ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

اثر ویتامین D در پیشگیری از ابتلا به کرونا چگونه است؟

یک متخصص عفونی به بیان توضیحاتی درباره نقش ویتامین D در پیشگیری از ابتلا به کرونا پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 12
کد خبر: ۹۱۳۹۳

بهگزارش راهبرد معاصر؛ جمال میرزایی متخصص عفونی و فلوشیپ فوق تخصص نقص ایمنی، سرطان و پیوند ، گفت: مقاله‌ای چند روز گذشته در خصوص نقش ویتامین D در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا منتشر شده که در آن بر روی ۱۸ هزار نفر تحقیق انجام شده است. در این تحقیق افرادی که تست بیماری آن‌ها مثبت شده با افراد دارای تست منفی بیماری؛ مورد مقایسه قرار گرفته اند.

 

او در ادامه افزود: در واقع این تحقیق سطح ویتامین D افراد را قبل از دوره پاندمی و همزمان با دوره پاندمی بررسی و در ادامه سطح ویتامین را با ابتلا به ویروس کرونا مقایسه کرده است. نکته جالب این مقاله در مقایسه با سایر مقالاتی که بر نقش پیشگیرانه ویتامین D تاکید کرده بودند این است که عوامل مختلفی مانند سن، جنس، نژاد، شاخص توده بدنی و اعتیاد یا عدم اعتیاد به مصرف سیگار که در کنار سطح ویتامین D می‌توانند موثر باشند مورد ارزیابی قرار گرفته است.

 

این متخصص عفونی بیان کرد: نتیجه جداسازی و یکسان سازی گروه‌ها این شد که ویتامین D نقش بسیار حیاتی در پیشگیری از ابتلا به کرونا نداشته است. به عنوان مثال در قسمتی از مقاله نوشته شده کسانی که BMI یا توده بدنی بالایی دارند؛ به طور طبیعی ویتامین D کمتری را دارا هستند و این موارد عوامل مداخله گر هستند که سوگرایی در تحقیق ایجاد می‌کنند. در نتیجه باعث می‌شود فکر کنیم ویتامین D نقش مستقل در کاهش یا افزایش ابتلا به بیماری کرونا داشته باشد.

 

میرزایی تصریح کرد: در واقع زمانی که در این مقاله عوامل مداخله گر ذکر شده را حذف کردند، مشخص شد ویتامین D به طور مستقل نقشی در ابتلا یا کاهش ابتلا به ویروس کرونا نداشته است./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر