سپاه در میدان محرومیت‌زدایی-راهبرد معاصر
مخبر: فرصت خوبی برای توسعه روابط ایران و چین وجود دارد ادای احترام 90 تن از سران و مقامات کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای به مقام رئیس جمهور شهید و همراهان حضور رهبر انقلاب در منزل شهید رئیسی امیر سرتیپ هادیان: یک تیم مجرب مشغول بررسی حادثه بالگرد رئیس‌جمهور و همراهان هستند بیانیه پایانی ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اختتامیه ششمین دوره «مجلس خبرگان رهبری» آغاز شد تشییع پیکر شهدای کادر پرواز شهادت در پایگاه یکم شکاری ارتش رهبر انقلاب در دیدار «رئیس مجلس لبنان»: ملت ایران از حادثه تلخ اخیر به عنوان یک فرصت استفاده خواهد کرد رهبر انقلاب در دیدار «رئیس جمهور تونس»: همدلی‌های کنونی میان ایران و تونس باید تبدیل به همکاری‌های میدانی شود امیر قطر با رهبر انقلاب دیدار کرد رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر پاکستان: سفر اخیر آقای رئیسی به پاکستان می‌تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور باشد «علی باقری کنی» سرپرست وزارت امور خارجه شد رئیس اقلیم کردستان عراق وارد تهران شد وزیر خارجه مصر: خواستار تقویت روابط با ایران هستیم حسینی‌پور سرپرست معاونت امور مجلس رئیس‌‎جمهور شد
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

سپاه در میدان محرومیت‌زدایی

سپاه نه‌تنها در توسعه امکانات و زدودن محرومیت رفاهی، بلکه در محرومیت علمی و درسی تلاش‌های بی‌نظیری برای مردم مناطق محروم انجام داده است. یکی از طرح‌های موفق سپاه برای زدودن محرومیت «اردوی جهادی» است؛ چنانکه سال گذشته اعزام صدها گروه در قالب اردوهای جهادی ظرفیت مناسبی برای محرومیت‌زدایی در نقاط کم برخوردار ایجاد کرد و توانست رونق خوبی در جامعه ایجاد کند.
ملیحه زرین پور؛ کارشناس مسائل اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 01
کد خبر: ۱۷۱۱۰۵

سپاه مردمی در میدان محرومیت‌زدایی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی مردم سالاری و گام نهادن در مسیر حفظ آسایش، رفاه و محرومیت زدایی است؛ معضلاتی که از دوران طاغوت در این سرزمین بر جای مانده است. با وجود منابع گازی، بسیاری از مردم کشورمان به دلیل خودباختگی نظام شاهنشاهی و در ادامه، اهمال برخی دولت ها بی بهره بودند و آب لوله کشی و بهداشت و درمان نداشتند. همچنین کشور در عرصه های فناوری و تولید مواد غذایی، لباس و پوشاک در سطح بسیار پایینی قرار داشت.


در آن دوران مردم در بسیاری از روستاها بیکار بودند و زمین برای زراعت یا دامداری نداشتند. اگر منصفانه نگاه کنیم، آنچه امروز در جامعه وجود دارد و آن را با  وضعیت قبل از انقلاب مقایسه کنیم، خواهیم دید نظام اسلامی ایران با تشکیل نهادها و سازمان هایی همانند جهاد سازندگی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بنیاد مسکن و سایر نهادهای خدمتگذار گام های بلندی در راستای محرومیت زدایی برداشته است.

سپاه از بدو پیروزی انقلاب جزو دستگاه‌های پویا و فعال در مسیر سازندگی و آبادانی کشور بوده است؛ حال سبزقامتان مدافع این سرزمین علاوه بر عرصه های نظامی، دفاعی، پزشکی و فناوری در عرصه های خدماتی و اجتماعی نیز سرآمد هستند


همه این تلاش ها در شرایطی به وجود آمد که موانع و محدودیت های بسیاری از تحریم های بین المللی و جنگ تحمیلی گرفته تا تغییرات ساختاری عمیق در حوزه اداری و مدیریتی در کشور وجود داشت. امام خمینی (ره)، رهبر کبیر انقلاب اسلامی با دستور تشکیل نهادی که در همه عرصه ها مدافع نظام، انقلاب و همراه و یاریگر مردم بود مشکلات را حل و مسیر توسعه را هموار کرد.

 


آمارها و شاخص‌های پیش و بعد از انقلاب اسلامی حکایت‌های بسیاری از دستاوردهای انقلاب در عرصه‌های مختلف روایت می‌کند. توسعه زیرساخت‌ها، رهایی از وابستگی به خام فروشی نفت، تولید ثروت، خودکفایی و توزیع عادلانه ثروت در جامعه ازجمله دستاوردهای اقتصادی است که می ‌توان برای انقلاب اسلامی ایران برشمرد.


 تلاش برای محرومیت زدایی

نیم نگاهی به وضعیت توسعه و محرومیت زدایی در ایران بعد از انقلاب به خوبی نشان دهنده موارد چشمگیری به ویژه در توسعه شبکه آب، برق، تلفن، گازرسانی به شهرها و روستاها، ساخت مسکن مستحکم، توسعه راه‌ها در مناطق روستایی و محروم و نیز دستاوردهای اقتصادی در حوزه کشاورزی، خودکفایی و رشد درون زای برخی صنایع  است.


در این میان نقش سپاه پاسداران به عنوان یکی از ارکان مهم محرومیت زدایی بسیار قابل توجه است. سپاهی که با سبزجامگان از جان گذشته در عرصه ساخت مسکن روستایی، راه، لوله کشی آب و گاز و رساندن امکانات تا دورترین و کم برخوردارترین مناطق شب و روز نمی شناسد.


سپاه از بدو پیروزی انقلاب جزو دستگاه‌های پویا و فعال در مسیر سازندگی و آبادانی کشور بوده است؛ حال سبزقامتان مدافع این سرزمین علاوه بر عرصه های نظامی، دفاعی، پزشکی و فناوری در عرصه های خدماتی و اجتماعی نیز سرآمد هستند و با توجه به دستور امام خمینی (ره) و دغدغه رهبر انقلاب اسلامی در زمینه محرومیت زدایی از کشور و مناطق محروم و کم برخوردار همواره در تلاش بودند علاوه بر جامه عمل پوشاندن به این دغدغه، در راستای مردم نوازی و خدمات اجتماعی گام های کم نظیری بردارند.


قرارگاه خدمت رسانی

فعالیت ها تا جایی گسترده و مورد توجه است که قرارگاهی دائمی در راستای محرومیت زدایی در این رکن مهم نظام ایجاد شد تا طرح های مختلف توسعه مناطق محروم شامل طرح های بهداشت، راه روستایی، پل سازی، آبرسانی و اجرای طرح های اشتغالزایی را نه در عرصه مدیریت، بلکه در عمق جامعه اجرایی کند.


سپاه نه تنها در توسعه امکانات و زدودن محرومیت رفاهی، بلکه در محرومیت علمی و درسی تلاش های بی نظیری برای مردم مناطق محروم انجام داده است؛ چنانکه به گفته مسئولان سپاه در مناطق روستایی به آموزش توجه جدی دارد و مهمترین اولویت آنها توجه به اشتغال و اجرای طرح های مربوط به تأمین آب شرب و کشاورزی است.


یکی از طرح های موفق سپاه برای زدودن محرومیت از چهره مناطق کم برخوردار کشور «اردوی جهادی» است؛ چنانکه سال گذشته اعزام صدها گروه در قالب اردوهای جهادی به مناطق مختلف کشور ظرفیت مناسبی برای محرومیت زدایی در نقاط کم برخوردار ایجاد کرد و توانست با ایجاد فرصت های شغلی در عرصه های مختلف رونق خوبی در جامعه ایجاد کند.

«از آبخیز تا جالیز» نام طرحی برای آبرسانی به 5هزار و 500 روستاست که سال گذشته قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای خدمت به مردم مستضعف با کمک نیروهای جهادی انجام داد


طرح‌هایی نظیر کانال کشی و تعویض شبکه آب روستایی، لایروبی قنوات، ساخت استخرهای ذخیره آب، تعمیر و بهسازی خانه‌های مناطق محروم و احداث خانه محرومان، ایجاد اشتغال با فرصت سازی و تولید در مناطق مختلف ازجمله در سیستان و بلوچستان و کرمان توانسته است نقش مؤثری در ارتقای توسعه این مناطق ایفا کند.

 


یکی از طرح‌های شاخص سپاه در این زمینه  کارگاه اشتغال‌زایی  و واحدهای  کارگاهی قالیبافی و خیاطی است. ایجاد پل، جاده روستایی، ساخت مسجد، حسینیه و مدرسه از دیگر طرح‌های عمرانی و محرومیت‌زدایی سپاه است.

 
«از آبخیز تا جالیز» نام طرحی برای آبرسانی به 5هزار و 500 روستاست که سال گذشته قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای خدمت به مردم مستضعف با کمک نیروهای جهادی انجام داد.


طبق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بررسی شاخص‌ های فقر چندجانبه در کشور نشان می‌دهد در نتیجه اقدامات انجام شده به وسیله سپاه در پنج برنامه عمرانی در کشور از میزان افراد دچار فقر چندبعدی کاسته شده است.


نگاهی دقیق تر به شاخص ها نشان می دهد علت کاهش فقر فراهم آمدن زیرساخت و تسهیلات برای بیشتر نقاط کشور است؛ به‌عنوان نمونه دسترسی به آب و برق، ایجاد مدارس در روستاها و مناطق محروم همگی از عواملی هستند که به وسیله سپاه پاسداران در مناطق مختلف کشور در راستای محرومیت زدایی انجام شده اند. 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده