امانی: دشمن صهیونیستی به دنبال اختلاف‌افکنی میان ملت‌های منطقه است عراقچی: دیپلمات‌ها با اتکا به نیروهای مسلح در میدان‌ها حضور می‌یابند آیت‌الله جوادی آملی: ملت از مدیران و مسئولین، طهارت و پاکی می‌خواهند تأکید پزشکیان بر تکمیل خطوط و اتصال ایستگاه‌های قطار حومه‌ای اشتغال هم‌زمان احمدنیا در ۲ دستگاه دولتی بررسی شود سرلشکر موسوی: ورود مؤثر پدافند غیرعامل به برنامه‌ریزی‌های ملی ضروری است هشدار تهران به گروسی درباره ادعاهای هسته‌ای یاک ۱۳۰ مقدمه حضور سوخو–۳۵ در ایران است؟ سردار وحیدی: افزایش سرمایه اجتماعی در تعامل و ارتباط با مردم است دولت چقدر کسری بودجه دارد؟ پزشکیان: طرح‌هایی مانند انتقال آب از خلیج‌فارس بسیار پر هزینه هستند/ دولت به دنبال راه‌حل‌های پایدار و بدون تبعات منفی است آملی لاریجانی: نتیجه حل مشکلات معیشتی باید سرسفره مردم دیده شود قالیباف: نه تسلیم می‌شویم و نه به اسارت در می‌آییم پزشکیان: حقوق و پاداش کارکنان براساس عملکرد پرداخت شود/ ضرورت کاهش هزینه‌ها اعطای درجه سپهبدی به شهید علی شادمانی

خبرنویسی بحران به سبک اینترنشنال

نگاهی به سیر انتشار اخبار اینترنشنال در حادثه انفجار صوتی، نشان می‌دهد این شبکه چگونه سعی کرد یک موضوع را خط دهی کند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۷ - ۲۰ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 11
کد خبر: ۹۴۹۹۶

به گزارش راهبرد معاصر  پس از شنیده شدن صدای انفجار بامداد شنبه در تهران بسیاری از رسانه‌ها اقدام به پوشش این خبر کردند و خبرنگاران خبرگزاری‌های مطرح با حضور در پارک ملت از محل انفجار صوتی، گزارش تهیه کردند.

اما ساعاتی بعد، رسانه سعودی ایران اینترنشنال بدون هیچ سند و مدرکی شروع به تحریف این اتفاق کرد و در ادعایی عجیب بیان کرد که این اتفاق در نزدیکی ساختمان مرکزی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران روی داده است. درواقع، این شبکه با برجسته‌سازی نام سازمان گسترش، تلاش داشت تا به مخاطب القا کند هدف انفجار این ساختمان بوده است.

و از آن عجیب‌تر و برای جهت‌دهی فکری به مخاطبان، مدعی شد که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در برنامه‌های هسته‌ای، موشکی و هوافضای ایران با سازمان انرژی اتمی، سپاه پاسداران و وزارت دفاع، همکاری می‌کند، درحالی که این سازمان زیرمجموعه وزارت صمت است و حوزه کاری آن  مرتبط با صنایع بزرگ کشور است.

شبکه ایران اینترنشنال برای جدی نشان دادن تئوری خودساخته‌اش (که بعدها مدعی شد به استناد یک سایت اسرائیلی بوده) حتی برنامه کارشناسی هم ترتیب داد‌ تا با تکرار ادعایش، آن را در ذهن مخاطب باورپذیر کند.

در ادامه این پروژه جنگ روانی، این رسانه بدون اشاره‌ به آن که خودش چنین شایعه‌ای را پرورش داده بود، خبر تکذیب ارتباط این صدای انفجار با یکی از ساختمان‌های سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران را منتشر کرد.  تکرار چندباره ادعا و تکذیب آن، همگی فقط یک هدف داشت: ماندگار کردن خبر وقوع یک خرابکاری مرتبط با صنایع هسته‌ای در ذهن مخاطب. شایعه‌ای که به دلیل سابقه ذهنی مخاطب، برای او باورپذیر می‌شود.

پیش از این نیز کارشناس این شبکه، یادداشت یکی از خبرگزاری‌های کشور که نوشته بود «آیا ظریف به دنبال هزینه میدان به پای دیپلماسی می‌گردد؟ مگر ظریف صفحه دختر دوست سابقش را فالو ندارد؟» را اشتباه ترجمه کرده بود و به دنبال آن شروع به تحلیل‌های عجیب و شاخدار درباره آن کرده بود!

کارشناس اینترنشنال صفحه «دختر دوست سابق» را صفحه «دوست دخترِ سابق» ترجمه و تحلیل کرده بود که خشم و عصبانیت در ایران به جایی رسیده که شنود اطلاعات سپاه از روابط عاشقانه ظریف با یک زن را منتشر می‌کنند./فارس

کلمات کلیدی: اینترنشنال
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار