المیادین: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و آمریکا به زودی برگزار می‌شود گره‌های آمریکایی در روند مذاکرات هسته‌ای عراقچی: تنها یک راه برای تحقق توافق وجود دارد آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب ۱۵۱ نفر در زلزله استانبول زخمی شدند روبیو: ایران مواد غنی‌شده را از خارج وارد کند «لشکر طیبه» مسئولیت حمله «پهَلگام» را برعهده گرفت

بلینکن: 300 شهروند آمریکایی منتظر خروج از کابل هستند

در حالی که تنها 2 روز به پایان ضرب‌الاجل خروج آمریکا از افغانستان باقی مانده، وزیر خارجه این کشور خبر داد که 300 شهروند آمریکایی منتظر خروج از کابل هستند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۱ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 29
کد خبر: ۱۰۰۲۴۴

به گزارش راهبرد معاصر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت که خطر علیه نیروهای آمریکایی در کابل بسیار زیاد بوده و آمریکا تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا باقی شهروندان آمریکایی را از افغانستان خارج کند.

وزیر خارجه آمریکاکه با ای‌بی‌سی نیوز مصاحبه می‌کرد، گفت: «طالبان تاکید کرده که افغان‌ها این امکان را خواهند داشت که پس از 31 آگوست (9 شهریور) نیز از این کشور خارج شوند».

 

وی در ادامه سخنانش گفت که 300 شهروند آمریکایی اعلام کرده‌اند که خواستار خروج از افغانستان بوده و در تلاش برای کمک به آنها برای رسیدن به فرودگاه هستیم».

وزیر خارجه آمریکا در این مصاحبه تاکید کرد که این خطرناکترین دوره در ماموریت کنونی آمریکا در افغانستان به شمار می‌آید و روزهای باقی مانده پیش از تکمیل خروج از افغانستان، بسیار خطرناک بوده و فرماندهان در میدان تمامی اقدامات احتیاطی برای حمایت از نیروهای آمریکایی را اتخاذ خواهند کرد.

 

طولانی‌ترین جنگ آمریکا، جنگ و اشغالگری دو دهه‌ای در دوران چهار رئیس‌جمهور این کشور که به بهانه حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، در نهایت بعد از صرف هزینه‌ای سرسام‌آور و از دست رفتن ده‌ها هزار جان، این روزها به پایان خود نزدیک می‌شود.

 

آمار رسمی دولت آمریکا هزینه صرف شده از زمان آغاز جنگ افغانستان را حدود ۸۸۷ میلیارد دلار برآورد می‌کند اما پروژه «هزینه‌های جنگ» دانشگاه براون تخمین زده که هزینه کلی این جنگ ۲.۲۶ تریلیون دلار بوده است. صرف هزینه بالغ بر دو تریلیون دلار در ۲۰ سال گذشته به معنی صرف مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار در روز به مدت دو دهه در این جنگ است.

 

طبق داده‌های پروژه هزینه‌های جنگ در دانشگاه براون که هزینه‌های پنهان جنگ‌های پس از ۱۱ سپتامبر را مستند می‌کند، از سال ۲۰۰۱ تا نیمه ماه آوریل امسال، بیش از ۲۴۱ هزار نفر در نتیجه مستقیم جنگ افغانستان کشته شده‌اند که شامل دست‌کم ۷۱ هزار و ۳۴۴ غیرنظامی می‌شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار