به گزارش راهبرد معاصر عرضه اولیه توسن فردا چهارشنبه 24 شهریور به روش ترکیبی و در دو مرحله به متقاضیان برگزار می شود. این عرضه مربوط به شرکت توسعه سامانه های نرم افزاری نگین است. بنا بر اطلاعیه منتشر شده در مرحله اول 5 درصد از سهام این شرکت در بازه قیمت 624 تا 763 تومان به صندوق ها عرضه می شود که حداکثر سهام قابل خرید 20 میلیون سهم است. پس از کشف قیمت در مرحله اول مابقی سهام به سهامداران حقیقی و حقوقی اختصاص داده می شود. حداکثر سهام قابل خرید در مرحله دوم 204 سهم است که 156 هزار تومان نقدینگی می خواهد. در صورت مشارکت بالای 3 میلیون نفر میزان نقدینگی مورد نیاز عرضه اولیه توسن 25 هزار تومان است.
عرضه اولیه ۱۰ درصد از سهام شرکت توسعه سامانههای نرمافزاری نگین به روش ترکیبی و طی دو مرحله انجام میگیرد: مرحله اول: عرضه به سرمایهگذاران واجد شرایط به روش ثبت سفارش که تاریخ دوره سفارشگیری و عرضه چهارشنبه ۲۴ شهریورماه ۱۴۰۰ میباشد. منظور از سرمایهگذاران واجد شرایط صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و صندوقهای سرمایهگذاری مشترک ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار است.
مرحله دوم: عرضه به سایر سرمایهگذاران به روش قیمت ثابت که تاریخ دوره عرضه به قیمت ثابت نیز چهارشنبه ۲۴ شهریورماه ۱۴۰۰ است. عرضه به روش ترکیبی عرضهای است که در آن در مرحله اول نسبت مشخصی از ورقه بهادار قابل عرضه به روش ثبت سفارش جهت کشف قیمت به سرمایهگذاران واجد شرایط عرضه شده و در مرحله دوم به قیمت کشفشده به روش قیمت ثابت به سایر سرمایهگذاران عرضه میشود. همچنین «پنجاه درصد از سهام خریداری شده در روز عرضه اولیه «توسن» توسط سرمایه گذاران واجد شرایط (صندوقهای مذکور)، تا ۹۰ روز پس از تاریخ عرضه اولیه امکان عرضه نخواهد داشت.»
پس از قیمت کشف شده در مرحله اول، 5 درصد مابقی به سهامداران حقیقی و حقوقی اختصاص مییابد. حداکثر سهام قابل خرید در مرحله دوم 204 سهم است. بنابراین حداکثر نقدینگی مورد نیاز برای خرید این عرضه اولیه برابر با 156 هزار تومان است و در صورت مشارکت 3 میلیون نفر، انتظار میرود که به هر کد معاملاتی 33 سهم معادل 25 هزار تومان اختصاص یابد.
علاوه بر این گفته می شود : با فرض مشارکت ۲.۵ تا ۳ میلیون کد، میتوان گفت در واقعیت حدود ۴۱ تا ۳۴ سهم به هر نفر اختصاص می یابد. چیزی در حدود ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان خواهد بود.
در گزارش ارزشگذاری رسمی این شرکت از 8 روش مختلف استفاده شده که در نهایت به هرکدام یک ضریب اهمیت داده شده است. با استفاده از میانگین موزون از ارزشهای به دست آمده، ارزش نهایی شرکت به 3635 میلیارد تومان رسیده است که با در نظر گرفتن 2 میلیارد و 40 میلیون برگه سهم، ارزش هر سهم شرکت برابر با 1782 تومان میشود. با توجه به اینکه فاصله سقف قیمتی روز عرضه با ارزش واقعی هر سهم برابر با 134 درصد است، میتوان انتظار حداقل سود 33هزار و 500تومانی را برای این عرضه اولیه داشت.
با نگاهی به چند عرضه اولیه اخیری که در بازار اتفاق افتاد، میتوان بازده تقریبی را برای این سهام نیز در نظر گرفت. «فگستر» در 22 اردیبهشت ماه با قیمت 618 تومان عرضه اولیه شد و به هر فرد 19هزار تومان رسید. این سهم بازدهی 101 درصدی را به صورت پیوسته به خریدارانش تقدیم کرد و پس از آن دچار عرضه شد.چندی پیش «لطیف» نیز در بازار عرضه شد و به هر کد 32هزار و 500 تومان تعلق گرفت که همچنان پس از بازدهی 88 درصدی، با صف خرید به کار خود ادامه میدهد.
به هرحال با توجه به اینکه عرضه اولیه «توسن» از لحاظ ریالی به «فگستر» و «لطیف» نزدیک است و همچنین با توجه به ارزشگذاری رسمی آن و فاصله 134 درصدی که با ارزش ذاتی هر سهم دارد، انتظار میرود که موج اولیه تقاضا بتواند بازدهی نزدیک به 140 درصدی را نصیب خریدارانش کند. البته شرایط روزهای آتی بازار نیز تاثیر بسزایی در مقدار بازدهی آن خواهد داشت.
توسن به عنوان بیست و دومین سال فعالیت خود و بر اساس مصوبات مجمع عمومی سال ۱۳۹۷ این شرکت و پذیرفته شدن در هیات پذیرش بازار اول فرابورس در آذرماه سال گذشته ، مقدمات ورود شرکت توسن به بازار سرمایه فراهم شد و این شرکت دانش بنیان تولیدی با سرمایه ۲۰۴۰ میلیارد ریال به عنوان دویست و سی و هشتمین نماد معاملاتی و شصت و هشتمین شرکت در بازار اول ثبت شد.این شرکت که در تاریخ ۵ آذرماه ۹۹ پذیرش و در روز ۲۶ بهمن امسال نزد سارمان بورس اوراق بهادار ثبت شده، با نماد معاملاتی «توسن» در گروه رایانه و فعالیتهای وابسته به آن، زیرگروه مشاوره و تهیه نرمافزار با کد ۷۲۲۰ روی تابلوی فرابورس ایران نشسته است.شایان ذکر است شرکت توسعه سامانههای نرمافزاری نگین در سال ۱۳۷۸ با هدف ایجاد بستری مستقل و بومی جهت طراحی و تولید محصولات و راهکارهای نوین در عرصههای مختلف فناوری اطلاعات کشور مانند بانکداری و دولت الکترونیک، تاسیس و تا سال ۱۳۸۷ تحت عنوان کیش وِیر و پس از آن با نام توسن به ارائه خدمات متنوع فناوری اطلاعات در صنعت بانکداری کشور و ارگانهای دولتی پرداخته است.