غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند
یادداشت اختصاصی حسن هانی‌زاده، کارشناس  مسائل غرب آسیا؛

رئیس‌ رژیم صهیونیستی در سفر به اردن چه خواسته‌ای را دنبال می‌کند؟

رژیم صهیونیستی به خوبی به این موضوع واقف است که در صورت ادامه توقف مذاکرات با تشکیلات خودگردان و تشدید تنش‌های امنیتی در خاورمیانه، نمی‌تواند بر روی کمک‌های فوق‌برنامه مالی و نظامی آمریکا حساب کند. از این رو رییس رژیم صهیونیستی در سفر محرمانه به اردن به دنبال احیای مذاکرات و همچنین کاهش فشار لابی عربی در آمریکا در خصوص سیاست‌های شهرک‌سازی اسرائیل است.
حسن هانی‌زاده؛ کارشناس  مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 09
کد خبر: ۱۰۱۴۰۴

رئیس‌ رژیم صهیونیستی در سفر به اردن چه خواسته‌ای را دنبال می‌کند؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ اردن از سال ۱۹۹۴ و براساس پیمان صلح بین اردن- اسرائیل که از آن به عنوان پیمان «وادی عربه» یاد می‌شود، از هم‌پیمانان رژیم صهیونیستی به حساب می‌آید. کنون سران این دو کشور به دنبال حل برخی چالش‌های فی‌مابین و افزایش همکاری دو جانبه هستند. بر اساس پیمان اسرائیل- اردن که در زمان بین رژیم صهیونیستی پادشاه وقت اردن، ملک حسین بن طلال، به امضا رسید، اردن مامور انجام برخی خواسته‌های رژیم صهیونیستی و به عنوان حلقه ارتباط بین جریانهای ملی‌گرای فلسطینی و اسرائیلی ایفای نقش می‌کند. نزدیک به سه دهه است اردن مطابق خواست سران رژیم صهیونیستی و در زمین آنها بازی می‌کند.

 

ملک عبدالله دوم که از سال ۱۹۹۹ جانشین ملک حسین شد، همان نقش را در رابطه با رژیم صهیونیستی دنبال می‌کند. ملک عبدالله دوم موظف است تا هرگاه رژیم صهیونیستی با تشکیلات خودگردان دچار تنش و چالش شد، نقش میانجی ایفا کند و برای رسیدن به یک نقطه اشتراک و ایجاد ثبات پا در مبانی کند.

 

سفر رئیس دولت اسرائیل به اردن از این زاویه قابل بررسی است که  در پی برخورد سرد جو بایدن با نخست‌وزیر اسرائیل در سفر به آمریکا، به نظر میرسد که آمریکا تمایل دارد تا اسرائیل یک بار  دیگر مذاکرات خود را با تشکیلات خودگردان فلسطین از سر بگیرد و اردن قرار است تا مجددا نقش میانجی خود را در این میان بازی کند. در واقع می توان گفت سفر نخست وزیر اسرائیل به آمریکا با شکست مواجه شده است. ضمن این که جو بایدن معتقد است سیاست شهرک‌سازی اسرائیل در اراضی اشغالی ۱۹۶۷ باید متوقف شود.

 

این فشار دولت آمریکا از سوی مقامات رژیم صهیونیستی قابل پذیرش نیست و تلاش می‌کنند تا به انحاء مختلف به تشکیلات خودگردان نزدیک شوند. براساس اخبار منتشر شده و آنچه رسانه ها و تحلیلگران بین‌الملل بدان اشاره کرده‌اند، رئیس دولت رژیم صهیونیستی یک بار دیگر از پادشاه اردن درخواست کرده تا باز هم به عنوان میانجی بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان نقش ایفا کند، شاید در این رهگذر، مذاکرات از سر گرفته شود.

 

 رژیم صهیونیستی به خوبی به این موضوع واقف است که در صورت ادامه توقف مذاکرات با تشکیلات خودگردان و تشدید تنش‌های امنیتی در خاورمیانه، نمی‌تواند بر روی کمک‌های فوق‌برنامه مالی و نظامی آمریکا حساب کند. از این رو می توان نتیجه گرفت رییس رژیم صهیونیستی در سفر محرمانه به اردن به دنبال احیای مذاکرات و همچنین کاهش فشار لابی عربی در آمریکا در خصوص سیاست‌های شهرک‌سازی اسرائیل است.

ارسال نظر