به گزارش راهبرد معاصر طی سال های اخبر برخی از هرمندان در خواست بازگشت بهروز وثوقی را مطرح کرده اند. در این میان طی چند روز اخیر صحبت هایی درباره بازگشت او به کشور شده است. اخیرا بهرنگ علوی بازیگر پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری 1400 با انتشار پستی در اینستاگرام از آیت الله ابراهیم رئیس رئیس جمهور منتخب درخواست کرد که اجازه بازگشت بهروز وثوقی به کشور را صادر کند. البته دیروز سید مجید حلاج زاده رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج اعلام کرد: با هماهنگیهای انجام شده با مسئولان کشور همه هنرمندان، خوانندگان و ورزشکاران خارج از کشور از جمله بهروز وثوقی برای آمدن و ماندن در ایران هیچ مانعی ندارند و بستر بازگشت آنها مهیا شده است.
مجید حلاج زاده در خصوص بلامانع بودن بازگشت هنرمندان شاخصی که مدتها است آرزوی بازگشت به ایران را دارند ولی نگران برخوردهای قهری هستند به برنا گفت: طبق هماهنگی با مسئولان ، همه هنرمندان، خوانندگان و ورزشکاران خارج از کشور از جمله بهروز وثوقی برای آمدن و ماندن در ایران هیچ مانعی ندارند و بستر بازگشت این گروه مهیا شده است. وی ادامه داد: در حالی تعداد ایرانیان خارج از کشور در سال 96 حدود 7 میلیون نفر بود که متاسفانه در چند سال اخیر روند مهاجرت بیشتر شده و به بیش از 8.5 میلیون نفر رسیده است .این مقام مسئول افزود: باید به طور شفاف برای همه ایرانیانی که از کشور خارج شده و پشیمان هستند و یا مشکل دارند ، اطلاع رسانی شود که بجز مجرمین و قاتلین و کلاهبردارانی مانند مانند خاوری ، هیچ محدودیتی برای بازگشت ندارند. برای کسانی که ابتدای انقلاب خارج و در سنین میانسالی بوده و مایل به بازگشت ایران هستند ، طرح مهاجرت معکوس اجرا خواهد شد تا به آرزو و خواسته برسند. حلاج زاده گفت: برخی توان مالی بالایی دارند و علاقمندند والدین میانسال و یا کهنسال را به ایران بازگردانند. بر همین اساس طرح دهکده های لاکچری و هوشمند مدنظر است . در این شهرک ها دهکده سلامت هم پیش بینی خواهد شد و با دوربین های کنترل از راه دور با نقاط دیگر و افراد وابسته ارتباط خواهند داشت وی ادامه داد: سرمایه های ایرانیان مقیم خارج چند هزار میلیارد تومان است که درصورت مدیریت و برنامه ریزی مناسب ، بستر بازگشت این سرمایه ها را مهیا خواهد شد و با توجه به سیاست رئیس جمهور جدید ، استفاده از سرمایه های ایرانیان خارج از کشور مورد توجه قرار خواهد گرفت .
بهروز وثوقی در سال ۱۳۱۶ در خوی به دنیا آمد؛ و به گفته خودش از شش ماهگی به تهران آمد و در خیابان آپادانا ساکن شد.
شخصی به نام مسعود صمدی در سال ۱۳۳۴ در ۱۸ سالگی بهروز وثوقی را مطرح کرد. بازی در نقشهای متفاوت و شخصیتهای بهیادماندنی سینمای ایران مانند داش آکل، سید در گوزنها، مجید ظروف چی در سوته دلان، ممل آمریکایی، زائر محمد (شیر محمد) در تنگسیر، رضا موتوری، ابی نسیه در کندو، دکتر رستگار در سازش، سرهنگ نصرالله در کاروانها وی را تبدیل به یکی از محبوبترین بازیگران تاریخ سینمای ایران کردهاست. او از سال ۱۳۳۷ با بازی در فیلم طوفان در شهر ما به سینما آمد و تا سال ۱۳۴۷ در نقشهای متفاوت، اما نچندان پررنگی ظاهر شد. نخستین فیلم سینمایی مورد توجه او صد کیلو داماد به کارگردانی عباس شباویز در سال ۱۳۴۰ بود. وی در سال ۱۳۴۸ توسط مسعود کیمیایی به فیلم قیصر دعوت شد و این نقطه شروع وی به عنوان یک بازیگر مطرح بود، بازی وی در این فیلم مورد توجه عموم و علاقهمندان به سینما قرار گرفت. جوان اول آن سالهای سینمای ایران در بسیاری از فیلم به ایفای نقش پرداختهاست.
از جمله فیلمهای مطرحی که وی در آن به ایفای نقش پرداختهاست میتوان به سوته دلان، ذبیح، کندو، داش اکل، خاک، بلوچ، تنگسیر، همسفر، ممل آمریکایی، رضا موتوری، دشنه، طوقی، گوزنها، سازش، کاروانها، ملکوت، گرگ بیزار، فرار از تله، قهرمانان و زرین اشاره کرد. بهروز وثوقی پس از آن به آمریکا رفت تا در فیلم «گربه در قفس» ساخته تونی زریندست بازی کند که اقامت او در آمریکا با انقلاب اسلامی مصادف شد. در سال ۲۰۰۰ داوران جشنواره فیلم سانفرانسیسکو جایزهٔ آکیرا کوروساوا را به عباس کیارستمی اهدا کردند و او نیز به بهروز وثوقی تقدیم کرد. وثوقی بعد انقلاب دوستی خود را با ناصر ملک مطیعی و جمشید مشایخی حفظ نموده و به گفتهٔ خودش فقط با این دو هنرپیشه در داخل کشور در ارتباط است. هنرپیشه مشهور آمریکایی آنتونی کویین بازیگر نقش حمزه در فیلم محمد رسولالله چندین سال رابطهٔ بسیار صمیمانهای با وی در آمریکا داشتهاست. وثوقی در سال ۱۹۷۸ در فیلم کاروانها به همراه آنتونی کوئین و کریستوفر لی به ایفای نقش پرداخت. وی همیشه در قراردادهای خود از عقیده خاصی برخوردار بود و آن این بود که در فیلمی بهعنوان نقش اول در ابتدای فیلم اگر نام او نوشته نمیشد، در آن فیلم ایفای نقش نمیکرد، هرچند این مسئله برای فیلمسازان هم حایز اهمیت بود و باعث پرفروشیِ اثر آنها میگردید. در حادثه آتشسوزی سینما رکسِ آبادان در مرداد ۱۳۵۷، ازدحام جمعیت برای تماشای فیلم گوزنهای بهروز بود.
بهروز وثوقی در آثار کارگردانان نامداری، چون ساموئل خاچیکیان، ناصر تقوایی، امیر نادری، فریدون گُله، مسعود کیمیایی، خسرو هریتاش، علی حاتمی، ژان نگولسکو، رضا بدیعی، شیرین نشاط، جیمز فارگو، بهمن قبادی، جلال مقدم و شاپور قریب بازی کرده و در موفقیت بهترین فیلمهای مسعود کیمیایی همچون قیصر، گوزنها، داش آکل، رضا موتوری و خاک تأثیر فراوان داشتهاست. بهروز وثوقی در آثار کارگردانان نامداری، چون ساموئل خاچیکیان، ناصر تقوایی، امیر نادری، فریدون گُله، مسعود کیمیایی، خسرو هریتاش، علی حاتمی، ژان نگولسکو، رضا بدیعی، شیرین نشاط، جیمز فارگو، بهمن قبادی، جلال مقدم و شاپور قریب ایفای نقش کردهاست.وی همچنین با بازیگران نامداری، چون کامرون میچل، کریستوفر لی، آنتونی کویین، پوری بنایی، داریوش اسدزاده، جمشید مشایخی، رضا کرمرضایی، پرویز فنیزاده، و غیره همبازی بودهاست.
در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ و چند روز پس از مرگ ناصر ملکمطیعی، ۱۰۰ تن از ایران از جمله ارمیا وثوقی در نامهای به حسن روحانی، خواستار رفع محدودیت برای هنرمندان از جمله بهروز وثوقی شدند و خواستار بازگشت او به کشور شدند.، ولی نشد. بهروز وثوقی در این مورد اظهار نظری نکرد.