درمان رایگان مجروحان جنگی/اتخاذ تدبیر برای ذخایر دارویی پزشکیان در جلسه امروز هیئت دولت: باید بر اساس لیاقت و توانمندی‌ها افراد را در جایگاه‌ها قرار دهیم آملی لاریجانی: وضعیت کنونی پایان رویارویی ما با رژیم صهیونیستی نیست کلیات لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی تصویب شد قالیباف: به هر تجاوزی با قدرت پاسخ می‌دهیم/ برنامه هسته‌ای ایران با سرعت بیشتری به پیش می‌رود طرح تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس در مجلس تصویب شد علت صدای انفجار‌ها در دزفول پیکر سردار سلامی در گلپایگان تشییع می‌شود اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع فرماندهان شهید نیرو‌های مسلح شلیک ۱۴ موشک سپاه در آخرین دقایق پیش از اجرایی شدن آتش‌بس شهادت ۲ تن از کارکنان انتظامی بهار در حملات اسرائیل سخنگوی قرارگاه خاتم: اسرائیل تا ساعت ۹ صبح ۳ مرحله حمله کرد/ پاسخ می‌دهیم دو موشک عمل‌نکرده در محدود زندان اوین کشف و خنثی شد شمار شهدای حمله اسرائیل به گیلان به ۱۳ نفر رسید‌/ مجروحیت ۴۱ نفر دستگیری ۶ جاسوس در همدان/ارتباط متهمان با عوامل رژیم

حسام‌الدین آشنا؛ متهم ردیف‌اول افشای فایل صوتی ظریف

انتشار فایل صوتی مصاحبه محمدجواد ظریف با سعید لیلاز که از سوی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری انجام شده است، بیش‌ از همه انگشت اتهام را به‌سمت حسام‌الدین آشنا می‌برد که مسئولیت این مرکز را عهده‌دار است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 27
کد خبر: ۸۵۵۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ شب 5 اردیبهشت ماه فایل سه‌ساعته مصاحبه محمدجواد ظریف با سعید لیلاز از شبکه ضدّ ایرانی ایران اینترنشنال سربرآورد. مصاحبه‌ای که در آن برای اولین‌بار آقای ظریف اظهاراتی درباره برجام و همچنین سردار شهید حاج قاسم سلیمانی انجام داد و با ساخت دوقطبی دیپلماسی و میدان(منظور نقش آفرینی‌های نیروس قدس در منطقه و مقابله با داعش) وانمود کرد که در طول این سالها دیپلماسی برای میدان هزینه شده و نه بالعکس.

 

این فایل صوتی از جمله مصاحبه‌هایی است که زیر نظر مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری به مدیریت حسام‌الدین آشنا با مدیران دولت روحانی انجام شده است.

 

این اقدام حسام‌الدین آشنا برای تدوین تاریخ دولت روحانی اقدامی است که در دولت‌های گذشته همچون دولت خاتمی و احمدی‌نژاد سابقه نداشته است و ضبط و مستند کردن امری که هنوز در جریان است و به تاریخ تبدیل نشده هم تاحدی بی‌معنی است و از صوت منتشر شده از آقای ظریف نیز چنین برمی‌آید که اسلوب علمی تاریخ‌نگاری شفاهی رعایت نشده و صرفاً حرکتی برای سفیدسازی دولت و مجیزگویی از خدمات آقای روحانی است.

 

از سوی دیگر، آنطور که برخی مسئولان دولتی می‌گویند این فایل برای آرشیو شدن انجام شده و بنا به انتشار آن نبوده است. سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه در همین زمینه اعلام کرده بود "این گفتگو صرفا برای ثبت در حافظه سازمانی دولت تدبیر و امید ضبط شده بوده و قرار به انتشار آن نبوده است... " علی ربیعی سخنگوی دولت نیز امروز از سرقت فایل توسط افرادی که هویت آنها در حال بررسی است سخن گفته است.

 

از آنجا که ضبط این مصاحبه‌ها برعهده‌ی مرکز بررسی‌ها بوده، مسئولیت افشای آن نیز در وهله اول برعهده حسام‌الدین آشنا است و از دو حالت خارج نیست: یا این فایل تعمداً از سوی مجموعه او منتشر شده و به شبکه‌های بیگانه رسیده است که تکلیف معلوم است و یا اینکه حفاظت دقیقی از آن صورت نگرفته است که در هر دو حالت انگشت اتهام به سمت آقای آشنا نشانه می‌رود. آقای آشنا به هنگام تصمیم‌گیری و خرج هزینه میلیاردی برای چنین پروژه‌ای قاعدتاً باید می‌دانسته که آیا توان حفاظت از چنین فایل‌های بسیار مهمی دارد و یا خیر؟

 

با وجود گذشت دو روز از افشای این فایل صوتی آشنا همچنان سکوت کرده و تنها با انتشار توئیتی نامفهوم نوشته " اللّهم و من ارادنی بسوء فأرده و من کادنی فکده، ان‌شاءالله این سوءنیت و کید احتمالی، به خودشان برگردد!" مسلّماً وزارت اطلاعات که مسئول بررسی چگونگی انتشار و انتقال فایل صوتی آقای ظریف به رسانه‌های خارجی شده ابتدا باید آقای آشنا را مورد بازخواست قرار دهد که آیا انتشار این فایل ناشی از سوءنیت بوده یا اهمال‌کاری و آیا فایل سایر مصاحبه‌ها نیز اکنون در حال انتقال به خارج کشور است؟/ تسنیم

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر