوامل مداخله گر هستند که سوگرایی در تحقیق ایجاد می‌کنند. در نتیجه باعث می‌شود فکر کنیم ویتامین D نقش مستقل در کاهش یا افزایش ابتلا به بیماری کرونا داشته باشد.

 

میرزایی تصریح کرد: در واقع زمانی که در این مقاله عوامل مداخله گر ذکر شده را حذف کردند، مشخص شد ویتامین D به طور مستقل نقشی در ابتلا یا کاهش ابتلا به ویروس کرونا نداشته است./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر