یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله

تعهد واشنگتن به بازگشت دو طرفه ایران و آمریکا به برجام

تعهد واشنگتن به بازگشت دو طرفه ایران و آمریکا به برجام معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی یک کنفرانس خبری تأکید کرد که واشنگتن به بازگشت دو طرفه ایران و آمریکا به برجام متعهد است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۰۹ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 30
کد خبر: ۹۳۶۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «جالینا پورتر» معاون سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز گذشته (سه‌شنبه) طی یک کنفرانس خبری تأکید کرد که واشنگتن به بازگشت دو طرفه ایران و ایالات متحده به برجام متعهد است.

 

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه آمریکا، پورتر در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره پیشرفت مذاکرات وین برای احیای برجام گفت: « رابرت مالی نماینده ویژه ما در امور ایران قطعاً پس از بازگشت از دور ششم مذاکرات (وین)، در حال حاضر برای رایزنی‌ها در واشنگتن است. ما هیچ‌گونه بیانیه‌ و اعلامیه برای دور هفتم مذاکرات نداشتیم و چنین چیزی اعلام نشده است».

 

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار اظهارات بلینکن درباره برجام گفت: «اما فقط برای تکرار می‌گویم، همان طور که (آنتونی) بلینکن (وزیر خارجه آمریکا) تصریح کرد، ما متعهد به بازگشت دو جانبه آمریکا و ایران به پایبندی به تعهدات برجامی هستیم».

 

روز گذشته (سه‌شنبه)، بلینکن در اظهارتی جدید درباره وضعیت مذاکرات وین گفته بود که هنوز برخی اختلافات اساسی باقی مانده است.

 

وزیر خارجه دولت جو بایدن در سخنان تازه خود بدون اشاره به مسئولیت آمریکا در نقض تعهدات خود در برجام، دست پیش را گرفته و مدعی شده که «توپ در زمین ایران است».

به ادعای آنتونی بلینکن، ایران است که باید تصمیم بگیرد که آیا آماده بازگشت به تعهدات خود در توافق هسته‌ای (برجام) است یا خیر.

 

طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، یکی از سخنگویان وزارت خارجه فرانسه پیش از این با تأکید بر این مسئله که مذاکرات وین وارد مرحله حساسی شده، بر لزوم از سرگیری سریع‌تر دور هفتم مذاکرات تأکید کرده بود.

 

این سخنگو تأکید کرده بود که فرانسه در کنار شرکای اروپایی خود به مذاکرات وین با هدف رسیدن به توافقی رضایت‌بخش متعهد است.

 

وزیران خارجه آمریکا و فرانسه اخیرا طی کنفرانس خبری مشترک در پاریس، موضع طلبکارانه‌ای درباره توافق هسته‌ای ایران گرفته بودند و مدعی شدند که آنها منتظر تصمیم تهران در زمینه بازگشت به برجام هستند.

 

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در رد اظهارات وزرای خارجه آمریکا و فرانسه اعلام کرد: ایران هیچ وقت برجام را ترک نکرده که بخواهد به آن برگردد، بلکه این آمریکاست که باید تصمیمش را بگیرد و با لغو تحریم‌های غیرقانونی و اجرای موثر تعهدات قطعی خود، به توافق بازگردد./فارس

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار