بهترین فصل برای کاهش وزن کدام است؟-راهبرد معاصر

بهترین فصل برای کاهش وزن کدام است؟

متخصص تغذیه گفت: تابستان فصلی است که می‌توانیم فعالیت بدنی خود را زیاد کنیم؛ لذا روز‌ها طولانیست و همچنین دمای هوا بالاست. تحقیقات نشان داده که در فصل تابستان اشتها کم‌تر و در فصل زمستان اشتهای ما زیادتر می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۱۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 03
کد خبر: ۱۹۲۴۶۳

به گزارش راهبرد معاصر. عبدالرضا نوروزی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، فلوشیپ بیماری‌های متابولیک در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان در خصوص افزایش وزن بیان کرد: برای چاقی و اضافه وزن دو تا معیار داریم؛ معیار اول اینکه افراد خیلی ساده می‌توانند با اندازه‌گیری قد و وزنشان متوجه شوند که آیا اضافه وزن دارند یا ندارند؛ یک روش تخصصی‌تر دیگر نیز وجود دارد، درصد چربی افراد را با استفاده از دستگاه‌های پزشکی تخصصی و میزان چربی بدن، عضلات، آب و اجزای مختلفی که بدن ما را تشکیل می‌دهند، اندازه می‌گیریم.

 

نوروزی در ادامه اضافه کرد: درصد چربی یک خانم جوان باید حدود ۲۵ درصد از بدنش باشد و همچنین در آقا نیز این عدد حدود ۱۴ الی ۱۵ درصد باید باشد. و همچنین دور شکم آقایان زیر ۸۰ سانتی‌متر و در خانم‌ها نیز زیر ۸۲ سانتی متر باید باشد.

 

متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص اینکه در ماه به چه اندازه می‌توان کاهش وزن داشت؛ اشاره کرد: آقایی که اضافه وزن دارد، به راحتی می‌تواند بین ۱ کیلو تا ۱.۵ کیلو در هفته کاهش وزن داشته باشد؛ البته این کاهش وزن باید زیر نظر یک متخصص صورت بگیرد. و حداقل، یک رژیم سه هفته‌ای کم کالری نیز در نظر گرفته شود، این رژیم باید بر اساس شرایط فرد باشد که آیا دارویی مصرف می‌کند یا نه و همچنین با استفاده از بعضی دارو‌ها می‌توان اشتها را کم، متابولیسم را بالا و مواد چربی را از طریق دستگاه گوارش دفع کنند.

 

نوروزی درباره گرفتن رژیم در فصل تابستان توضیح داد: تابستان بهترین فصل برای کاهش وزن است، تابستان فصلی است که می‌توانیم فعالیت بدنی خود را زیاد کنیم؛ لذا روز‌ها طولانیست و همچنین دمای هوا بالاست. تحقیقات نشان داده که در فصل تابستان اشتها کم‌تر و در فصل زمستان اشتهای ما زیادتر می‌شود؛ لذا بدین دلیل که در زمستان با کاهش دما روبرو هستیم و زمانی که دمای هوا کم‌تر از ۱۰ درجه می‌شود، بدن ما باید میزان خیلی زیادی انرژی تولید کند که بتواند دمای خودش را نگه دارد.

 

وی در ادامه اضافه کرد: ساختار مغز به گونه‌ایست، برای تولید کردن انرژی زیادی به همان میزان نیز اشتهای ما بالا می‌رود که غذا‌های زیادتری بخوریم. اتفاقاً در زمستان تمایل ما به غذا‌های پرچرب نیز زیادتر می‌شود؛ حالا این غذا‌های پرچرب ممکن است یک غذای پختنی پرچرب باشد یا ممکن است که تنقلات پرچرب مانند آجیل باشد.

 

نوروزی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره برنامه صبحانه در فصل تابستان عنوان کرد: برای برنامه صبحانه افراد، توصیه ما این است که باید بین ۱۵ الی ۲۰ درصد کل غذای روزانه باشد و حداکثر باید ۴۰۰ کالری باشد. ما در روز، یک وعده اصلی غذایی داریم که در این وعده اصلی غذایی باید به حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد غذا را بخوریم؛ حالا شام یا نهار فرقی ندارد.

 

این متخصص تغدیه و رژیم درمانی در رابطه با حذف شام از وعده غذایی گفت: حذف شام منجر به این خواهد شد که فرد در وعده‌های روز بعد، غذای بیشتری مصرف کند؛ شام باید تا ساعت ۲۱ شب میل شود. و همچنین برای نهار، یک وعده سبک داشته باشیم که به حدود ۲۵ درصد کل غذایی است که باید استفاده کنیم.

 

وی در ادامه افزود: بین این سه وعده غذایی حجم صبحانه از وعده‌های دیگر نیز کمتر باید باشد؛ بهتر است در هنگام مصرف صبحانه از نان، تخم مرغ، گوجه و خیار به همراه پنیر و مایعات مانند چای یا آب استفاده شود. مهم‌ترین علت چاقی در کودکان ایرانی، عدم مصرف صبحانه است. خوردن صبحانه باید تا حدود ۴۵ دقیقه بعد از بیدار شدن از خواب، میل شود.

 

نوروزی در پایان در رابطه با رژیم گیاه خواری خاطرنشان کرد: گیاه خواری رژیم غذایی سالمی نیست و بدن انسان همه چیزخوار است، باید ۶۰ درصد مواد غذایی گیاه و ۴۰ درصد گوشت باشد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار