سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد
مرتضی مکی، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر بررسی کرد؛

پشت پرده فضاسازی ها درباره کشتی رژیم صهیونیستی چیست؟

مرتضی مکی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل پیرامون مواضع اخیر رژیم صهیونیستی و دولت‌های غربی درباره نحوه‌ی مواجهه با حمله به کشتی اسرائیلی گفت: هجمه تبلیغاتی ایجاد شده از سوی انگلیس و آمریکا در جهت فشار بیشتر به جمهوری اسلامی ایران در خصوص خواسته‌های حداکثری در مذاکرات منتهی به احیای برجام قابل ارزیابی است. درباره اسرائیل نیز بایستی اذعان نمود که این رژیم به شدت مخالف احیای برجام هستند و می‌کوشد با ایجاد جوسازی روند مذاکرات را به بن بست بکشانند.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۳ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 08
کد خبر: ۹۷۶۷۶

برجسته‌سازی مسئله کشتی اسرائیلی جهت اخلال در مذاکرات هسته‌ای

 

مرتضی مکی تحلیلگر مسائل بین الملل، در گفت و گو با راهبرد معاصر، درباره اظهارات بوریس جانسون درباره حمله به کشتی اسرائیلی که ایران را محکوم کرده است و از احتمال واکنش جمعی سخن به میان آورده، گفت: در خصوص موضوع حملات تبلیغاتی که علیه جمهوری اسلامی ایران در پی انفجار نفتکش اسرائیلی در سواحل عمان صورت گرفت بحث ها و تحلیل های مختلفی مطرح شده است. اما نکته مهمی که می توان بدان اشاره کرد این است که حملات تبلیغاتی باید به یک نوعی در موضوع معلق ماندن و در ابهام باقی ماندن مذاکرات و احیای برجام مورد بحث و تحلیل قرار گیرد.


وی ادامه داد: متغیرهای دیگری باید مدنظر باشد ولی به نظر می رسد این مهم ترین موضوعی است که طرف های غربی سعی می کنند فشارهای سیستم تبلیغاتی بیشتری را به جمهوری اسلامی وارد کنند. بیش از این نیز چندین بار کشتی هایی در خلیج فارس مورد هدف قرار گرفته است و تنها اسرائیل نبود که کشتی های آن مورد هدف قرار گرفتند و کشتی های ایرانی در دریای مدیترانه مورد هدف قرار گرفتند که همگی آنها به نوعی متوجه اسرائیل بود و اسرائیلی ها هیچگاه تکذیب نکردند که چنین کاری را نکرده‌اند.


مکی در ادامه تصریح کرد: با این حال هیچ‌گاه شاهد واکنش از سوی طرف های غربی در خصوص این حوادث نبودیم ولی درباره حادثه اخیر هجمه تبلیغاتی از سوی انگلیس، امریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران به راه افتاده است که می تواند در جهت فشار بیشتر به جمهوری اسلامی ایران در خصوص خواسته های حداکثری در مذاکرات منتهی به احیای برجام باشد.


وی با اشاره به استراتژی ایران باید چگونه باشد گفت: قطعاً در چنین شرایطی که ایران تلاش می کند برجام را احیا کند و موضوع برجام موضوعی فرا قوه ای است، دولت آقای رئیسی بایستی سعی کند تا با خواسته های حداکثری مذاکرات را از سربگیرند ولی حقیقت این است ایران گزینه ای چندانی برای خنثی سازی تحریم ها ندارد. یکی از راه هایی که در قبال این گونه حوادث می توان داشت خویشتنداری است که باعث عزت و اقتدار ملی می شود و نباید در دام طرف های غربی به خصوص اسرائیل گرفتار شویم.


وی در ادامه پاسخ داد: هم اسرائیل و هم برخی از کشورهای عربی منطقه به شدت مخالف احیای برجام هستند و می کوشند این موضوع را به بن بست بکشانند. اسرائیلی ها در چند ماه گذشته تلاش زیادی کردند تا در برابر سیاست های امریکا و حتی در برابر احیای برجام بایستند و با بهانه ها و طرح موضوعات مختلفی سعی کردند نشان دهند ایران کشور مشکل ساز در منطقه است. البته موقعیت امریکا و کشورهای منطقه را به مخاطره می اندازد ولی در قبال این گونه فشارها دولت بایدن سعی کرده کمترین اهمیت را به این گونه اظهارات اسرائیل و برخی کشورهای عربی نشان دهد. ولیکن معلق ماندن مذاکرات و احیای برجام شاید به یک نوعی نقش و بازیگری دولت های عربی منطقه و اسرائیل را پررنگ تر کرده که آنها فرصت بهتری را پیدا کردند تا نقش برهم زننده مذاکرات و احیای برجام را پررنگ تر و پرچالش تر کنند.

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار