تعطیلات ۶ روزه چه بلایی سر بورس آورد؟ / تورم به جان بورس می‌افتد-راهبرد معاصر
واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

تعطیلات ۶ روزه چه بلایی سر بورس آورد؟ / تورم به جان بورس می‌افتد

در هفته‌ای که گذشت، شاخص کل بورس تهران با رشدی ۰٫۴ درصدی و قرار گرفتن در سطح ۱٫۳ میلیون واحدی به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۳ - ۳۱ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 22
کد خبر: ۹۶۲۷۷
به گزارش راهبرد معاصر، در پایان معاملات آخرین هفته تیر ۱۴۰۰ بازار سهام، شاخص کل بورس با رشدی ۰٫۴۴ درصدی و ورود به کانال یک میلیون و ۳۱۰ هزارتایی به کار خود خاتمه داد. البته این هفته تحت تاثیر تعطیلی شش روزه تهران قرار گرفت و تنها سه روز معاملاتی داشت. با این حال در همین مدت شاخص کل هم‌وزن هم روندی صعودی داشت و ۰٫۳۶ درصد افزایش یافت.

در سه روز معاملاتی این هفته ارزش معاملات بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان بود. رقمی که معادل میانگین معاملات روزانه ۵٫۷ هزار میلیارد تومانی است. شاخص کل بورس در حالی در سطح یک میلیون و ۳۱۱ هزار واحدی به کار خود پایان داد که روز شنبه هم به این سطح رسیده بود.


اعمال تغییرات در میزان درآمد پالایشی‌ها و همچنین مرتفع شدن بخشی از مشکلات برق کارخانجات سیمانی و فولادی موجب شد تا در این هفته روند شاخص صعودی باشد.


با این حال برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که روند میان مدت بازار سهام صعودی است و هفته آینده هم احتمالا شاهد صعود بورس باشیم. یک کارشنان بازار سهام معتقد است: «با توجه به کسری بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۰، به نظر می‌رسد نرخ دلار از محدوده‌های فعلی بیشتر شود. فروش شرکت‌ها بیشتر شوند و بازار سرمایه به صورت تورمی رشد کند.»

این هفته همچنین قرار بود عرضه اولیه «وهامون» در فرابورس انجام شود که به دلیل تعطیلی روز سه‌شنبه این عرضه به هفته آینده موکول شد.
 

 

تورم به جان بورس می افتد



بازار سرمایه در تیر ماه توانست بیشترین بازدهی را در بین دیگر بازار‌های موازی کسب کند. شاخص کل مرز یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را رد کرد و حرکت نماد‌های کوچک بازار در این ماه آغاز شد. در یک ماه اخیر عمده نماد‌ها به دلیل افت شدید بازار تعدیل بسیاری زیادی را در قیمت‌ها خود داشتند؛ بنابراین درحال‌حاضر دو عامل ارزندگی نرخ و وضعیت مناسب فاندامنتال شرکت‌ها به لحاظ سود آوری و افزایش فروش آن‌ها دلیلی برای رشد فعلی بازار شده‌اند.

در یک ماه اخیر شاهد باز شدن قفل صف‌های فروش نماد‌های کوچگ بازار بوذیم. شاخص هم‌وزن در روز‌هایی با وجود روند منفی بازار، اما مثبت ماند و گروه‌های کوچکی مثل سیمان و زراعت و نیروگاهی در یک ماه اخیر روند متعادلی را گذراندند.


اما با وجود بازدهی مثبت بازار سهام، دلیل این رشد مشخص نیست در این باره مهدی، کارشناس بازار سرمایه گفت: یک ماه اخیر نشان می‌دهد برعکس روند کاهشی بیشتر بازار‌ها در ماه‌های گذشته، اما بورس و دیگر بازار‌ها مثل دلار روند افزایشی خوبی را داشته‌اند. روند بازار سهام نشان می‌دهد اقبال افراد بیشتر به سمت شرکت‌های بزرگ بوده است. برگزاری مجامع این شرکت‌ها و انتشار گزارشات مالی مثبت دلایل مهمی هستند که تحرکات بازار را تحت تاثیر قرار داده‌اند.

دلبری تشریح کرد: گزارشاتی که در خرداد ماه منتشر شدند نشان می‌دهند تقریبا میزان فروش شرکت‌ها بیش از دو برابر رشد داشته است. عمدتا این میزان فروش در گروه‌های متصل به قیمت‌های جهانی بوده است.

وی افزود: در یک ماه گذشته تعادل و ثبات در نرخ دلار و دلار نیمایی در بازار مشهود بود؛ بنابراین سهامداران با اطمینان بیشتری نسبت به ثبات نرخ ارز، دست به خرید سهام در بازار زدند. همزمان با این وضعیت حجم معاملات بورس هم رشد خوبی را تجربه کرد. همچنین منابع از صندوق‌های با درآمد ثابت به سمت خرید سهام حرکت کرده است و تا پایان مجامع پیش‌بینی می‌شوذ این میزان خروج پول از صندوق‌ها به سمت بازار بیشتر شود.

این کارشناس بازار در بخش دیگری گفت: با توجه به کسری بودجه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی انتظار تئورم ۳۰ درصدی دور از انتظار نیست؛ بنابراین این تورم را در بیشتر کالاها، ارز، سکه، مسکن و بورس را شاهد خواهیم بود.

وی تاکید کرد: همچنان انتظار می‌رود که دولت جدید با انتخاب افراد در کابینه اقتصادی از وضعیت ابهام در بازار کم کند و با حذف قیمت‌گذاری دستوری شرایط را برای تولیدکنندگان و سهامداران بهتر کند.

دلبری در پایان گفت: با توجه به گزارشاتی که می‌بینیم احتمالا گروه‌های پتروشیمی، فلزات و معادن در بازار تاثیر خوبی را بگذارند و در کوتاه مدت این گروه‌ها در بازار موثر واقع خواهند شد. اما همچنان باید نرخ بهره را با دقت بیشتری مورد توجه قرار دهیم. به دلیل آنکه دولت نیاز شدیدی به پوشش کسری بودجه خود در امسال دارد و درحال‌حاضر در محدوده ۲۲ این نرخ درصد تثبیت شده است. این نرخ برای وضعیت فعلی اقتصاد ما زیان‌بار است و ممکن است تبعات منفی را داشته باشد.
ارسال نظر
آخرین اخبار