به گفته فعالان بازار خودرو روند پیش گرفته در بازار خودرو در حالی حاکم شده که با ارزیابی بازار میتوان گفت خریداران و فروشندگان منتظر اولین واکنش رییس جمهور منتخب در خصوص بازار خودرو هستند. پیش از این و در مناظرات انتخاباتی سید ابراهیم رییسی عنوان کرده بود که «خودرو باید از حالت انحصاری خارج شده و برای آن قیمت عادلانه تعیین کنیم». اما پس از انتخابات ریاستجمهوری و تعیین برنده آن، هنوز موضع رسمی در این خصوص از سوی ابراهیم رئیسی اعلام نشده و این امر بر روند بازارتاثیر گذاشتهاست. تعیین کابینه یکی دیگر از مواردی است که این روزها بازار در انتظار آن بسر میبرد. به گفته فعالان بازار خودرو نگاه وزیر جدید «صنعت، معدن و تجارت» شاید بتواند گره بازار خودرو را باز کند به همین دلیل باید در این خصوص منتظر موضع وزیر جدید بود.
از سوی دیگر فعالان بازار خودرو هرچند پیش بینی میکردند که با اتمام انتخابات ریاست جمهوری بازار خودرو تکان خواهد خورد و از رکود خارج خواهد شد، اما ظاهرا این پیش بینی درست از آب در نیامد و باید منتظر روزهای آینده و اتفاقات پس از انتخابات بود.
علاوه بر عوامل مذکور بازار خودرو این روزها در انتظار از سرگیری مذاکرات برای احیای برجام در وین نیز است؛ با این شرایط میتوان گفت در حال حاضر بازار خودرو به این عوامل گره خورده است؛ عواملی که نوسان بازار دلار و در نهایت بازار خودرو را به همراه داشته است. ابهام در پارامترهایی که به آن اشاره کردیم سبب شده است خرید و فروش در بازار بسیار محدود صورت بگیرد. این روزهاخریداران و فروشندگان خواهان ابهامزدایی از این پارامترها هستند، ابهامزدایی مهمی که میتواند موجب تغییرات اساسی در راهبرد آنان در مواجهه با بازار خودرو باشد.
روند بازار خودروبراساس ارزیابیهای صورت گرفته، بازار خودروهای پرطرفدار داخلی، اولین هفته تیر ماه ۱۴۰۰ را با رشد دو تا چهار میلیون قیمت به پایان رساند. براساس ارزیابیهای صورت گرفته در مدت زمان مورد بررسی «سمند LX با موتور EF۷» و «سمند LX» با رشد ۴ میلیونی بیشترین رشد قیمت را میان خودروهای پرطرفدار به خود اختصاص دادند و «تیبا ۲» و «سورن» رشد ۲ میلیونی قیمت داشته اند. با این شرایط میتوان گفت بازار خودرو با نوسان ۳ درصدی اولین هفته تیر ماه را به پایان رساند.
قیمت کوییک در بازار خودروبا توجه به وضعیت بازار این سوال مطرح میشود که خانواده «کوییک» این هفته در میان محصولات سایپا چه روندی داشته اند؟ براساس ارزیابی بازار، خانواده کوییک در هفته سپری شده رشد دو میلیونی قیمت را تجربه کردند و به این طریق قیمت «کوییک معمولی» در هفته سپری شده در بازار به ۱۵۳ میلیون تومانی رسید و «کوییک R» نیز هفته آخر خرداد را با قیمت ۱۵۹ میلیون تومان به پایان رساند.
قیمت «شاهین» در بازار خودرواز دیگر محصولات سایپا میتوان به خودرو «شاهین» اشاره کرد که اواخر سال گذشته به تعداد محدود و به صورت نمادین به خریداران این خودرو تحویل شد. شرکت سایپا در آن زمان قیمت ۲۶۸ میلیون تومان را برای این خودرو تعیین کرد، اما براساس قیمتهای جدید اعلامی از سوی شرکتهای خودروساز قیمت کارخانهای شاهین به ۲۹۱ میلیون تومان رسید و رشدی ۲۳ میلیون تومانی را تجربه کرد. به گفته فعالان بازار خودرو هنوز قیمت بازاری این خودرو مشخص نیست و این افزایش تنها به قیمت کارخانهای این خودرو باز میگردد.
قیمت محصولات پژو در بازاربراساس رصد بازار، خانواده «پژو ۲۰۶» نیز هفته سپری شده را در بازار با رشد قیمت به پایان رساندند. براساس ارزیابیهای صورت گرفته «۲۰۶ تیپ ۲» در این هفته با افزایش ۲ میلیونی قیمت در بازار ۲۱۰ میلیون تومان قیمت گذاری شد. از سوی دیگر «تیپ ۵ این خودرو» نیز در هفته سپری شده به قیمت ۲۶۰ میلیون تومان رسید. اما با ارزیابی بازار خودرو میتوان گفت «پژو ۲۰۶ صندوقدار» دیگر محصول خانواده ۲۰۶ که همواره توانسته نظر خانوادهها را به خود جلب کند، در آخرین هفته خرداد ماه بدون تغییر قیمت در بازار در محدوده قیمتی ۲۴۶ میلیون تومان قیمت گذاری شد.
قیمت خانواده سمند در بازارارزیابی بازار محصولات ایران خودرو نشان دهنده آن است که «سمند lx با موتور EF۷» در مدت زمان مورد بررسی رکودار رشد قیمت در بازار بود و رشد ۴ میلیونی قیمت را تجربه کرد و قیمت آن به ۲۱۴ میلیون تومان رسید. «سمند LX» نیز با افزایش ۴ میلیونی قیمت در بازار ۱۹۹ میلیون تومان عرضه شد و «سورن» بدون تغییر ۲۴۲ میلیون تومان قیمت گذاری شد.
قیمت تیبا در بازاراز دیگر محصولات بازار پرتیراژها میتوان به «تیبا صندوقدار» اشاره کرد؛ ارزیابی بازار خودرو نشان میدهد که در مدت زمان مورد بررسی «تیبا صندوقدار» نیز با و قیمت آن به ۱۲۹ میلیون تومان رسید. قیمت «تیبا ۲» معمولی نیز بدون تغییر در بازار به ۱۳۶ میلیون تومان رسید.
اما ساینا که به لحاظ قیمتی و حتی فرمی هم تراز تیبا است با قیمت ۱۴۶ میلیون تومان در بازار قیمت گذاری شد.