قائم‌پناه: برای همه استان‌ها الگوی مشخص مصرف آب و انرژی تعیین می‌شود بقائی خطاب به گوترش: چرا از نام بردن دو عامل اصلی نسل‌کشی و جنایات جنگی خودداری می‌کنید؟ انهدام یک فروند پهپاد در بندر امام خمینی دومین سوءقصد به ماموران فراجا در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد بروجردی: ممکن است اسرائیل به جنگ با ایران ورود کند نماینده مجلس: فتنه تعطیلی مجلس با هوشیاری ملت خنثی شد تسلیت عراقچی به خانواده‌های قربانیان زلزله ژاپن تکذیب حمله آمریکا به بندر عباس جزئیات حمله موشکی بامداد امروز آمریکا به شهرستان بوشهر جزئیات حمله به یک کشتی باربری در محدوده خزر شهر فریدون‌کنار فرمانده کل ارتش: تا آخرین نفس از خاک پاک ایران و استقلال کشور، دفاع خواهیم کرد سپاه: کشته شدن عامل تروریستی وابسته به گروه‌های تجزیه طلب در بوکان شهادت ۴ پاسدار ایرانی در حمله آمریکا به کربلا + اسامی نوار مرزی پیرانشهر کجاست و چرا امروز هدف حمله آمریکا قرار گرفت؟ فوری | تغییر ساعت کاری ادارات قم ابلاغ شد / دورکاری برای جبران کسری ساعت + جزئیات

خبرنویسی بحران به سبک اینترنشنال

خبرنویسی بحران به سبک اینترنشنال نگاهی به سیر انتشار اخبار اینترنشنال در حادثه انفجار صوتی، نشان می‌دهد این شبکه چگونه سعی کرد یک موضوع را خط دهی کند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۷ - ۲۰ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 11
کد خبر: ۹۴۹۹۶

به گزارش راهبرد معاصر  پس از شنیده شدن صدای انفجار بامداد شنبه در تهران بسیاری از رسانه‌ها اقدام به پوشش این خبر کردند و خبرنگاران خبرگزاری‌های مطرح با حضور در پارک ملت از محل انفجار صوتی، گزارش تهیه کردند.

اما ساعاتی بعد، رسانه سعودی ایران اینترنشنال بدون هیچ سند و مدرکی شروع به تحریف این اتفاق کرد و در ادعایی عجیب بیان کرد که این اتفاق در نزدیکی ساختمان مرکزی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران روی داده است. درواقع، این شبکه با برجسته‌سازی نام سازمان گسترش، تلاش داشت تا به مخاطب القا کند هدف انفجار این ساختمان بوده است.

و از آن عجیب‌تر و برای جهت‌دهی فکری به مخاطبان، مدعی شد که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در برنامه‌های هسته‌ای، موشکی و هوافضای ایران با سازمان انرژی اتمی، سپاه پاسداران و وزارت دفاع، همکاری می‌کند، درحالی که این سازمان زیرمجموعه وزارت صمت است و حوزه کاری آن  مرتبط با صنایع بزرگ کشور است.

شبکه ایران اینترنشنال برای جدی نشان دادن تئوری خودساخته‌اش (که بعدها مدعی شد به استناد یک سایت اسرائیلی بوده) حتی برنامه کارشناسی هم ترتیب داد‌ تا با تکرار ادعایش، آن را در ذهن مخاطب باورپذیر کند.

در ادامه این پروژه جنگ روانی، این رسانه بدون اشاره‌ به آن که خودش چنین شایعه‌ای را پرورش داده بود، خبر تکذیب ارتباط این صدای انفجار با یکی از ساختمان‌های سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران را منتشر کرد.  تکرار چندباره ادعا و تکذیب آن، همگی فقط یک هدف داشت: ماندگار کردن خبر وقوع یک خرابکاری مرتبط با صنایع هسته‌ای در ذهن مخاطب. شایعه‌ای که به دلیل سابقه ذهنی مخاطب، برای او باورپذیر می‌شود.

پیش از این نیز کارشناس این شبکه، یادداشت یکی از خبرگزاری‌های کشور که نوشته بود «آیا ظریف به دنبال هزینه میدان به پای دیپلماسی می‌گردد؟ مگر ظریف صفحه دختر دوست سابقش را فالو ندارد؟» را اشتباه ترجمه کرده بود و به دنبال آن شروع به تحلیل‌های عجیب و شاخدار درباره آن کرده بود!

کارشناس اینترنشنال صفحه «دختر دوست سابق» را صفحه «دوست دخترِ سابق» ترجمه و تحلیل کرده بود که خشم و عصبانیت در ایران به جایی رسیده که شنود اطلاعات سپاه از روابط عاشقانه ظریف با یک زن را منتشر می‌کنند./فارس

کلمات کلیدی: اینترنشنال
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار