به گزارش راهبرد معاصر، سرهنگ علی محمدی رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهور ناجا، جزئیات اجرای طرح تعویض پلاک و شماره گذاری اینترنتی را اعلام کرد. با توجه به مراجعه تعداد زیاد متقاضیان به سایت نوبت دهی شماره گذاری راهور ناجا و بروز اخلال در سامانه، پلیس راهور ناجا برنامه زمانبندی ساعتی برای اخذ نوبت برای متقاضیان هر استان در نظر گرفته است. در ادامه به نحوه تعویض پلاک اینترنتی تهران و سامانه نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک خودرو می پردازیم.
سرهنگ علی محمدی، رئیس مرکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا در این خصوص اظهار داشت: با توجه به تعطیلیهای قبلی مراکز شماره گذاری و تعویض پلاک به خاطر وضعیت بحرانی کرونا و انباشت متقاضیان، گرچه با پیگیری پلیس راهور ناجا مقرر شد که مراکز تعویض پلاک و شماره گذاری در وضعیت قرمز کرونا نیز بتوانند فعالیت داشته باشند، اما به هر حال با افزایش تعداد متقاضیان در تهران و کلانشهرها مواجه هستیم. به طوری که نوبتها در سامانه نوبت دهی به سرعت رزرو میشود.
رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهور ناجا تصریح کرد: مراکز تعویض پلاک در شرایط قرمز کرونا با تمام پرسنل، اما با ظرفیت پذیرش ۵۰ درصدی فعال است چرا که باید خدمات را با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی ارائه داد.
سرهنگ محمدی در خصوص خطا سامانه و مشکلاتی که در سامانه نوبت دهی به خصوص برای شهروندان تهرانی وجود دارد گفت: با توجه به تعداد متقاضیان بالا در کلانشهرها به خصوص در تهران که معطلی ششروزه را برای تعیین رزرو و ثبت نام در سامانه نوبت دهی در پی دارد، مقرر شد که از ساعت ۸ صبح امروز خدمات مراکز تعویض پلاک و شماره گذاری برای متقاضیان در هر استان در ساعتهای خاص بارگذاریشود. به این صورت که بارگذاری نوبت جدید در استانهای بوشهر، تهران، کرمان، گیلان و یزد در ساعت ۸ صبح؛ در اصفهان، حومه تهران، خراسان رضوی، قزوین و هرمزگان ساعت ۹ و همچنین در اردبیل، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خوزستان و فارس ساعت ۱۰ خواهد بود.
رئیس مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک راهور ناجا تصریح کرد: متقاضیان تعویض پلاک در استانهای البرز، کردستان، گلستان و لرستان در ساعت ۱۱؛ ایلام، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، قم و مازندران در ساعت ۱۲ و چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، زنجان، سمنان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی و همدان نیز در ساعت ۱۴ برای رزرونوبت در سامانه نوبتدهی اقدام کنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر امکان دریافت نوبت تا ۶ روز بعد در سامانه وجود دارد و هر روز در ساعت اعلامی هر استان، یک روز به ظرفیت نوبت دهی اضافه میشود.
سرهنگ محمدی از شهروندان درخواست کرد که در بازه زمانی رزروشده نه زودتر و نه دیرتر در مرکز مدنظر خود حضور یابند و از همراه داشتن افراد اضافی خودداری کنند.
ورود به سایت نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک خودرو اینجا کلیک کنید
به اطلاع کلیه متقاضیان خدمات مراکز تعویض پلاک و شماره گذاری میرساند از روز پنج شنبه مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۰۴، نوبتهای جدید هر روز بر اساس جدول زیر در سامانه بارگذاری میشوند و هموطنان میتوانند نسبت به دریافت نوبت اقدام نمایند.
لازم به ذکر است در حال حاضر امکان دریافت نوبت تا ۶ روز بعد در سامانه وجود دارد.
تا پیش از شیوع بیماری کووید-۱9، روند نوبتگیری جهت فک پلاک، بهصورت مراجعه حضوری خریدار و فروشنده به نزدیکترین مرکز موجود در شهر محل سکونت خریدار انجام میشد. کافی است یک بار به مراکز مربوطه مراجعه کرده باشید تا از کثرت مراجعهکنندگان و میزان ازدحام افراد در این مراکز مطلع باشید.
بر اساس اعلام رئیس مرکز شمارهگذاری ناجا، از تاریخ 19 شهریور 99 به بعد، با توجه به شیوع پاندمی کرونا و لزوم توجه به اصل فاصلهگذاری اجتماعی، پذیرش مراکز تعویض پلاک و دریافت وقت و شمارهگذاری خودرو و موتورسیکلت در تهران، فقط بهصورت اینترنتی انجام گرفته است.
در بیانیه این مرکز آمده است که پروسه ثبتنام تعویض پلاک و نوبت دهی آن، کاملاً اینترنتی خواهد بود و شهروندان از مراجعه حضوری به مراکز تعیینشده اکیداً خودداری کنند. همچنین متقاضیان باید دقت داشته باشند که خودروهای دارای پلاک زوج، در روزهای زوج و خودروهای دارای پلاک فرد، در روزهای فرد در مراکز فک پلاک پذیرش میشوند.
بر اساس اعلام این مرکز، از ابتدای مهرماه 99 علاوه بر استان تهران، استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، گیلان، کرمانشاه، البرز، یزد و قم نیز به سامانه نوبتدهی اینترنتی متصل شدهاند. در ادامه، به تشریح فرایند نوبتدهی اینترنتی تعویض پلاک خواهیم پرداخت و مراحل نوبتگیری جهت این کار را با هم مرور خواهیم کرد.
برای نوبتگیری، ابتدا باید وارد سامانه اینترنتی نوبت دهی شوید.
در اولین مرحله و پیش از هر اقدامی، باید در سامانه تعویض پلاک ثبتنام کنید.
بر اساس انتخاب استان، شهر و نوع وسیله نقلیه، جستجوی مراکز انجام میشود و در ادامه، لیست تمامی مراکزی را که ظرفیت نوبتدهی را برای فک پلاک اینترنتی در شهر موردنظر دارند، نمایش داده میشود.
با انتخاب مرکز موردنظر، روز و ساعات قابلانتخاب برای مراجعه حضوری دیده میشود.
در مرحله آخر، با ثبت ﭘﻼک نصبشده ﻓﻌﻠﯽ، (پلاک ﻓﺮوﺷﻨﺪه) مدارک لازم برای فک پلاک مشاهده و با انتخاب دکمه ثبت، نوبتدهی اینترنتی انجام میشود.
مراجعه حضوری خريدار و فروشنده يا نماينده قانوني آنها (وکيل) همراه با خودروی معاملهشده در تاریخ مقرر به مرکز فک پلاک مربوطه، الزامی است.
پس از نوبت دهی اینترنتی در سامانه مربوطه، خريدار و فروشنده باید برای تکمیل فرایند، در روز و ساعت مقرر، همراه با اصل شناسنامه و کارت ملي خريدار و فروشنده، اصل سند مالکيت خودرو و کارت خودرو به مرکز مشخصشده مراجعه کنند.
لازم به ذکر است که در صورت مفقودی سند مالکيت خودرو، درج يک نوبت آگهي در روزنامههاي کثيرالانتشار در این خصوص، الزامی است و فرایند مراکز تعویض پلاک، بعد از سپریشدن ده روز از تاريخ درج آگهي فوق، امکانپذیر است.
ارائه مدارک احراز محل سکونت خريدار شامل سند مالکيت يا اجارهنامه معتبر به نام شخص خريدار، همسر، پدر يا مادر وی هنگام مراجعه حضوری، الزامی است.
در صورت عدم احراز محل سکونت خريدار توسط مرکز فک پلاک، خریدار ملزم به ارائه مدارک تکمیلی مانند دفترچه تأمین اجتماعی، معرفینامه از کارگزينی محل خدمت با درج آدرس منزل برای کارکنان دولتی یا معرفینامه از آموزش و پرورش منطقه محل سکونت فرزندان با درج آدرس منزل خواهد بود.
در حال حاضر، هر فرد تنها مجاز به انتخاب یک نوبت در مراکز مربوطه است و در صورت عدم مراجعه در روز و ساعت مقرر، نوبت متقاضی بهصورت خودکار باطل میشود.
لازم به ذکر است که در صورت عدم مراجعه متقاضی در نوبت ثبتشده جهت فک پلاک، رزرو و دریافت نوبت آتی برای وی با محدودیتهایی مواجه خواهد شد؛ لذا در صورت انصراف از مراجعه در تاریخ موردنظر، متقاضی باید پیش از سررسید مقرر، نسبت به لغو نوبت دریافتشده از طریق حساب کاربری خود در سامانه مربوطه اقدام کند. خریدار باید قبل از انجام رزرو و نوبتگیری، نسبت به تکمیل مدارک احراز محل سکونت خود (که در بخش قبلی به آنها اشاره شد) اطمينان حاصل کند.
هنگام مراجعه حضوری، اطلاعات ثبتشده در سامانه مربوطه، با شخص مراجع مطابقت داده خواهد شد و تنها با ارائه مدارک هویتی متقاضی بههمراه خودرو با شماره پلاک ثبتشده، مجوز ورود به مرکز داده میشود.
درنهایت، لازم به یادآوری است که با توجه به لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی، از ورود اشخاص همراه خریدار و فروشنده به مراکز جلوگیری خواهد شد؛ همچنین ورود افراد بدون داشتن ماسک نیز ممنوع است. لازم به ذکر است که قبل از ورود به پارکینگ، غربالگری و تبسنجی مراجعین نیز انجام میشود؛ لذا در صورت مشاهده علائم بیماری، از مراجعه به مراکز تعویض پلاک جداً خودداری فرمایید.
ازآنجاییکه مراکز فک پلاک یکی از شلوغترین و پرازدحامترین مکانها بودند، شیوع ویروس کرونا این مراکز را به تعطیلی کشاند که موجب بروز مشکلات بسیاری برای مشتریان یکی از بزرگترین بازارهای مالی کشور شد. تجربه آنلاینشدن فرایند ثبت درخواست تعویض پلاک بهعنوان راهحلی سودمند، از سویی مانع از ازدحام جمعیت در مراکز مربوطه و بالارفتن ریسک انتقال بیماری میشود و از سوی دیگر، از اتلاف وقت مالکان و خریداران در صفهای طولانی جلوگیری میکند.
بهدلیل محدودیتهای کرونا، هماکنون در اغلب شهرهای کشور نوبت دهی مراکز تعویض پلاک، تنها بهصورت اینترنتی انجام میشود.
برای این کار به سامانه رسمی نوبت دهی تعویض پلاک که در این مقاله مراحل استفاده از آن بهطور کامل شرح داده شده، مراجعه کنید.
از 19 شهریور 1399 به بعد.
قبل از رزرو نوبت از تکمیل بودن مدارک مورد نیاز خصوصاً مدرک احراز محل سکونت اطمینان حاصل نمایید
الف) حضور خریدار و فروشنده یا نماینده قانونی آنها (وکیل) به همراه وسیله نقلیه
ب) اصل شناسنامه و کارت ملی خریدار و فروشنده
ج) اصل سند مالکیت و کارت شناسایی وسیله نقلیه
تذکر: در صورت مفقود شدن سند مالکیت درج یک نوبت آگهی در روزنامههای کثیر النتشار مبنی بر مفقودیت سند و سپری شدن ۱۰ روز از تاریخ درج آگهی.
د) گواهی مفاصا حساب تخلفات رانندگی وسیله نقلیه
ت) بیمه شخص ثالث
ز) معاینه فنی معتبر (خودروهایی که ۴ سال از سال ساخت آنها سپری شده باشد)
ر) مدرک احراز محل سکونت خریدار شامل: سند مالکیت یا اجاره نامه معتبر بنام خریدار، همسر، پدر یا مادر و...
تذکر: در صورت عدم احراز محل سکونت خریدار، ارائه مدرک تکمیلی شامل: دفترچه تأمین اجتماعی، معرفی نامه از کارگزینی محل خدمت با درج آدرس منزل برای کارکنان دولتی، معرفی نامه از آموزش و پرورش منطقه محل سکونت فرزندان با درج آدرس منزل